• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Harta ploilor pentru următoarele două săptămâni. ANM a anunțat cum va fi vremea, pe regiuni

    Roxana Dobre -

    Graficul ploilor pe regiuni până pe 23 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării și adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Banat

    În perioada 13 – 15 octombrie vor fi maxime termice de 18…19 grade, iar încălzirea estimată ulterior va însemna o medie regională în general de 22…23 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. Temperaturile minime vor fi în medie de 8…11 grade.

    Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 13 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Crișana

    În perioada 13 – 15 octombrie, media regională a valorilor diurne va fi de 17…18 grade. Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a intervalului, când media regională a temperaturilor maxime se va situa la valori de 21…23 de grade. Temperaturile minime vor avea mici variații în prima săptămână, respectiv valori cuprinse între 6 și 9 grade, apoi media acestora va fi de 8…9 grade.

    Pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe în perioada 13 – 15 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Transilvania

    În prima săptămână valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv, valori în medie de 16…18 grade, iar nopțile vor fi relativ calde pentru această perioadă, cu o medie regională, în general peste 8…9 grade. Începând din 16 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20…22 de grade, iar minimele vor fi de 5…7 grade.

    Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 13 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Maramureș

    În prima săptămână valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv valori de 16…18 grade. Începând din 16 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire și va deveni caldă pentru această perioada, cu o medie a temperaturilor maxime ce va ajunge la 20…21 de grade. Temperaturile minime vor avea mici variații în prima săptămână, la
    valori cuprinse între 4 și 9 grade, apoi media se va situa în jurul a 7 grade.

    Începând cu 12 octombrie vor fi intervale în care local și temporar se vor semnala ploi slabe.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Moldova

    În perioada 13 – 15 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 15…18 grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală termic. Începând din 16 octombrie sunt estimate temperaturi maxime peste normele climatologice, la o medie regională ce se va menține la peste 20 de grade până spre finalul intervalului de anticipație. Temperaturile minime vor fi în medie de 7…9 grade, cu excepția nopții de 10/11 octombrie, când media acestora va scădea spre 3…4 grade.

    Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va fi redusă.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Dobrogea

    Valorile termice diurne se vor situa în jurul a 18 grade în prima săptămână, apoi se va încălzi ușor și în această regiune, până spre o medie de 20…21 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că media acestora se  va situa la valori de 10…12 grade.

    Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 13 – 14 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Muntenia

    În prima săptămână vremea va fi normală sub aspect termic, media maximelor va fi de 18…20 de grade. În a doua săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, media maximelor urmând a se situa în jurul a 22 de grade. Temperaturile nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, când vor fi cuprinse în medie între 7 și 11 grade, după 13 octombrie, media estimată va fi de 7…8 grade.

    Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 13 – 14 octombrie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul intervalului.

    Prognoza meteo – ANM pentru perioada 13 – 23 octombrie în Oltenia

    În prima zi a intervalului media temperaturilor maxime va fi de 19…20 de grade. În perioada 13 – 15 octombrie vor fi maxime termice ușor mai ridicate, la o medie de 17…18 grade, iar în a doua săptămână de anticipație vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu valori în medie de 20…22 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 10 grade în primele 4 zile ale intervalului, iar ulterior, media acestora va scădea la 7…8 grade.

    Local și temporar va ploua în perioada 13 – 15 octombrie. În restul intervalului probabilitatea pentru ploi va fi redusă.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd