• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Irigațiile în PNRR – între prioritățile lui Petre Daea: ”Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată!”

    Roxana Dobre -

    Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată, a declarat Petre Daea, nominalizat la funcția de ministru al Agriculturii din partea PSD. Fostul și viitorul nou ministru a precizat că printre prioritățile noului său mandat se va afla și obținerea fondurilor pentru investiții în irigații din bugetul alocat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

    Ministrul propus al Agriculturii, Petre Daea, a declarat ieri, miercuri – 6 iulie, în conferința în care s-a anunțat nominalizare sa pentru portofoliul MADR, că vede cu multă îngrijorare ”faptul că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu există bani pentru irigaţii”.

    ”Cu îngrijorare, pentru că n-am înţeles de ce foştii miniştri nu au putut să prezinte Comisiei Europene acel interes formidabil pentru Europa şi pentru România. Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată. În al doilea rând, nu mi-am putut imagina, ca agronom, ca inginer în domeniu, să nu aibă argumentele tehnice care să fie prezentate la Comisie, în aşa fel încât să asiguri Uniunii Europene de două culturi extrem de importante – şi anume soia şi cultura porumbului”, a explicat social-democratul imediat după ce a fost anunțată nominalizarea sa.

    Reamintim că inițiativa privind redeschiderea PNRR aparține Asociației Forța Fermierilor, care a susținut o conferință de presă și a depus, miercuri – 30 martie, o adresă oficială  în vederea finanțării obiectivelor de interes național din sectorul agricol – sistemul național de irigații și rețeaua națională de depozite regionale. Solicitarea AFF a fost adresată premierului Nicolae Ciucă și președinților celor două Camere din Parlamentul României – liderului PNL Florin-Vasile Cîțu, Președintele Senatului, și liderului PSD Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților. Conținutul adresei care a depusă de către Asociația Forța Fermierilor, aici: Asociația Forța Fermierilor a depus la Guvern și Parlament adresa privind redeschiderea PNRR!

    Ce priorități are ministrul nominalizat – Petre Daea

    Acesta a completat că în sectorul agricol toate proiectele sunt prioritare, iar ”unele sunt vitale”.

    ”Dar o precizare merită făcută: Să facem în fiecare zi ce trebuie, în aşa fel încât să fie bine ţării şi fermierii să simtă acest lucru. Iată că trebuie să continuăm, pentru că, am spus-o de fiecare dată, că cel mai mare rău în agricultură este să întrerupi programele. Şi îl felicit pe Adrian Chesnoiu ca n-a făcut acest lucru, ba dimpotrivă, s-a uitat în viitor, a văzut realitatea ţării, a apăsat pe acceleraţie şi a ajuns acolo unde astăzi fermierii sunt, cei care îi recunosc activitatea într-o perioadă scurtă de timp şi folositoare pentru agricultura ţării. În agricultură toate proiectele sunt prioritare, unele sunt vitale, de aceea din prima oră a activităţii mele mă voi ocupa de acest lucru”, a explicat Petre Daea.

    Întrebat, la finalul Comitetul Politic Naţional al PSD, care vor fi priorităţile sale, Daea a arătat că acestea vor fi prezentate într-o conferinţă de presă care va avea loc imediat după depunerea jurământului.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte