• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu, europarlamentar: 300 mil. euro granturi pentru IMM-uri din industria alimentară și construcții

    Angelica Lefter -

    Granturi de la 50.000 la 500.000 de euro pentru companiile mici și mijlocii din industria alimentară și construcții, dintr-un total de 300 de milioane de euro.

    Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a anunțat, miercuri – 28 septembrie, deschiderea etapei de preînscriere pentru Măsura 4.1.1 Bis, în platforma IMM Recover, pentru contractarea de granturi pentru investiţii în retehnologizare.

    Astfel, companiile românești din industria alimentară și din construcții au la dispoziție fonduri europene de 300 milioane de euro, prin Programului Operațional Competitivitate, pentru a-și îmbunătăți procesele de lucru, a anunța printr-o postare pe pagina sa de Facebook, și europarlamnetarul român Dan Motreanu.

    Europarlamentarul român, Dan Motreanu

    Potrivit oficialului, suma este accesibilă sub forma unor granturi cu valoarea între 50.000-500.000 de euro, de care pot beneficia peste 2.000 de companii mici și mijlocii.

    ”300 de milioane de euro pentru IMM-urile din industria alimentară și construcții. Potențialii beneficiari ai măsurii 4.1.1 Bis se pot înrola în platforma IMM Recover pentru a pregăti documentele, a anunțat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Companiile românești din industria alimentară și din construcții au la dispoziție fonduri europene de 300 milioane de euro, prin Programului Operațional Competitivitate, pentru a-și îmbunătăți procesele de lucru, pentru a deveni mai competitive și mai profitabile. Suma este accesibilă sub forma unor granturi cu valoarea între 50.000-500.000 de euro, de care pot beneficia peste 2.000 de companii mici și mijlocii.

    Activitățile eligibile sunt:

    Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș

    Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a anunțat, miercuri – 28 septembrie, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că a început etapa de preînscriere în platforma IMM Recover pentru contractarea de granturi pentru investiţii în retehnologizare

    ”Start preînscriere pentru Măsura 4.1.1. Bis. Așa cum vă anunțam de săptămâna trecută, începând de astăzi potențialii beneficiari ai Măsurii 4.1.1 Bis se pot înrola în platforma IMM Recover pentru a pregăti documentele. După cum știți, este acțiunea prin care sprijinim cu 300 de milioane de euro IMM-urile din industria alimentară și cea a construcțiilor pentru refacerea capacității de reziliență. Mai departe, din 7 octombrie 2022, ora 10:00, lansăm oficial apelul. La mai multe informații și un ghid penru utilizarea platformei comentarii. Pentru Măsura 4.1.1 BIS am pregătit și un video de prezentare, primul din campania de informare „Fondurile europene mai paroape de cetățean”. Îl găsiți mai jos. Foarte important: un rol vital în această campanie îl aveți dumneavoastră. Vă rog să ne ajutați să răspândim informația, pentru a ajunge la cât mai mulți beneficiari”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

    Solicitanţii se pot înrola în aplicaţia IMM Recover şi pregăti documentele pentru acţiunea ”Investiţii în activităţi productive” – Tip de proiect: ”Investiţii în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare şi al construcţiilor, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă”.

    Potrivit news.ro, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pune la dispoziţia solicitanţilor Manualul utilizatorului pentru platforma granturi.imm.gov.ro, document care cuprinde toate informaţiile tehnice pe care utilizatorii ar trebui să le parcurgă pentru depunerea aplicaţiilor electronice.

    Solicitările privind relocarea contului în aplicaţia electronică IMM Recover pentru Acţiunea 4.1.1. BIS– „Investiţii în activităţi productive” – Tip de proiect: “Investiţii în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare şi al construcţiilor, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă”, trebuie transmise pe adresa de email: modificare.cont.immrecover@mfe.gov.ro.

    Totodată, cei care doresc să depună cereri pot consulta Ghidul solicitantului la următoarea adresă: https:/29/bit.ly/3DWPd4k


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte