Cum susține Bayer fermierii în obținerea profitul agricol
Adrian Radu -Fitofarmaciile sunt cheia pentru prosperitatea micilor fermieri. Un rol pe care mulți comercianți și-l asumă cu responsabilitate. Fitofarmacia Ramex, din Târgul Frumos – județul Iași, servește ca centru pentru vânzarea inputurilor agricole, afișând constant produse noi și furnizând informații și date tehnice fermierilor din zonă. În acest magazin micii fermieri accesează cu ușurință semințe de legume, îngrășăminte organice, produse destinate combaterii dăunătorilor și multe alte input-uri agricole.
Parteneriatul cu Bayer a asigurat încă de la început aprovizionarea cu produse consacrate, care și-au demonstrat eficiența și au sporit productivitatea micilor fermieri.
”Lucrăm cu compania Bayer încă de la început, suntem foarte mulțumiti de produsele lor. Colaborarea este foarte fructuoasă cu ei, tot timpul găsim sprijinul de care avem nevoie în consultanta, iar noi putem atunci veni în sprijinul clienților noștri”, a declarat Irina Marcu, reprezentant al SC Ramex.
Reprezentanții Bayer plasează fitofarmaciile în centrul comunităților lor, asigurându-se că micii fermieri au acces la toată gama de produse a companiei, la sfaturi tehnice și consultanță pentru orice tip de problemă a culturilor.
Previcur este unul dintre produsele Bayer pe care producătorii agricoli îl solicită frecvent în fitofarmacia din Tg. Frumos. Succesul Previcur care este un fungicid cu acțiune sistemică, vine ca urmare a eficacității în combaterea manei și a căderii plăntuțelor la castraveți, tomate și pepeni verzi.
O altă tendință în rândul micilor producători sunt produsele biologice. Bayer a răspuns acestei nevoi prin lansarea în fitofarmacii a unei noi game de management al culturilor, derivată din materiale naturale, cum ar fi plante, ciuperci și minerale.
Portofoliul biologic include fungicidele Serenade ASO si Sonata. Aceste substanțe pot fi utilizate în agricultura ecologică pentru combaterea bolilor la următoarele culturi de câmp: salată, măr, păr, viță de vie, căpșun, plante ornamentale și trandafiri, cartof, rapiță, sfeclă de zahăr, precum și la următoarele culturi în spații protejate: salată, cucurbitacee (castraveți), solanacee (tomate, ardei, pătlăgele vinete), căpșuni, plante ornamentale și trandafiri.
Pe segmentul insecticidelor, Bayer a dezvoltat Flipper și Requiem Prime. Aceste produse asigură combaterea dăunătorilor din câmp și spații protejate la tomate, vinete, castraveți, căpșuni.
”Nu se poate agricultură fără produse de protecție a plantelor, este clar. Dăunătorii sunt din ce în ce mai rezistenți, din ce in ce mai mulți, iar performantele agricultorilor țin de performantele produselor de protecție a plantelor și de corectitudinea aplicării lor. Piața și trendul este înclinat spre biologic, toata lumea caută produse biologice, cu efect îndelungat, omologate pe cat mai multe culturi și la cât mai mulți dăunători. Toată lumea sau cea mai mare parte a clienților doresc o trecere cat mai ușoară prin cultură, nu vor intervenții, necesitatea stropirilor repetate, vor cât mai repede să stopeze boala. În România, prevenția este un domeniu cam unde nu stăm chiar așa de bine”, a mai explicat Irina Marcu.
Mai multe detalii pe site-ul www.cropscience.bayer.ro.