• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dușmanii lui Adrian Chesnoiu să nu doarmă liniștiți!

    Vlad Macovei -

    Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru la nici o oră după comunicatul de presă care anunța că i se cere ridicarea imunității parlamentare. Demisia a venit la pachet cu autosuspendarea din PSD. Este politicianul care a renunțat cel mai rapid la funcțiile politice, față de momentul apariției unei suspiciuni juridice. Toți ceilalți s-au ținut de scaune cât au putut de mult. Chesnoiu le-a transmis colegilor din Parlament să voteze cât mai repede ridicarea imunității pentru a putea tranșa chestiunile juridice cu pricina. Adevărata carieră politică a fostului ministru al Agriculturii, mă tem pentru dușmanii lui politici din PSD sau PNL (restul chiar nu contează), s-ar putea de abia acum să ia cu adevărat avânt.

    Nu am să comentez despre acuzațiile procurorilor. Este treaba lor să demonstreze în fața instanței, cu probe, nu doar cu denunțuri, că Adrian Chesnoiu este vinovat. Iar instanța va decide. Asta este una. Din punct de vedere politic și public, Chesnoiu a făcut foarte bine că și-a dat demisia. Orice politican, dar oricare, indiferent cum îl cheamă, trebuie să facă un pas în spate dacă procurorii au pus ochii pe acesta. Este o obligație și Adrian Chesnoiu și-a îndeplinit această obligație, spre deosebire de mulți alții. Dă un semnal clar că procurorii nu vor fi împiedicați cu nimic în a încerca să îi demonstreze vinovăția. Este important să reamintim că nu este treaba lui Chesnoiu să își demonstreze nevinovăția ci este treaba anchetatorilor să demonstreze, cu probe și dincolo de orice îndoială, presupusa vinovăție. În acest moment, cu demisia politică pe masă, Adrian Chensoiu nu are nimic demonstrat, este nevinovat. Despre dosar, despre cine a făcut denunțul, probabil vom mai afla lucruri.

    Adrian Chesnoiu a fost un ministru bun al Agriculturii. A făcut exact ceea ce trebuie să facă un ministru. Să susțină interesele sectorului agroalimentar în Guvern, să se consulte cu mediul privat, să ia decizii, să comunice, să țină echilibrul. Acest text nu este o evaluare a activității de ministru a lui Chesnoiu, va veni cât de curând și aceea. Acest text este, spre exemplu, despre caracterele mici, din politică sau din mediul asociativ agricol, care, când erau în fața fostului ministru erau în poziția ghiocelului, nu-l scoteau din „Excelență” sau „Stimate domnule ministru”, și care acum o fac pe șmecherii pe Facebook. Jegoase caractere!

    Fostul ministru Adrian Chesnoiu trebuie susținut acum pentru a-și duce cu succes bătălia juridică, chiar dacă mulți o consideră nedreaptă și că ar reprezenta o încercare a dușmanilor agriculturii românești de a da o lovitură, într-un moment complicat, intereselor fermierilor români.

    Revenind la traficul de influență din ministerul Agriculturii, dincolo de acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Adrian Chesnoiu, și care vor trebui susținute cu probe, când vom vorbi despre dosare și în cazul altor alți foști miniștri și secretari de stat din MADR? Despre un ministru a cărei amantă a câștigat un post de director în mandatului respectivului sau despre un secretar de stat care și-a aranjat, prin concurs, un post de director în mandatul său de secretar de stat? Când vom vorbi, în termeni juridici, despre toate aceste fapte? Am speranța, generată de încrederea în Justiția Română, că foarte curând!


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA