• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Amazone și Claas investesc în soluții autonome pentru agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Grupul Amazone și-a crescut investițiile în start-up-ul olandez AgXeed BV, care proiectează mașini agricole autonome. Al doilea partener de investiții care participă la proiect este compania Claas.

    Intensificarea cooperării de succes înseamnă că Amazone a devenit un partener strategic pentru compania start-up AgXeed. Desigur, scopul este unul singur – dezvoltarea în continuare a mașinilor Amazone în ceea ce privește funcționarea lor autonomă în teren.

    Un punct important de cooperare, în special pentru fermieri, este angajamentul inginerilor de a utiliza interfețe deschise pentru a asigura compatibilitatea și conectivitatea deplină a mașinii cu tractorul și pentru a obține beneficii maxime pentru ambele părți. Acest lucru este cu siguranță ceea ce se așteaptă clienții din întreaga lume. Va fi posibil să găsim cea mai bună soluție de pe piață? Datorită colaborării dintre AgXeed, Claas și Amazone, acest lucru este posibil.

    Robotizarea este viitorul

    Probabil că nimeni nu are nicio îndoială că viitorul este astăzi, iar robotizarea agriculturii abia intră sub acoperiș și în curând (adică peste câțiva sau duzini de ani) va deveni normal. Platformele autonome AgXeed se încadrează perfect în gama de produse Amazone. Combinația dintre presiunea minimă la sol, distribuția ideală a greutății și spațiile flexibile de agregare deschide noi posibilități pentru construirea de soluții inteligente pentru agricultură.

    Șasiul pe șenile AgBot a fost deja testat în ultimii ani în combinație cu tehnologia Amazone de prelucrare a solului și de însămânțare. Rezultatele lucrării au fost promițătoare.

    Pe lângă lucrarea solului și însămânțarea solului, noul AgBot cu 4 roți poate fi folosit și cu soluțiile de combatere mecanică a buruienilor Schmotzer Hacktechnik. În plus, sistemele universale de rezervoare frontale FTender pentru semințe și îngrășăminte și sistemele de rezervoare frontale FT-P pentru pesticide și îngrășăminte lichide pot fi combinate cu diverse mașini montate Amazone, în funcție de aplicație. Diverse sisteme de senzori monitorizează și analizează procesul de lucru.

    Pentru fermier, manager de fermă sau pur și simplu operator, utilizarea sistemelor agricole autonome înseamnă mai multă libertate în managementul agronomic și strategic. În plus, poate scuti câțiva angajați, un aspect important în contextul crizei forței de muncă.

    Și alte companii investesc în start-up-uri

    Amazone și Claas nu sunt singurele companii care investesc în start-up-uri. CNH Industrial a deschis un nou centru de inginerie în Scottsdale, Arizona. Această facilitate va sprijini dezvoltarea rapidă a lui Raven, care urmează să se specializeze în construirea tehnologiei agricole de precizie.

    Krone și Lemken testează în mod constant un tractor autonom comun, la fel și John Deere. AGCO a investit în compania de tehnologie Appareo Systems, cu accent pe dispozitive și sisteme de comunicare, monitorizare, detectare, urmărire și control utilizate în industria agricolă și aerospațială, precum și în alte industrii de domeniu. Și Kubota sprijină start-up-urile americane FarmX și Bloomfield Robotics.

    Investițiile, proiectele, sarcinile și alte concepte ale celor mai mari companii de pe piață pot fi schimbate la nesfârșit. Vor fi tot mai multe astfel de exemple.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”