• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Corteva a achiziționat Symborg, un lider pe piața de soluții biologice, inclusiv în domeniul fixării azotului microbian

    agrointeligenta.ro -

    Corteva, Inc. a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea Symborg, un expert în tehnologie microbiologică cu sediul în Murcia, Spania.

    Recunoscut în industria produselor biologice, Symborg are un portofoliu diversificat, o nouă linie de biocontroluri și o bază de angajați calificați, cu expertiză tehnică puternică și experiență în generarea cererii, a spus compania într-un comunicat.

    „Achiziția Symborg este un pas important în strategia Corteva de a accelera dezvoltarea unui portofoliu de produse biologice de cea mai bună calitate, ca parte valoroasă a soluțiilor noastre integrate pe care le oferim clienților noștri”, a declarat Robert King, Vicepreședinte Executiv, Crop Protection Business Unit, Corteva Agriscience.

    Oficialul a precizat că, inițial, Corteva a colaborat cu Symborg pentru a-și extinde acoperirea și a oferi fermierilor optimizatorul de performanță a nutrienților Utrisha™ N și Blu™ N, ca parte a unui acord între cele două companii. Un biostimulant natural inovator permite plantelor să fixeze azotul din aer și să-l pună la dispoziția plantelor, oferind o sursă suplimentară alternativă de azot și reducând potențial emisiile de gaze cu efect de seră din utilizarea îngrășămintelor.

    Corteva va folosi capacitățile combinate pentru a extinde soluțiile actuale Symborg, precum și pentru a dezvolta noi produse.

    „Integrarea cu Corteva este o oportunitate de a ne consolida influența în această industrie, ajutând fermierii să rezolve provocările actuale și viitoare. În plus, este o oportunitate de a răspunde cererii publice pentru produse alimentare sigure și durabile”, a declarat partenerul fondator și CEO al Symborg, Jesus Juarez.

    Condițiile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite.

    În luna iulie anul acesta, Corteva Agriscience și Symborg, expert în tehnologii microbiologice, au încheiat un acord pe mai mulți ani în domeniul fixării azotului microbian. Acordul include aproape toate țările europene, cu excepția țărilor din Europa de Nord și Țările de Jos, precum și Israelul, se arată în mesaj.

    Ca parte a acordului, Symborg a acordat Corteva dreptul de distribuție exclusivă a bacteriei endofite fixatoare de azot, Methylobacterium symbioticum, care lucrează în beneficiul plantei furnizând azotul de care are nevoie din atmosferă. În urma parteneriatului, Corteva a anunțat două mărci, Utrisha™ N și BlueN™, care optimizează eficiența nutrienților. Această tehnologie inovatoare oferă eficiență prin managementul integrat al nutrienților în condiții naturale de câmp, adaptându-se la nevoile plantei în creștere și contribuind la maximizarea potențialului de producție al culturii. Această tehnologie va fi disponibilă pentru utilizare pe toate culturile alimentare.

    „Corteva Agriscience continuă să aducă pe piață soluții noi și inovatoare, oferind produse derivate în mod natural care funcționează pentru a completa soluțiile noastre tradiționale de protecție a culturilor, cum ar fi stabilizatorul de azot Optinyte™. Suntem încântați să lucrăm cu Symborg pentru a extinde și a maximiza distribuția de produse ecologice care îi vor ajuta pe fermieri să îndeplinească condițiile de mediu în schimbare, menținând în același timp productivitatea și sănătatea culturilor”, a comentat Susan Wasson, președintele liniei de afaceri pentru protecția culturilor a Corteva Agriscience.

    Corteva Agriscience este o companie globală, exclusiv agricolă, cotată public. Compania, prezentă și pe piața agricolă din România și Republica Moldova, combină inovația de ultimă oră, implicarea proactivă a clienților și excelența operațională pentru a dezvolta în mod profitabil soluții la provocările globale serioase cu care se confruntă agricultura. Corteva creează un avantaj de piață prin strategia sa unică de distribuție și portofoliul echilibrat, divers la nivel global de semințe, produse de protecție a plantelor și produse și servicii digitale.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț viței în viu la centrele de colectare, în funcție de rasă și greutate Soluții antiîngheț pentru pomii fructiferi. Recomandările ing. Marius Roman Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și frig. Unde vor scădea temperaturile cel mai mult

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile