• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvențiile APIA la hectar: SAPS – 96,27 euro/ha, înverzire – 58,53 euro/ha, tineri fermieri – 48,13 euro/ha

  agrointeligenta.ro -

  Subvențiile APIA la hectar în 2022. Cuantum plată unică pe suprafață la APIA, plată la hectar la înverzire, plată redistributivă și tineri fermieri. Toate sumele au fost publicate de MADR într-un proiect de act normativ.

  Ministerul Agriculturii a publicat în consultare publică un proiect de HG care conține plățile la hectar pentru principalele subvenții la hectar achitate de a Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA.

  Plăţile directe care fac obiectul HG, ca mecanisme de susţinere a veniturilor producătorilor agricoli, sunt:
  a) schema de plată unică pe suprafaţă;
  b) plata redistributivă;
  c) plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, denumită în continuare plata pentru înverzire;
  d) plata pentru tinerii fermieri.

  Subvenție APIA Cuantum la hectar
  SAPS – Plată unică pe suprafață 96,2796 euro la hectar
  Plata redistributivă – 1-5 hectare 5,00 euro la hectar
  Plata redistributivă – 5-30 ha 48,7184 euro la hectar
  Plata pe înverzire 58,5308 euro la hectar
  Tineri fermieri 48,1398 euro la hectar

  Ce subvenție se plătește la hectar la APIA în 2022

  Cea mai importantă subvenție achitată fermierilor este plata unică pe suprafață – SAPS. Aceasta se acordă pentru fiecare hectar de teren eligibil la plată, de la teren arabil, până la pășuni, vii sau plantații pomicole. Nu există plafon pentru plata pe fermă a SAPS.

  Valoarea SAPS ca subvenție pentru anul de cerere 2022 la APIA este de 96,2796 euro la hectar.

  Plata redistributivă este, de asemenea, achitată fermierilor la hectar.

  Intervalele de suprafață pentru care se acordă plata redistributivă pentru anul de cerere 2022 sunt următoarele:
  a) primul interval: între 1 ha şi 5 ha inclusiv – 5 euro la hectar
  b) al doilea interval: peste 5 ha şi până la 30 ha inclusiv – 48,7184 euro la hectar.

  Plata pe înverzire este o subvenție care se achită fermierilor la fel ca SAPS, pe toată suprafața fermei, cu condiția ca fermierii să îndeplinească o serie de condiții ce includ rotația culturilor, cultivarea plantelor proteice și menținerea unei suprafețe minime de teren nelucrat.

  Cuantumul plății pe înverzire pentru anul de cerere 2022 la APIA este de 58,5308.

  Ultima subvenție stabilită de MADR este pentru tinerii fermieri, cei care au până în 40 de ani, achitată pentru primele 60 de hectare ale exploatației, inclusiv. Cuantumul acestei subvenții este pentru anul în curs de 48,1398 euro pe hectar.

  Plăţile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

  Începând din 16 octombrie, fermierii vor încasa prima tranșă din subvenții, din cuantumurile de mai sus. În perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, APIA va autoriza plăți de 70% din cuantumurile stabilite pentru plăți directe și de 85% din plățile compensatorii, pentru sectorul vegetal. Crescătorii de animale vor primi avans din sprijinul cuplat la speciile ovine, caprine și bovine, dar nu se cunoaște încă ce cuantum vor avea aceste plăți pe cap de animal.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA pe un hectar de pășune. Scheme ce se pot combina pentru o plată maximă Gheorghe Bariz se luptă să își salveze ferma: ”Dacă aș fi consilierul lui Petre Daea, n-aș face diferențe între fermierul mic, mijlociu și cel mare” De ce se pun pietre în pomi. Metoda bătrânească pentru a crește producția livezii

  Ultimele știri

  Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a ”aliniat” pe marii retaileri pentru a-i sprijini pe producătorii români CEC Bank și EximBank – finanțare de 8 mil. euro pentru cel mai mare producător de ouă din România Dacian Cioloș, eurodeputat: Comisia Europeană nu are cum să forțeze pe cineva să mănânce insecte