• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Syngenta și Adama Ukraine investesc 400 de milioane de dolari în sectorul agricol din Ucraina

    Mircea Olteanu -

    Ministerul Politicii Agrare de la Kiev a semnat un memorandum de înțelegere cu companiile Syngenta LLC și Adama Ukraine privind investițiile în sectorul agricol ucrainean, informează portalul agropolit.com.

    Acordul a fost semnat pe data de 5 iulie, în cadrul conferinței internaționale privind reformele din Ucraina, care a avut loc în orașul elvețian Lugano, a indicat serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare.

    Memorandumul va contribui la asigurarea securității alimentare în Ucraina și în străinătate, precum și la îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților economice pentru producătorii agricoli din Ucraina și partenerii săi.

    Proiectul de cooperare, în valoare de 400 de milioane de dolari, va fi realizată sub formă de sprijin și măsuri comune, investiții și implementare de proiecte, inclusiv inițiative legislative menite să alinieze legislația Ucrainei la legislația Uniunii Europene în domeniul agroindustrial.

    În mod special, Syngenta LLC și Adama Ukraine LLC au convenit că vor continua să sprijine angajații și familiile lor afectate de agresiunea rusă, oferindu-le adăpost și asistență umanitară, atât pe teritoriul Ucrainei, cât și în străinătate, precum și plătind salarii competitive.

    În plus, acestea vor vinde produse fermelor mici în timpul aplicării legii marțiale îm Ucraina și vor investi în infrastructura logistică pentru a îmbunătăți și extinde rutele de export produse agricole. De asemenea, exporturile maritime vor fi reluate de îndată ce acest lucru este posibil din punctul de vedere al securității.

    Totodată, companiile vor sprijini și dezvolta proiecte inovatoare, de cercetare și educaționale, împreună cu instituții de cercetare și de învățământ, în domeniul sănătății solului, al urmăririi emisiilor de carbon, al conservării biodiversității și al altor domenii legate de sprijinirea inovării în agricultură.

    De asemenea, companiile vor furniza produse de protecție a plantelor de înaltă calitate pe piața ucraineană și vor pune la dispoziția producătorilor agricoli locali semințe și produse de protecție a plantelor cu condiția amânării totale sau parțiale a plății și prin îndeplinirea condițiilor privind încasările agricole de mărfuri și alte tipuri de asigurare a îndeplinirii obligațiilor de către producători.

    Separat, companiile vor sprijini grupurile de lucru comune create pentru a facilita adaptarea legislației ucrainene la legislația Uniunii Europene în domeniul complexului agroindustrial.

    La rândul său, Ministerul Politicii Agrare și Alimentației de la Kiev, în limitele stabilite de legislația actuală a Ucrainei, va participa la elaborarea și dezvoltarea actelor normative relevante și va facilita comunicarea cu instituțiile de stat autorizate să asigure îndeplinirea obligațiilor entităților de afaceri.

    ”Sprijinul pentru agricultura țării noastre din partea celor mai importanți jucători de pe piață este în prezent o sarcină importantă”, a declarat ministrul adjunct pentru Politici agrare și alimentației, Markian Dmitrasevich.

    Potrivit lui Serghei Klishin, directorul general al Syngenta LLC, semnarea memorandumului confirmă intențiile Syngenta și Adama Ukraine de a continua să ofere sprijin cuprinzător, oferind acces producătorilor agricoli autohtoni la produse inovative și de calitate, de a continua să investească în infrastructura logistică pentru a îmbunătăți și extinde rutele de export produse agricole.

    Potrivit acestuia, acest Memorandum deschide noi perspective de cooperare eficientă între agențiile guvernamentale și reprezentanții marilor companii.

    ”Syngenta LLC, împreună cu Adama Ukraine, este gata să ofere sprijin cuprinzător fermierilor din Ucraina. Având în vedere situația dificilă și în condițiile legii marțiale, vom oferi condiții flexibile de plată pentru produsele noastre”, a declarat Lydia Ozerova, Head of Plant Protection Business în Ucraina, în cadrul Syngenta LLC.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till