• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Germania a închiriat depozite frigorifice pentru a ajuta fermierii afectați de pestă porcină africană

    Mircea Olteanu -

    Autoritățile din Germania se implică pentru a-i sprijini pe fermierii afectați de pesta porcină africană. Una dintre măsurile luate de oficialii dintr-un land cu numeroase cazuri confimate a fost aceea de a închiria depozite frigorifice pentru stocarea cărnii din exploatațiile aflate în proximitatea focarelor.

    Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară a închiriat depozite frigorifice pentru a ajuta crescătorii de porci din regiunea germană afectată de epidemia de pestă porcină africană. Cu toate acestea, blocajul pe piața suinelor din regiune este din ce în ce mai grav în fiecare zi.

    Ministrul Barbara Otte-Kinast a explicat că autoritățile regionale au reușit să asigure suficiente depozite frigorifice pentru carnea porcilor ce urmează să fie sacrificați în zona focarului de pestă porcină africană din Emsland (nordul Germaniei).

    Vinerea viitoare, 1.800 de porci din zona focarului de pestă porcină africană vor fi sacrificați la un abator din Geldern, landul Renania de nord-Westfalia. Cu toate acestea, abatorul nu are o capacitate suficientă pentru sacrificarea tuturor porcilor din zona de excludere din jurul focarului de pestă porcină africană.

    ”Cu câteva excepții, oferta industriei cărnii a fost până acum absolut insuficientă, pentru că procesarea și comercializarea nu țin pasul”, a afirmat ministrul Barbara Otte-Kinast.

    Oficialul a mai afirmat că este ”complet de neînțeles” faptul că animalele sănătoase nu au ajuns pe rafturile cu alimente într-un moment în care cererea la nivel mondial este atât de mare. Ca urmare a închirierii depozitelor frigorifice, carnea de înaltă calitate poate fi acum procesată pe termen mediu și lung.

    ”Disperarea familiilor de fermieri este mare pentru că s-au bazat pe partenerii de piață”, a adăugat Otte-Kinast, care a îndemnat industria cărnii să-și rezolve problemele cât mai curând posibil.

    Crescătorii de porci din Emsland sunt într-o situație dramatică

    Potrivit oficialului, situația crescătorilor de porci din sudul regiunii Emsland este din ce în ce mai gravă. În fermele din proximitatea focarelor, porcii care au depășit greutatea de sacrificare trebuie să ajungă în abatoare cât mai repede.

    Presiunea este enormă în exploatații. În prezent sunt în jur de 21.000 de animale care trebuie sacrificate și care provind din fermele din zona de excludere, la care se adăugă săptămânal alți aproape 6.000 de porci care au depășit pragul greutății de sacrificare. Așadar, aglomerația în ferme se accentuează, nu se reduce.

    Cauza apariției primului focar în zonă este încă neclară

    Între timp, Institutul Friedrich Loeffler (FLI) a transmis ministerului rezultate parțiale ale secvențierii genomului virusului PPA, care demonstrează că focarele confirmate în Brandenburg și Saxonia Inferioară sunt foarte strâns legate. Ambele pot fi atribuite variantei III a virusului.

    Pe lângă asemănări, virusurile din eșantioanele din Saxonia Inferioară și Brandenburg au, de asemenea, fiecare o mutație caracteristică care le deosebește. Experții FLI efectuează acum investigații suplimentare pentru a clarifica această diferență. Rezultatele disponibile până acum nu oferă nicio indicație asupra apariției primului focar.

    Comercializarea animalelor din zona focarului este foarte dificilă

    Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară vrea să continue negocierile cu operatorii economici pentru a facilita comercializarea cărnii din fermele cu cazuri confirmate. Cu toate acestea, acest lucru este dificil, deoarece carnea trebuie tratată termic pentru a reduce riscurile la adresa consumatorilor.

    Ministrul Otte-Kinast a subliniat: ”Mă aștept ca firmele de procesare a cărnii și, în special, comercianții cu amănuntul de alimente, să continue să caute intens posibile canale de distribuție”. Porcii sacrificați provin din zona restricționată, din rândul animalelor care au avut rezultate negative la testarea pentru PPA înainte de sacrificare, precizează portalul agrarheute.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA