• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo – ANM: Unde și cât va ploua în următoarele două săptămâni

  Angelica Lefter -

  Harta ploilor pe regiuni, până la data de 30 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză pe regiuni, valabilă pentru următoarele două săptămâni.

  Astfel, vremea se va menține caldă pentru această perioadă, cel puțin în prima parte a intervalului în anumite regiuni ajungând și la 20 – 21 de grade Celsius, pentru ca la munte să nu depășească 14 grade Celsius.

  Ploile își vor face simțită prezența în special după data de 20 octombrie când în aproape toate regiunile se vor înregistra precipitații.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Banat

  Intervalul va debuta cu valori termice diurne peste normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor de 20…21 de grade, apoi în 20 și 21 octombrie scăderea de temperatură va fi semnificativă, până la o medie regională de 14 grade. Ulterior vremea se va încălzi din nou, iar până spre finalul lunii octombrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 19…21 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de 6…8 grade, cu excepția zilelor de 21 și 22 octombrie, când se vor înregistra valori mai scăzute spre 0…2 grade.

  Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 23 – 27 octombrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Crișana

  Vremea va fi caldă la începutul intervalului, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 20…21 de grade, apoi se va răci accentuat, iar în 20 și 21 octombrie se va ajunge la valori diurne de numai 12…13 grade. Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jur de 18 grade, valori ce se vor menține făra modificări semnificative până spre finalul lunii octombrie. Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 6…8 grade, cu excepția zilelor de 21 și 22 octombrie, când se vor înregistra valori de numai 0…2 grade.

  Sunt posibile ploi izolate și slabe în 20 octombrie, iar local și temporar și după 23 octombrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Transilvania

  În primele zile ale săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 18…19 grade, iar a temperaturilor minime va oscila între 3 și 6 grade. În 20 și 21 octombrie vremea se va răci, astfel că valorile termice diurne vor fi în medie de 10…12 grade, iar minimele vor deveni preponderent negative, la o medie regională de -2 grade. Începând din 22 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât în a doua săptămână de prognoză se vor înregistra valori termice peste mediile multianuale, maxime în general de 16…18 grade și minime de 4…6 grade.

  Pe arii restrânse va ploua în 19 și 20 octombrie, iar perioade în care se vor semnala ploi vor fi și după 23 octombrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Maramureș

  Vremea va fi caldă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade, apoi răcirea va fi treptată dar semnificativă, iar în 20 și 21 octombrie se va ajunge la valori diurne de numai 10…11 grade. După aceste zile cu vreme rece, se va încălzi din nou, iar până spre finalul lunii octombrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, cele mai reci dimineți cu temperaturi minime preponderent negative în jurul a -2 grade, urmând a se înregistra în 21 și 22 octombrie, iar în restul intervalului media acestora va fi de 4…6 grade.

  Local și temporar va ploua în 19 și 20 octombrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 octombrie.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Moldova

  Vremea va deveni caldă pentru această dată la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va crește de la 18 grade în prima zi, până spre 21…22 de grade în 18 octombrie, iar minimele de asemenea în creștere treptată vor atinge 4…7 grade. Răcirea vremii va fi accentuată în zilele de 20 și 21 octombrie, când vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 10 grade și minime de numai 0…2 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii sunt estimate temperaturi peste normele climatologice, respectiv o medie regională a maximelor de 17…19 grade și de 6…8 grade pentru minime.

  Se vor semnala ploi slabe în 19 și 20 octombrie, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi în general deficitar. Totuși, în a doua săptămână vor fi intervale în care vor fi posibile precipitații.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Dobrogea

  Temperatura va fi în creștere ușoară și treptată în prima jumătate a săptămânii, astfel că valorile termice diurne vor atinge o medie de 20 de grade în ziua de miercuri (19 octombrie), iar cele nocturne, de 10…12 grade în dimineața zilei de joi (20 octombrie). Ulterior răcirea vremii se va resimți și la nivelul acestei regiuni, prin medii ale temperaturilor maxime de 12 grade și minime în jurul a 4 grade. Pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi mai ridicate decât mediile multianuale, maxime ce se vor situa în general peste 18 grade și minime în medie de 9…10 grade.

  Regimul pluviometric se va menține deficitar până la finalul lunii octombrie. Sunt posibile ploi slabe în 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Muntenia

  Vremea va deveni caldă pentru această perioadă la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va crește de la 18 grade în prima zi, până spre 22 de grade în 19 octombrie. Răcirea vremii va fi accentuată în perioada 20 – 22 octombrie când vor fi temperaturi maxime în medie de 13…14 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…20 grade. Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 3…5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creștere până spre 9 grade, iar în 21 și 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1…2 grade. După aceste nopți reci, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se va înregistra o creștere apreciabilă până la o medie a minimelor de 6…8 grade.

  Sunt posibile ploi slabe în 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi în general redusă.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie în Oltenia

  Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară de la 18 grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre 22 de grade în 19 octombrie. Răcirea vremii se va resimți și în această regiune în perioada 20 – 22 octombrie, când vor fi temperaturi maxime în general de 13…16 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18…20 grade. Temperaturile minime, vor prezenta o medie de 4…5 grade în primele 3 zile, în 20 octombrie este estimată o creștere până spre 9 grade, iar în 21 și 22 octombrie, acestea se vor apropia de 1…3 grade. În a doua săptămână, media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade.

  Regimul pluviometric se va menține deficitar până la finalul lunii octombrie. Totuși, în a doua săptămână vor fi intervale în care vor fi posibile precipitații.

  Prognoza meteo – ANM pentru perioada 17 – 30 octombrie la munte

  În primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime la nivelul zonei va fi de 12…14 grade, iar a celor minime va fi de 3…5 grade. Vremea se va răci accentuat în 20 și 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade și minime negative în aproapte toată zona montană, la o medie a valorilor de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipație sunt prognozate maxime în general peste 10 grade și minime, în medie de 3…4 grade. Local și temporar vor fi precipitații slabe în zilele de 19 și 20 octombrie, când în zona înaltă ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 23 octombrie, potrivit ANM.

  Sursa foto: deposiphotos.com


  Te-ar mai putea interesa

  Vin ninsorile în toată țara! Șefa ANM anunță zile autentice de iarnă! Mai multe ferme de oi și vaci au fost amendate de Garda de Mediu HORTISHOW 2023: Primul eveniment al unei asociații de fermieri cu loturi de demonstrative de legume în spații protejate și în câmp deschis!

  Ultimele știri

  A fost confirmat al doilea focar de gripă aviară la o fermă cu peste 40.000 de curcani Fermierii polonezi anunță că vor bloca punctele de graniță cu Ucraina Îngrijirea copitelor la vaci. Când și cum se curăță corect ongloanele