• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Trucuri simple pentru a obține roșii frumoase și gustoase

    agrointeligenta.ro -

    Soiul bun de roșii nu este suficient pentru a obține tomate gustoase. Plantele trebuie îngrijite având în vedere câteva reguli pe care horticultorii de la revista Paradis verde le recomandă tuturor celor care doresc să aibă roșii de grădină frumoase și cu savoare.

    Roșiile sunt compuse din apă în proporție de 95%, așa că au nevoie de acest lichid pentru a crește și pentru a rodi tomate suculente. În medie, o plantă de roșii necesită 5 litri de apă, iar în perioadele în care nu plouă suficient, este obligatoriu ca grădinarul să asigure deficitul din irigații și stropit. Foarte important, horticultorii știu că fluctuația de umidate oferită plantei poate cauza probleme grave, precum avortarea florilor și chiar a fructelor.

    Plantele de tomate au nevoie de un aport de îngrășământ chiar și în zonele în care se presupune că solul este bun pentru cultivarea legumelor. Horticultorii spun că momentul optim de intervenție în acest sens este când primele roade sunt un mic mai mici decât nucile și când este bine să se pună 1,5 kg de azotat de calciu la 100 de metri de rândul de roșii. Se poate repetata după cel puțin două săptămâni.

    Ramurile cu frunze viguroase dar lipsite de flori pot fi îndepărtate, contribuind astfel la obținerea unor legume mai mari. Se va folosi un foarfece special sau un briceag dezinfectat cu alcool pentru a preveni răspândirea agenților patogeni. Totdată, aceste tăieri se fac dimineața, pentru a facilita cicatrizarea plantelor.

    Roșiile cu savoare se culeg exact înainte de a da semne că se vor înmuia. Nu este recomadat ca ele să se păstreze la frigider, ci le este mai bine la temperatura camerei. Pentru a avea roșii până toamna târziu, se recoltează ultimele fructe mature când dau primele semne de transformare a culorii din verde în portocaliu. Tomatele se învelesc în hârtie și se păstrează la temperaturi de 12-15 grade Celsius și se vor putea consuma la săptămâni bune după ce plantele din grădină nu mai au rod.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial