• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fost subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii: Laptele este cancerigen!

    agrointeligenta.ro -

    Laptele este un produs alimentar cancerigen, mai exact ar exista ”relații de corespondență” între consumul de lapte și pacienții care prezintă diferite tipuri de cancer, susține Avram Fițiu, cel care a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii. Conferențiar doctor în cadrul USAMV Cluj, Avram Fițiu susține că în special laptele de vacă, dar și cel de oaie, conțin hormoni de creștere a căror prezență ar fi fost corelată cu apariția unor tipuri de cancer precum cancerul la sân sau cancerul de prostată.

    Mesajul anti-lapte al cadrului universitar de la USAMV Cluj a fost publicat sâmbătă, 18 iunie, într-o postare pe Facebook, pe profilul personal al lui Avram Fițiu.

    UPDATE: În urma apariției acestui articol pe Agrointeligența – AGROINTEL.RO și al valului de reacții ce au urmat materialului nostru, profesorul Avram Fițiu și-a editat postarea de pe Facebook. Începând cu ora 14:17 și până la momentul acestui update, ora 18:38, fostul oficial al MADR a adus 26 de modificări postării inițiale, nuanțându-și discursul, dar inducând în continuare ideea că laptele de vacă este cancerigen. O comparație între forma de ieri a postării și forma editată găsiți la finalul acestui articol.

    Avram Fițiu este cadru universitar la USAMV Cluj-Napoca

    ”Cu siguranță că o să-mi ridic în cap câteva mii de confrați agronomi și veterinari, dar asta face parte din riscurile meseriei. Dar după faza de șoc, ei vor studia problema și atunci mă aștept să-l citească pe Profesorul Joyeux. Să mâncăm lapte de vacă ni se pare normal că generație. Așa am mâncat și eu și nu știam de ce nu mă mai cuprind cămașă și cojocul lui Tata. Dar timp de aproape 2.000 de ani nu a fost așa, poporul acesta provenind dintr-o civilizație a oii și nu a vacii. Vacă este specifică istoric popoarelor migratoare din stepă asiatică și a altor popoare din zone de câmpie, dar nicidecum unor popoare cu cultură montană precum al nostru. Ne-am prostit se pare în ultimul secol. Ei bine, că să clarifice controversă și să fundamenteze tema științific, Profesorul francez Henri Joyeux scoate în evidență în cartea Changez l`alimentation, studii ce ne arată că între hormonii de creștere (IGF 1, EGF 1, TGF 1) din laptele de vacă (de 6 ori mai mare cantitatea decât în laptele de oaie) și pacienții ce prezintă diferite forme de cancer există relații de corespondență. Un studiu realizat pe 117.000 femei daneze a stabilit o corelație între consumul de lapte de vacă și prezența cancerului de sân. Un alt studiu realizat de Universitatea Harvard face o corelație între hormonii de creștere din laptele de vacă și cancerul de prostată”, susține conf. dr. Avram Fițiu.

    Avram Fițiu (primul din stânga), în perioada când ocupa funcția de subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii

    Pericolul numit ”vaca de lapte”

    Pericolul numit „vaca de lapte” nu se oprește pentru Avram Fițiu la efectul cancerigen al laptelui. ”Dacă mai luăm în calcul că vacă este incompatibilă ecologic cu nouă politică europeană Green deal datorită nivelului de metan și CO2 emis în atmosfera, se creează premisele reîntoarcerii noastre la rădăcina, adică la civilizația oii. Vom redeveni ce-am fost? Dragi confrați agronomi și veterinari! Știu că această postare este împotriva a tot ce știți din facultate și din profesie. Dar știința face descoperiri zi de zi. Iar voi sunteți oameni datori doar științei și nu altor interese agroalimentare, așa că mă aștept să citiți câteva mii de pagini de studii științifice că să va clarificați problema”, este îndemnul fostului subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii.

    Deși susține că și laptele de oaie conține hormoni cancerigeni – mai puțini decât la laptele de vacă, Avram Fițiu participă la evenimente unde promovează mulsul tradițional

    ”La prima vedere postarea face un joc neomarxist, știind faptul că această categorie politică din societate au recuperat Ecologia și au înroșit-o ideologic pe dinăuntru (vezi ideologia similară culorilor interne/externe a pepenelui roșu). La o analiză mai profundă este vorba de apărarea unui adevăr istoric în care oaia a fost frate cu romanul prin codru și nu vacă. Din punct de vedere ecologic oaia este de departe cea mai ecologică specie animală și în același timp campioană netă absolută din punct de vedere cultural, social și economic. Vacă în schimb servește din plin industriei agroalimentare și marilor ferme industriale dar sub nici o formă țăranului român, ai cărui strămoși de milenii au avut oi și albine că tradiție agricolă”, susține Fițiu.

    Conform profesorului USAMV Cluj, ”România are un interes economic și geostrategic major în construirea unei politici publice curajoase de poziționare socioeconomică, culturală și militară (vezi modelul de apărare militară al Poloniei ce integrează stânele valahe din Carpații padurosi în conceptul geostrategic) a gospodăriilor de ovine în această resetare mondială”.

    Postarea de pe Facebook a profesorului Avram Fițiu de la USAMV Cluj este însoțită de această grafică

    ”Mai jos aveți un aviz al ANSES (Agenția Națională de Securitate Alimentară, Mediu și Muncă din Franța) cu detalii pe tema legăturii dintre hormonii de creștere și diverse tipuri de cancer:

    Iata cateva extrase din avizul ANSES din 2012:

    Avizul a luat în analiză la nivel mondial doar studiile științifice unanime necontestate, fără să ia în calcul studii științifice contestate ceea ce este evident o mare eroare:

    1. La nivelul prostatei: GT consideră că există o asociere între concentrația sanguină a IGF-1 și riscul de cancer de prostată, dar nu există argumente care să indice o relație doză-efect. Conform a 2 meta-analize recente, incluzând doar studii prospective, riscul de cancer de prostată ar fi mai crescut cu 30 până la 40% la bărbații cu o concentrație în sânge mai ridicată de IGF-1 la primii 20-25% din distribuția IGF-1, comparativ cu bărbații a căror concentrație sanguină este în în ultimele 20-25% din distribuție.
    2. La nivelul sânilor: Bazat în principal pe cel mai recent studiu, care a luat în considerare studii prospective numai și care a reunit cel mai mare număr de subiecți, GT păstrează o asociere pozitivă între concentrația sanguină de IGF-1 și riscul de cancer de sân, pentru tumori cu receptori estrogeni („tumori ER+”) și indiferent de starea menopauză. Potrivit acestui studiu, o femeie a cărei concentrație sanguină de IGF-1 este situat în primele 20% din distribuție ar avea un risc de dezvoltare de cancer de san cu 38% mai crescut pentru tumorile ce prezintă receptori ER+, în comparație cu femeile cu nivelurile sanguine de IGF-1 situate în nivelurile mai scăzute din ultimele 20% ale distribuției.

    Postarea în care profesorul Avram Fițiu susține că laptele ar fi cancerigen, precum și sursele de informare oferite, sunt disponibile pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/fitiu.avram

    Forma inițială a postării conf. dr. Avram Fițiu, în data de 18 iunie
    Forma editată a postării conf. dr. Avram Fițiu, în data de 19 iunie, după apariția articolului de pe Agrointeligența – AGROINTEL.RO


    Te-ar mai putea interesa

    Dumitru Andreșoi și doi șefi APIA – reținuți! Sunt acuzați de fraudarea subvențiilor din bani europeni Programul Rabla pentru Tractoare, lansare. Se dublează sumele pentru fermieri Emil Turdean, fermierul care face agricultură pe model olandez. Sfecla de zahăr, o cultură de bază

    Ultimele știri

    Germania, client fidel al cerealelor din Ucraina. Porumbul, la mare căutare Producții de 100 de tone/ha cu varză semănată direct în câmp. Secretul fermierului: Gintama! Micul fermier care vinde porcul de Crăciun în viu cu 52 de lei kilogramul!