• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum arată un soi de grâu care poate fi cultivat în toată România

    agrointeligenta.ro -

    Condițiile climatice din fiecare zonă de cultură a țării i-au determinat pe fermierii români să caute soiuri de grâu tot mai tolerante atât la iernare, cât și la secetă. Sunt elementele care definesc tot mai des anii pe care trebuie să îi înfrunte cerealele. Agrii România vine cu o soluție potrivită pentru întreg arealul de cultură a grâului, și anume MonteCarlo.

    Pe scurt, MonteCarlo este un soi de grâu aristat cu un profil fitosanitar foarte bun. Cum se traduc aceste lucruri în câmpurile fermierilor îndrăgostiți de cereale? Soiul din portofoliul Agrii este timpuriu, cu o talie scurtă și o capacitate de înfrățire foarte bună. “Este un soi echilibrat, rezistent la secetă, ținând cont de schimbările meteo din ultimul timp, din acest motiv vin și cu această recomandare către dumneavoastră, să-l aveți în fiecare fermă. Este un soi cu un potențial mare de producție, cu un MMB mare și indici de panificație”, a declarat Elena Ghiță, Director de vânzări zona Giurgiu pentru Agrii, aflată la recoltarea unui lot semincer.

    Lotul s-a aflat în comuna Frățești, din județul Giurgiu, în cadrul fermei Romvelia Prodcom. Ținta a fost obținerea unui grâu de calitate superioară din categoria biologică C1. În această locație, ca în multe alte zone din țară, lipsa precipitațiilor a reprezentat principala provocare. ”Trebuie să fim realiști, să luăm în considerare condițiile climaterice ale acestui an și, cu deosebire, lipsa apei din sol. Lipsa ploilor în toamnă, lipsa zăpezii și circa 205-208 litri de apă pe care i-am primit în această primăvară – acesta a fost aportul natural de apă”, a explicat Gheorghe Cireap, reprezentantul SC Romvelia Prodcom.

    Soiul MonteCarlo s-a descurcat însă și în aceste condiții dificile. A trecut bine de toate obstacolele, având rezistență bună la ruginile brună și galbenă, și medie la fuzarioză, făinare și septorioză. În plus, MonteCarlo deține și o combinație imbatabilă de 3 gene: rezistență la Cecidomyiidae, gena PCH 1 și rezistență la mozaicul dungat al grâului.

    Densitatea recomandată la semănat pentru MonteCarlo este de 420-450 boabe germinabile/metru pătrat. ”M-am întâlnit cu acest grâu la semănatul culturii în toamna trecută. Am primit această propunere din partea partenerilor de la Agrii, să facem un lot de sămânță și văzând fișa tehnică a acestui soi, am fost bucuros și iacătă că în acest moment putem spune că datele cuprinse în fișă sunt corecte. Adică e un soi productiv, un soi rustic, adaptabil, adaptat la situațiile grele”, a completat Gheorghe Cireap.

    Rezultatele bune la soiul MonteCarlo reprezintă unul din motivele pentru care relația dintre Agrii România și Romvelia Prodcom merge mai departe. ”Sunt parteneri serioși, profesioniști de calitate, oameni care știu meserie și ne bazăm întotdeauna pe relația, pe consultanța pe care o primim de la ei, pe lucrurile pe care le stabilim împreună. Sunt parteneri cu care putem merge mai departe”, a concluzionat Gheorghe Cireap.

    Toate informațiile despre MonteCarlo și despre toate soiurile de grâu din portofoliul Agrii România pot fi consultate pe www.agrii.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele”

    Ultimele știri

    Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!