• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii români, ”acasă” la Calciprill®, produsul care crește producția la hectar

    agrointeligenta.ro -

    O zi de marți din luna august 2022. În sediul companiei Omya din Oftringen, Elveția, un grup de fermieri români și o echipă de cercetători de top discută intens. Subiectul: produsul care a revoluționat solul și producțiile în multe ferme din lume – Omya Calciprill. Pe proiectorul din sala de ședințe se pot vedea micile puncte roșii pe harta României. Sunt locațiile unde se află terenurile lucrate de fermierii veniți ”acasă” la Omya Calciprill pentru a afla tehnologia din spatele produsului pe care îl folosesc sau pe care intenționează să îl introducă în tehnologia fermei. Din Calarasi și până în Bihor, agricultorii își povestesc experiența cu produsul Omya, iar cercetătorii notează atent fiecare amănunt. O altfel de vizită de informare, un schimb de experiență și de cunoștințe, un parteneriat cu un câștig enorm pentru agricultură.

    În perioada 8-11 august, la invitația companiei Omya, un grup de fermieri din mai multe județe au vizitat sediul central al producătorului lider modial în producția de carbonat de calciu. Alături de antreprenorii din agribusiness s-au aflat reprezentanții Omya în România – Paul Moga-Paler și Cristina Moga dar și reprezentanții distribuitorului unic al Omya Calciprill în România, NATUREVO – Mihaela Radu și Andrei Pîrșot.

    Omya, producător global de carbonat de calciu

    Omya este un producător global de carbonat de calciu, dolomit și perlit – și un distribuitor mondial de produse chimice de specialitate. Compania oferă soluții inovatoare care contribuie la competitivitatea clienților săi și productivitatea în mai multe industrii, inclusiv în agricultură. Omya a fost fondată în 1884 în Elveția și are 9.000 de angajați în peste 175 de locații din peste 50 de țări. Produsul-fanion, Omya Calciprill, este, din 2014 disponibil pentru fermierii români și produs în România la fabrica Omya, în județul Caraș-Severin.

    Agricultura, componentă esențială pentru Omya

    ”Avem două mesaje importante cu care aș dori să deschid această vizită a dumneavoastră la sediul central Omya, producătorul Omya Calciprill”, le-a transmis, în deschiderea atelierelor de lucru, Jamie Rickard – Director Global Marketing Innovation Omya. ”Primul mesaj este că suntem o companie ce deține zăcăminte de resurse de carbonat de calciu, la nivel global, iar al doilea este ca vedem agricultura ca pe o componentă esențială în dezvoltarea companiei noastre. Ne dorim să fim alături de fermierii care produc cu pasiune pentru viitor”.

    Experiențe împărtășite de cei care aplica produsele Omya

    Utilizatori ai produsului Omya Calciprill, fiecare dintre fermierii invitați la sediul Omya, a avut ocazia de a pune întrebări și de a afla mai multe informații despre utilizarea carbonatului de calciu. Iar pentru echipa de cercetare de la Omya, evenimentul a fost prilejul a afla, direct de la utilizatorii produsului, care sunt rezultatele obținute și, mai ales, tehnologiile în care a fost integrat carbonatul de calciu micronizat în cadrul fermelor.

    ”Am aplicat în primul an Omya Calciprill pe 60 de hectare, la cultura de porumb, înainte de semănat, cu încorporare prin discuire, la o adâncime de 8-10 centimetri. Diferența de producție în raport cu suprafața unde nu am aplicat Omya Calciprill a fost de 700 de kilograme, până la o tonă la hectar, în condițiile de cultivare de anul trecut. Anul acesta, care a fost unul secetos, încă nu am recoltat, aștept să văd rezultatele comparative atât la porumb, cât și la floarea-soarelui”, a spus, în cadrul atelierelor de lucru, Marin Rizescu, director executiv al cooperativei Oltenia Cereal Nord.

    Ing. Marian Coneac a vorbit despre rezultatele obținute cu Calciprill

    În zona de nord-vest, inginerul Marian Coneac, director tehnic al Promat Tășnad, a testat Omya Calciprill la cultura de rapiță, cu hibridul Umberto. Diferența a fost de 800 de kilograme cu plus pentru parcela una s-a aplicat Omya Calciprill, în comparație cu parcela unde s-a urmat aceeași tehnologie, dar fără aportul produsului de la Omya.

    ”Recomandarea noastră pentru aplicarea Omya Calciprill se face pe baza unei analize de sol și în funcție de structura și pH-ul solului. În general recomandăm o aplicare de corecție a acidității, cu doza de 500-600 kg/ha. După ce se atinge pH-ul optim, în funcție de cultură și de îngrășămintele utilizate, recomandăm o aplicare de menținere a pH-ului în zona neutră, cu doze de mentenanță, de 200-300 kg/ha”, le-a transmis fermierilor români Ana Dutton, Head of Technical Services Omya.

    Omya Calciprill, pe primul loc în testările cu produsele concurente

    O componentă importantă a vizitei a reprezentat-o partea practică. La Centrul Crop Science Center localizat lângă sediul companiei a fost realizată o testare Omya Calciprill în paralel cu alte șapte produse concurente prezente inclusiv pe piața din România.

    Asistați de Evangelia Papagiannaki și de Katharina Koetting – Marketing and Innovation Department Omya, fermierii români au verificat caracteristicile care fac Omya Calciprill să fie opțiunea optimă de carbonat de calciu pentru fiecare fermă. De la modul în care se dezintegrează produsul, la modul în care acționează asupra pH-ului din sol sau gradul său redus de prăfuire, Omya Calciprill s-a impus, în testări, în fața competitorilor.

    Experimentele au evidențiat inclusiv faptul că forma sferică a granulelor de Omya Calciprill are un rol esențial în aplicarea ușoara, rapida, uniformă pana la 36 de metri a produsului la nivelul suprafețelor agricole.

    Date din surse neutre, rezultate pozitive

    ”Datele și evaluările pe care le oferim sunt întotdeauna provenite din surse neutre. Recomandăm partenerilor agricultori să testeze și să obțină rezultatele privind calitatea solului apelând la furnizorii pe care îi doresc, în care au încredere și care nu au interes să le vândă un anumit produs dedicat solului, spre exemplu”, a explicat Daniel Nebe, Head of Portfolio Management Omya.

    Despre vizita la sediul Omya, Mihaela Radu, Marketing Manager Naturevo, ne-a declarat că deplasarea a fost una menită să ofere o perspectivă asupra produsului Omya Calciprill, companiei și echipei internaționale Omya: ”Grupul a fost format din fermieri profesioniști, o parte care folosesc deja produsul Omya Calciprill, și o parte care nu au introdus încă acest produs în tehnologia fermei, dar care intenționează să facă acest pas pentru a crește calitatea solului pe care îl lucrează, pentru a avea o fertilizare mai eficientă și, în final, pentru producții mai bune, mai profitabile, obținute în condiții sustenabile, prietenoase cu mediul”.

    În final, probabil aprecierea ing. Marian Coneac este cea care poate descrie cel mai bine efectul Omya Calciprill în fermă: ”Orice plus de producție este suma tuturor factorilor care, urmați cu consecvență, conduc la rezultatul pozitiv urmărit de fermier”.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd