• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețurile rapiței scad mult sub 600 de euro pe tonă

    agrointeligenta.ro -

    Prețurile rapiței au scăzut cu mult sub pragul de 600 de euro miercuri – cel mai scăzut nivel din ultimele 9 luni. La sfârșitul zilei de tranzacționare, panourile de afișare de la MATIF – Bursa de Cereale din Paris au arătat minus 14,50 EUR – și doar 592 EUR pe tonă. Motivele sunt în primul rând de natură macroeconomică, cel puțin conform analiștilor. Joi, rapița a scăzut din nou abrupt – sub 580 de euro pe tona.

    Joi , prețurile rapiței și-au revenit inițial în tranzacțiile în curs, dar apoi au scăzut drastic. Prețurile scad cu încă 14 euro – la doar 578 de euro pe tonă, arată o analiză a dr. Olaf Zinke, publicată de Ararheute.com.

    Inițial, ou creșterea abruptă a prețurilor la soia conform raportului USDA, prețurile la rapiță au crescut, de asemenea, cu 7 euro, până la puțin sub 607 euro pe tonă. Dar când prețurile la soia au scăzut cu două cifre în Chicago miercuri, la fel și prețurile rapiței din Canada – și de data aceasta mult mai mici decât înainte.

    Analiștii justifică scăderea prețurilor în diferite moduri. În primul rând, Statistics Canada a revizuit producția canadiană de soia în sus la 6,505 milioane de tone. Aceasta a fost o creștere de 125.000 de tone față de cele 6,38 milioane de tone estimate în august și a fost la vârful așteptărilor analiștilor.

    Pe de altă parte, producția de rapiță canadiană a fost raportată doar la 19,1 milioane de tone – comparativ cu 19,5 milioane de tone luna trecută – de fapt, un impuls clar ascendent. Cu toate acestea, piața a ignorat-o. Ministerul francez al Agriculturii Agreste, pe de altă parte, și-a mărit estimarea recoltei de rapiță din Franța cu 150.000 de tone, la 4,5 milioane de tone. Aceasta este încă o creștere de 1,2 milioane de tone față de anul precedent.

    Evoluțiile din Argentina au afectat și prețurile : fermierii argentinieni au vândut 15,2% din recolta de soia de 44 de milioane de tone din 2021/22 în șapte zile, deoarece guvernul a introdus un curs de schimb mai favorabil pentru exportul de produse din soia, a declarat agenția Grain Exchange Rosario miercuri. cu. Argentina este cel mai mare exportator mondial de ulei de soia și făină de soia și numărul 3 în boabe de soia.

    Până atunci, producătorii locali de soia păstrau mai multe boabe de soia decât de obicei din cauza mediului economic incert al Argentinei, inclusiv a inflației care depășește 70% și a temerilor unei posibile devalorizări a pesoului.

    Prețurile la soia din SUA au scăzut miercuri, pe măsură ce comercianții și-au corectat pozițiile după creșterea bruscă a pieței de luni, spun analiștii.

    Prognoza de luni a USDA a provocat o creștere bruscă a prețului la soia și la toate celelalte semințe oleaginoase. Acesta a fost un anunț surpriză al Departamentului pentru Agricultură al SUA, iar piața a reacționat relativ violent, spune un analist american.

    La acestea s-a adăugat incertitudinea tot mai mare cu privire la impactul unei opriri a lucrărilor la căile ferate din SUA. Se așteaptă ca unele căi ferate din SUA să oprească transportul de cereale și semințe oleaginoase joi.

    Tot mai mulți comercianți și analiști și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la răcirea din ce în ce mai rapidă a economiei globale și consecințele pentru piețele agricole și de mărfuri .

    Unii investitori par să fie de așteptat să-și vândă pozițiile pe mărfuri slabe, mai ales după un rally puternic precum cel de luni. Cifrele inflației din SUA pentru luna august publicate marți au declanșat și așteptările că ratele dobânzilor vor continua să crească brusc .

    În Europa, evoluția și temerile sunt similare. Toate acestea afectează prețurile agricole, cred analiștii de la Agritel și se tem că inflația ridicată , combinată cu o încetinire economică, ar putea duce la o scădere a cererii globale de cereale și semințe oleaginoase.


    Te-ar mai putea interesa

    Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Ionel Ciobanu, oier cu un efectiv de 700 de animale, desemnat Fermierul Anului 2024, la Botoșani A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius