• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cum să rămâi profitabil în monocultura castraveților cu ajutorul biostimulatorilor Daymsa

  Adrian Radu -

  Marius Romeo Jurj este un fermier din localitatea Olari, județul Arad, care a descoperit secretul productivității în condiții de monocultură. Lipsa culturilor de rotație in producția agricolă duce treptat la reducerea randamentului, atât cantitativ, cât și calitativ și afectează progresiv culturile. Un fenomen cu care și Marius Romeo s-a confruntat după câțiva ani în care a cultivat castraveți pe 10.000 mp, în regim de monocultură.

  Soluțiile pe care le-a adoptat-o și care i-au readus profitabilitatea în fermă au fost biostimulatorii Daymsa. ”Fac monocultură, 2 cicluri pe an, în care rezultatele foarte bune le-am obținut de aproximativ 2 ani, de când folosesc produsele Daymsa. În protocolul pe care-l folosesc de la Daymsa este absolut tot, începând cu baza, Naturcomplet G, mergând cu Raiza Mix ca și produsul de dezvoltare radiculară, Naturamin. Foarte mult îmi plac corectorii de carențe pe care îi au ei în portofoliu”, a declarat fermierul din Arad.

  Biostimulatorii Daymsa conțin substanțe organice precum acidul humic, vitaminele și microorganismele care stimulează procesele naturale pentru a îmbunătăți calitatea culturilor. Atunci când sunt aplicați pe plante sau pe rizosferă, biostimulatorii sporesc eficiența nutrienților, rezultând o creștere a rădăcinilor, o capacitate mai mare de reținere a apei și o activitate microbiană crescută.

  ”Ca și amelioratori de sol, folosește Naturcomplet G, după care, în funcție de evoluția plantei și de necesarul și nevoile acesteia, folosește produsele recomandate, în speță Pleniflor și Cytoplant pentru înflorire și legare, micro și macroelementele Naturmix Magneziu și Naturmix L, pentru imunitatea plantei și întărirea rezistenței la boli și dăunători, cupru sistemic Copstar, încercând să acopere toate nevoile plantei până la stadiul de recoltare, chiar și după, continuând în tehnologie cu produsele Naturfruit și Folitex, care dau o rezistență fructului, o maturitate uniformă și o recoltare pe unde ciclu lung. Din discuțiile pe care le-am avut cu el și observațiile pe care le-a adus la folosirea biostimulatorilor, au existat sporuri de producție semnificative, o plantă sănătoasă și viguroasă, cu un ciclu prelungit de producție”, a explicat Aurelian Cioacă, promotor Daymsa.

  Naturcomplet G are toate elementele necesare pentru a spori calitatea solului. Punctul-forte este reprezentat de procentul mare de acizi humici din componența sa, adică 30%. La aceștia se adaugă și cei 5% de acizi fulvici, ducând astfel totalul de materie organică la 40%. Acizii humici și fulvici din Naturcomplet G sunt extrași din cea mai pură leonardită. Azotul organic, oxidul de potasiu și fierul sunt alte elemente din Naturcomplet G.

  Cytoplant este un bioactivator natural al proceselor fiziologice ale plantelor, Stimulează diviziunea celulară și ajută la dezvoltarea echilibrată a culturilor

  Pleniflor este un inductor puternic al proceselor de înflorire si legare a plantelor. Se poate administra înainte de fiecare etaj de fructificare, pentru a spori numărul de flori, a mări dimensiunile acestora, cu scopul de a lega cât mai mult.

  Pe piața din România, Daymsa este unul dintre principalii furnizori de biostimulatori, oferind o paletă completă de produse de nutriție a plantelor. Toate detaliile despre produsele Daymsa pot fi găsite pe site-ul www.naturgrup.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

  Ultimele știri

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Ultima oră despre subvențiile APIA! Situația la zi cu fermierii care încasează plăți la hectar! Primii fermieri care intră la recoltat cu trei săptămâni mai devreme din cauza secetei