• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FFExpo 2022, 13-15 octombrie. Șeful APIA – declarație despre primii fermieri care încasează avans din subvenții

    Angelica Lefter -

    Șeful APIA, anunț despre primii fermieri care încasează avans din subvenții. Primele autorizări la plata subvențiilor agricole și pe cap de animal pentru campania 2022 vor fi demarate începând de duminică, 16 octombrie, zi în care funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor fi mobilizați pentru ca banii să ajungă în conturile fermierilor cât mai repede.

    Anunțul privind demararea plăților pentru subvenții a fost făcut de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) , Adrian Pintea, prezent joi, 13 octombrie, la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie Forța Fermierilor Expo 2022, organizat de Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența. 

    Primele liste cu fermieri, pregătite

    Potrivit șefului APIA, Adrian Pintea, din cele 790.000 de cereri unice de plată circa 720.000 de dosare sunt pregătite pentru plata avansului.

    ”Așa cum a anunțat și domnul ministru (nr. Ministrul Agriculturii, Petre Daea), începând cu 16 octombrie vom demara plata în avans în Campania 2022. Au depus cereri de plată 790.000 de fermieri, deja peste 720.000 de fermieri sunt pregătiți pentru plata avansului,  dar desigur nu toți vor fi pe prima listă. România are alocat 1 miliard 927.000 de milioane de euro. Ne propunem ca începând cu 16 octombrie până în data de 30 noiembrie, când se închide avansul, să achităm toți banii alocați”, a menționat Adrian Pintea.

    Crescătorii de vaci de lapte și carne, în premieră la plata avansului

    Directorul general al APIA a punctat că noutatea anului 2022 este faptul că prin reducerea perioadei de retenție pentru sectorul zootehnic la bovine sprijinul cuplat va intra la plată în aceeași zi de 16 octombrie.

    ”Noutatea anului 2022 este faptul că prin reducerea perioadei de retenție pentru sectorul zootehnic la bovine, anul acesta și sprijinul cuplat pentru bovine va intra la plată începând cu 16 octombrie, de asemenea sprijinul cuplat pentru ovine și caprine și bineînțeles plata directă pentru sectorul vegetal”, a menționat șeful APIA.

    Oficialul a fost prezent la târgul de agricultură dedicat fermei de familie Forța Fermierilor Expo 2022, organizat de Asociația Forța Fermierilor și Agrointeligența, care se desfășoară în perioada 13-15 octombrie, la kilometrul 23 – Autostrada A1, ieșirea Bolintin Deal. De asemenea, APIA are în cadrul târgului un stand unde fermierii pot afla mai multe informații despre subvenții, plăți și alte ajutoare de stat derulate prin agenție.

    Standul APIA a fost vizitat și de ministrul Agriculturii, Petre Daea, oficialul guvernamental fiind prezent la deschiderea târgului pentru fermieri. Acesta a lăudat activitatea agenției și i-a îndemnat pe funcționari să rămână la fel de dedicați în slujba fermierilor, așa cum au făcut-o și până acum.

    ”Vreau să vă mulțumesc pentru activitatea voastră. Fermierii v-au apreciat și vă apreciază pentru activitatea voastră, pentru plățile pe care le faceți la timp. Este firesc ca fermierii să vă aprecieze pentru că munciți în folosul lor și depuneți mult efort și este nevoie să îl depuneți în continuare mai ales acum când fermierii au nevoie de ajutor și numai prin mâine voastre, prin viteza de procesare a datelor, a documentelor, a informațiilor banii pot ajunge mai devreme la fermieri”, a spus Petre Daea la standul APIA din cadrul târgului expozițional FFExpo 2022.

    Directorul general al APIA (stânga), Adrian Pintea, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea (dreapta)

    Forța Fermierilor Expo – 3 zile de discuții, expoziții și evenimente de top

    Forța Fermierilor Expo se desfășoară de joi până sâmbătă, în perioada 13-15 octombrie, pe Autostrada A1 – București-Pitești, la kilometrul 23, ieșirea de la Bolintin-Deal. Locația exactă unde se desfășoară târgul dedicat fermei de familie este în parcul industrial CTPark Bucharest West.

    În cadrul târgului sunt prezente cele mai importante companii de agribusiness care furnizează produse și servicii dedicate fermei de familie: tractoare, utilaje agricole, îngrășăminte, fertilizatori, semințe cultura mare, semințe legume, pesticide, materiale legumicultură, consultanță pentru accesarea fondurilor europene, servicii de analiză sol și studii pedologice, digitalizare fermă, material săditor (bulbi, puieți). De asemenea, nu vor lipsi legumele românești și produsele tradiționale, dar și bucate delicioase preparate chiar la târg și care pot fi savurate în spațiul special amenajat.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – joi, 13 octombrie

    9:00 – 10:00 Primirea invitaților
    10:00 – 11:00 Lansarea ediției speciale ”Viitorul Satului Românesc”
    11:00 – 14:00 Congresul Fermierilor 2022, ediția de toamnă
    14:40 Balul Fermierilor 2022 & Socializare

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – vineri, 14 octombrie

    10:00 – 14:00 Agrointeligența SUMMIT 2022 – Eveniment în care companiile de agribusiness vor prezenta fermierilor noutățile acestei toamne, precum și ofertele speciale și de interes pentru agricultori.

    Program Târgul Forța Fermierilor Expo 2022 – sâmbătă, 15 octombrie

    10:00 ZIUA ZOOTEHNIEI – Prezentări ale animalelor cu genetică premium prezente la expoziție – ovine, caprine, bovine.
    13:00 – Degustare produse din carne de vită din rasa Bălțată Românească tip Simmental (linia de carne).

    Vă așteptăm cu mic cu mare la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie!


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene!

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere