• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Furt pe timp de noapte la o fermă din Giurgiu! Hoții au venit cu combinele și au recoltat tot!

  Angelica Lefter -

  Un nou furt de floarea-soarelui direct din câmp! Un fermier s-a trezit cu trei hectare de floarea-soarelui recoltate de persoane necunoscute.

  Este al doilea furt de floarea-soarelui din câmp pe parcursul lunii august semnalat de fermieri la redacția Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  De data aceasta, păgubitul este Mihai Moncea, administratorul fermei Lemon S.R.L, care lucrează în total 300 de hectare cultivate cu porumb, floarea-soarelui, mazăre și lucernă, în comuna Băneasa, județul Giurgiu. Acesta a fost înștiințat, astăzi – 26 august, la prima oră, de către angajații fermei, că aproximativ 3 hectare de floarea-soarelui au fost recoltate.

  Floarea-soarelui recoltată de pe câmp de hoți

  Hoții au recoltat direct din câmp în jur de 4-5 tone de floarea-soarelui, de pe 3 hectare

  După cum a spus pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO floarea-soarelui de pe cele 3 hectare a fost aproape în totalitate recoltată.

  ”Angajații mei au dat o tură în câmp în acesată dimineață și au constatat că pe o parcelă de aproximativ 3 hectare floarea-soarelui a fost aproape în totalitate recoltată. Se cunoaște că a fost furt deoarece combina a mers rapid pe suprafața cultivată, rămânând ceva pierderi. În astfel de situații combina nu poate procesa și pierderile sunt mai mari decât la o recoltare normală. Cred că au sustras 4-5 tone de floarea-soarelui. Mai am floarea-soarelui cultivată pe 70 de hectare”, a menționat unicul acționar al fermei Lemon S.R.L.

  Semințe de floarea-soarelui pierdute pe sol, după ce hoții au recoltat noaptea 3 hectare

  Oamenii legii au deschis dosar penal și fac cercetări pentru prinderea hoților

  Poliția a fost alertată imediat și o echipă de la Criminalistică a sosit pentru a face cercetări la fața locului.

  ”Am sunat la 112, cei de la Poliție au sosit și au deschis un dosar penal. Chiar în acest moment, acolo se află o echipă de la Criminalistică pentru a face poze și a cerceta locul furtului”, a completat fermierul Mihai Moncea.

  Fermierul estimează pierderile la cantitatea de floarea-soarelui sustrasă de hoți la 25.000 de lei

  Fermierul estimează pierderile la peste 25.000 de lei, la cele 3 hectare furate din câmp. Iar aceasta nu ar fi singura problemă pentru fermier, care este și crescător de animale. Aproape întreaga cultură de lucernă cultivată a fost distrusă de ciobanii din zonă, care au intrat cu oile în cultura sa.

  ”La floarea-soarelui estimez pierderile din cauza acestui furt la aproximativ 25.000 de lei. Având în vedere investiția cred că am investit cam 5.500 – 6.500 de lei la hectar, vă dați seama că este o pierdere mare. În zonă mai avem și probleme cu ciobanii, care pasc oile prin zonă și acum câteva săptămâni mi-au distrus 22 de hectare de lucernă, practic acum o să am probleme și cu hrana animalelor. Nu mai adaug seceta care se manifestă peste tot, noi nu avem irigații”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Urmele lăsate de hoți după ce au furat din câmp 3 hectare de floarea-soarelui prin recoltare

  Agricultorul speră ca poliția să-și facă treaba și să-i găsească pe hoți

  Deși bănuiește cine i-ar fi furat floarea-soarelui din câmp, agricultorul a menționat că preferă ca organele abilitate să-și facă treaba și să descopere hoții.

  ”Bănuiesc pe cineva care ar fi putut face acest gest de a-mi fura floarea-soarelui. Din păcate până când poliția nu descoperă, eu nu pot intra la om în curte pentru a verifica. Cei de la Criminalistică fac măsurători, fac poze, iau declarații. Nu știu dacă o să recuperez cantitatea de floarea-soarelui, sincer, mă îndoiesc! Era o cultură de floarea-soarelui mai bună ca și producție, aflându-se lângă o pădurice”, a spus fermierul giurgiuvean.

  Parcelă de floarea-soarelui recoltată de hoți, în comuna Băneasa, județul Giurgiu

  Mihai Moncea a completat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că întreaga fermă este tehnologizată, deține utilaje performante și a investit inputuri de calitate care s-au și scumpit și nu se aștepta ca roadele muncii sale să ajungă pe mâinile hoților. De asemenea, face un apel către toate persoanele care au văzut ceva suspect în zonă și ar putea să dea mai multe detalii, să îi aducă la cunoștință pentru ca oamenii legii să-i poată prinde pe rău-făcători.


  Te-ar mai putea interesa

  Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată