• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ruşii vin în România să inspecteze fabricile de carne şi de lapte

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii români de carne şi lapte vor să recucerească piaţa rusă, o ţară cu un potenţial de consum uriaş. Mai au de trecut însă un hop: trebuie să primească acceptul ruşilor, care vor veni în noiembrie să le inspecteze fabricile.

    După ce ani de zile producătorii locali de alimente, dar şi cei de vinuri s-au plâns că nu pot pătrunde pe piaţa rusă, iată că momentul mult aşteptat se întrevede. Autorităţile de la Kremlin au promis minsitrului Agriculturii Daniel Constantin că autoritatea sanitar-veterinară rusă va începe luna viitoare inspecţiile la producătorii interesaţi să exporte în Rusia.

    „Din luna noiembrie a acestui an, autoritatea sanitar-veterinară rusă va începe inspecţiile la întreprinderile româneşti care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele cărnii şi a laptelui si sunt interesate să exporte pe piaţa rusă, în scopul recunoaşterii capacităţii acestora de a răspunde cerinţelor sanitare veterinare impuse de piaţa rusă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit în data de 10 octombrie cu omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici. Delegaţia română a inclus mai mulţi oameni de afaceri români, preşedinţi şi directori generali ai unor companii precum ValVis Holding, Cargill, Cristim, Prodlacta, precum şi vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

    Exporturile româneşti în Rusia au atins anul trecut circa 1 miliard de euro, comparativ cu 831 milioane de euro în 2010, acestea fiind de două ori mai mici decât importurile, potrivit Eurostat.


    Te-ar mai putea interesa

    Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Preț carne vițel în viu și carcasă. Cât se plătește la abator pentru un vițel de 300 kg Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect

    Ultimele știri

    APIA – anunț oficial pentru fermierii care nu au luat niciun leu din subvenție! AGROTAIFAS cu Ana-Maria Andrei | S.2 EP. 6 | AUREL SIMION Schemă de 20.000.000 euro/beneficiar, prelungită până la 15 ianuarie. Cine beneficiază de bani