• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sfatul unui producător de îngrășăminte pentru fermieri

    agrointeligenta.ro -

    Un producător de îngrășăminte din Bulgaria a reușit să evite suspendarea activității prin renunțarea la gaz. Fabrica Agropolychim din Devnya utilizează aburul pentru a produce fertilizanții pe bază de azot.

    ”În fabrica noastră, lucrăm la abur și complet independent de gaz. Am redus consumul de gaz cu 95%. Mai avem o cantitate mică, pe care o folosim, dar este nesemnificativă. Vă garantez că lucrăm la capacitate maximă pentru producția de îngrășăminte cu azot”, a declarat pentru publicația Agri.bg coproprietarul fabricii de îngrășăminte Agropolychim Philip Rombout.

    ”Suntem una dintre puținele companii care încă operează. Dar prețurile depind de piața mondială. Există și importuri în Bulgaria. Prețurile în Europa de Vest sunt mult mai mari decât aici și urmăm această tendință. Prețul este acum clar, dacă mă întrebați dacă va crește – da. Cu siguranță va fi, dar nu pot să prezic cât de mult”, a mai spus reprezentantul fabricii de îngrășăminte din Bulgaria.

    ”În urmă cu 15 ani am decis că toată producția noastră ar fi independentă de gaz tocmai pentru că politicienii intră în lucruri în care nu ar trebui să intre. Nu am nicio problemă cu „Bulgargaz” să ofere cantități pentru micii consumatori, pentru micile afaceri, pentru că nu au oportunități. Cu toate acestea, cei mari – toți vor să se emancipeze și să demonstreze că pot. În același timp, ei doresc ca statul să-i protejeze, să primească la un preț mai mic decât cel de piață. Nu este corect. Și nu este nicio problemă cu aprovizionarea cu gaze – sunt destui comercianți, sunt suficiente oportunități de cumpărare, doar oamenii nu sunt mulțumiți că trebuie să cumpere la prețul pieței. Toate sunt cumpărate la un preț mai mic. Totuși, cine va vinde la un preț mai ieftin decât prețul pieței?! Vreau și eu, dar nu pot”, a adăugat coproprietarul fabricii de îngrășăminte „Agropolihim”.

    Producătorul de fertilizanți a precizat și ce mesaj are pentru agricultori: ”Mesajul nostru către fermieri este că nu ar trebui să intre în panică. Există îngrășământ. Putem furniza ceea ce au nevoie fermierii bulgari. Dar să nu facă ca anul trecut – în ciuda apelurilor noastre de a cumpăra în septembrie, ei au așteptat, au așteptat și știți ce s-a întâmplat până la urmă. Stoc epuizat, preturi mari. S-ar putea sa ma insel in legatura cu aceasta crestere de pret. Nu sunt un profet. Dar dacă ne uităm la ce se întâmplă cu piața gazelor, este clar că lucrurile se îndreaptă spre o creștere a prețurilor la îngrășăminte. Deși suntem independenți de gaz, ne uităm la ce se întâmplă pe piață. Dacă există o creștere a prețului gazului, există o creștere imediată a prețului îngrășămintelor”.

    Cu privință la stocurile existente pe piața îngrășămintelor, Philip Rombout nu a făcut referire la alți producători.

    ”Noi vom furniza cantitățile pentru fermierii bulgari, dar numai dacă vor cumpăra la timp. Ar trebui să știți că pe măsură ce prețul crește și capitalul nostru de lucru crește. Nu ne putem permite să avem o mulțime de tonaj care ne costă mulți bani luni și luni doar pentru că fermierii au decis să aștepte și să nu cumpere. Capitalul nostru de lucru a crescut de la 30 de milioane la 200 de milioane. Acestea nu sunt tocmai dificultăți, ci mai degrabă provocări pentru noi, pentru că ne putem descurca și suporta această sarcină, dar înseamnă, pe de altă parte, că clienții trebuie să realizeze că dacă cumperi timp, vei avea. Dacă întârzii, nu trebuie să vii să plângi că prețul este mai mare sau că nu sunt cantități”, a precizat producătorul din Bulgaria.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!