• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Platforma de testare Soufflet Agro: Consultanță și suport în alegerea hibridului potrivit pentru fiecare fermă

    Adrian Radu -

    Unul dintre obiectivele principale ale Soufflet Agro România este furnizarea de soluții care să permită atingerea unor randamente profitabile și reducerea costurilor producției agricole.

    Cele mai bune dovezi ale eficienței produselor grupului francez nu sunt cuvintele, ci acțiunile. Acesta este motivul pentru care, începând cu acest an, Soufflet Agro a înființat o platformă de testare agronomică, în localitatea Scânteia, județul Ialomița.

    ”Avem testat tot portofoliul de hibrizi Soufflet, hibrizi care sunt adaptați tuturor tehnologiilor, hibrizi care merg a fi semănați în no till, minimum till sau hibrizi care pot fi semănați mai tardiv, cu o creștere explozivă și care au capacitatea de a recupera perioada de întârziere la semănat. Avem portofoliul întreg de cereale, cereale care cuprind varietățile de grâu, cât și varietățile de orz de bere de toamnă, orz de bere de primăvară și orzul pe 6 rânduri”, a declarat Laura Stoica, expert agro Soufflet Agro România.

    Porumb
    Floarea-soarelui
    Grâu
    Rapiță
    Orz

    Noua platformă de testare a Soufflet Agro oferă o oportunitatea unică fermierilor, care pot beneficia de consultanță și suport în alegerea hibridului sau a soiului potrivit pentru fiecare fermă în parte. Pe lângă genetica de top a hibrizilor din portofoliul companiei, scopul platformei de testare este de a prezenta și demonstra fermierilor cele mai noi și performante tehnologii, produsele fitosanitare cu cea mai bună eficiență pentru a gamă largă de dăuntători, boli, buruieni, în diferite condiții climatice.

    Toate aceste teste efectuate în cadrul platformei demonstrative vor contribui la consolidarea cunoștințelor agronomice ale fermierilor și îi vor ghida în luarea unor alegeri strategice optime în beneficiul exploatațiilor lor.

    ”Orice informație este binevenită. Sunt niște idei noi, anii se schimbă destul de ușor, nu seamănă niciunul cu altul, apa este din ce în ce mai puțină. Trebuie să compensăm prin genetică, prin substanțe mai bune, cu acțiune mai bună la nivel radicular, la nivelul plantei, efectiv”, a declarat Dumitru Ene, unul dintre fermierii prezenți la platforma de testare.

    În plus, noua strategie comercială este altă dovadă a atenției pe care Soufflet Agro o acordă fermierilor autohtoni. Compania va colabora cu experți agro, care vor fi alături de fiecare fermier, vor face analize în câmp, vor identifica problemele care sunt în parcele și vor veni cu soluțiile potrivite pentru fiecare cultură.

    Tehnologia face diferența, de aceea Soufflet Agro Romania este mereu alături de fermieri cu cele mai profesioniste sfaturi agronomice, unul dintre principiile companiei fiind #agronomyfirst.

    Un alt aspect foarte important și care a fost explicat cu ocazia vizitei platformei, îl reprezintă erbicidarea de toamnă. Schimbările climatice sunt tot mai evidente în ultima perioadă și se resimt în viața noastră, așa cum menționa și Dumitru Ene mai sus. Fenomenele extreme ca: seceta, inundațiile, diferențele mari de temperatură între zi și noapte își pun amprenta asupra culturilor. Tot mai des se întâlnesc aceste anomalii și trebuie să găsim variantele optime să ne adaptăm. Și anul acesta a debutat cu o iarnă destul de blândă, dar lipsită de precipitații, seceta a apărut încă din primăvară în multe zone ale țării, temperaturile foarte scăzute s-au menținut o perioadă mai lungă, urmată de o perioadă ploioasă și inundații în unele regiuni. Toate aceste modificări au condus la dificultăți de aplicare a erbicidelor în primăvară și la o pierdere a eficacității acestora.

    De aceea, Soufflet Agro Romania vă propune un pachet de erbicide de toamnă, de ultimă generație, cu un spectru larg de combatere, cu efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase. Este vorba despre pachetul: OSSETIA 50 WG + ACTIVUS 400 SC + FLUENT 500 SC.

    Cu acest pachet nu va mai exista grija condițiilor climatice la aplicarea erbicidelor în primăvară și gestionarea răsăririi eșalonate a buruienilor (120-150 zile de remanență la diflufenican).

    Toate detaliile despre produsele și serviciile Soufflet Agro România pot fi găsite pe site-ul www.soufflet-agro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului