• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Produse de top de la FMC, pentru legumele gustoase și sănătoase de Izbiceni

    agrointeligenta.ro -

    Situat în sudul județului Olt, Izbiceni este un bazin legumicol important al României, cu mulți fermieri dedicați, care își lucrează cu drag terenurile pentru a obține legume de calitate. Compania FMC România furnizează legumicultorilor din Izbiceni produse pentru protecția și nutriția plantelor prin rețeaua de distribuție autorizată, dar în mare măsură prin intermediul distribuitorului Ecoplant, care are relații comerciale foarte bune și de durată cu fermierii din Izbiceni.

    Încă de la înființarea în România, compania FMC colaborează cu firma de distribuție Ecoplant, având o foarte bună relație comercială, bazată pe seriozitate, încredere și susținere reciprocă. Cu o rețea de distribuție națională, compania Ecoplant este prezentă pe piață din 2003, fiind un jucător important în piața de distribuție a produselor de protecție și nutriție a plantelor din România, fiind specializată în vânzarea către fitofarmacii.

    Portofoliul de produse vândute de Ecoplant este impresionant. „Noi vindem de la semințe, pesticide, biostimulatori, îngrășăminte, toată gama de produse. Trebuie să avem o gamă cât mai completă pentru a sta în piață cât mai bine. Noi încercăm tot timpul să promovăm produsele noi și cum FMC are produse foarte bune, tot timpul am recomandat aceste produse, deoarece au raport preț-calitate foarte bun”, a declarat Florin Lincă – Director național de vânzări Ecoplant.

    Legumele preferate pentru a fi cultivate de către fermierii din zona Izbiceni sunt tomatele și ardeii, programul Tomata, desfășurat în ultimii ani, reprezentând un impuls pentru cei care au ferme legumicole în zonă. Ca în orice altă cultură, provocările nu i-au ocolit nici pe legumicultorii din Izbiceni, care se luptă an de an cu dăunători precum tripsul, tuta absoluta, nematozii, viermele-sârmă și afidele.

    Pentru o combatere eficientă a acestor dăunători, legumicultorii din zonă folosesc insectidele FMC în schemele de tratamente, pe care echipa de vânzari Ecoplant le recomandă în functie de stadiul de dezvoltare a legumelor și dăunătorii prezenți. „Începem cu Verimark®, care se folosește de la transplantare, facem două tratamente pentru a nu mai avea cel puțin o lună de zile probleme cu niciun fel de dăunător. Apoi, venim în cultură, mai târziu, cu Benevia®”, a explicat Florin Lincă, Director național de vânzări Ecoplant.

    Verimark® este un insecticid care oferă o protecție excelentă și extinsă a culturilor, având o formulare avansată, optimizată pentru aplicarea la sol. Este preluat rapid prin rădăcini și induce încetarea rapidă a hrănirii insectei, imediat după ingerare. Doza recomandată de FMC este cuprinsă între 0,375-0,6 l / ha. „Nu se aplică doar prin irigarea prin picurare, ci se pot scufunda alveolele cu răsad înainte de transplantare și astfel putem să avem un tratament foarte simplu, facil de realizat și să oferim o protecție plantei încă de la începutul culturii, când este cea mai sensibilă pentru atacul dăunătorilor”, a completat Cătălin Viziru, Director de marketing în cadrul FMC România și Republica Moldova.

    Insecticidele BENEVIA® (aplicare foliară) și VERIMARK® (aplicare la sol) asigură un control eficient al dăunătorilor în toate stadiile de dezvoltare (ouă, larve/pupe/nimfe, adulți) și sunt prietenoase cu mediul înconjurător și cu entomofauna utilă (polenizatori, paraziți și prădători ai dăunătorilor). Cele două insecticide, BENEVIA® și VERIMARK® protejează cultura încă de la începutul perioadei de vegetaţie şi creează oportunitatea unor producţii mult îmbunătăţite, prin reducerea stresului asupra culturii. Datorită formulării lor avansate și modului unic de acțiune a substanței active cyazypyr®, VERIMARK® și BENEVIA® ajută fermierii să combata eficient dăunătorii din culturile de conopidă, varză, broccoli, varză de Bruxelles, cartofi, morcovi, ceapă, pătrunjel, țelină şi căpşuni.

    Foarte folosit în zonă este și insecticidul CORAGEN®, cu un spectru mai larg de combatere al dăunătorilor: asigură controlul dăunătorilor din culturile de pomi fructiferi (măr, păr, prun, cais, piersic, nectarin), viță de vie, cartof, porumb și legume (tomate, morcovi, țelină, conopidă, broccoli, varză, vinete).

    Cele trei insecticide din portofoliul FMC sunt produsele ideale pentru un management integrat atât al dăunătorilor, cât și al rezistenței dăunătorilor, mai ales în condițiile de față, în care foarte multe produse sunt retrase de pe piață și rămân tot mai puține substanțe active.

    Pentru mai multe informații despre insecticidele disponibile în portofoliul FMC pentru realizarea unui program integrat de combatere a dăunătorilor, puteți accesa pagina www.fmcagro.ro. Tot aici găsiti informatii despre alte produse pentru protectia si nutritia plantelor dezvoltate de compania FMC precum și datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări ai FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte