• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Carcasă de mânzat – preț. Crescătorii de vaci spun ce preț primesc pe kilogramul de vițel în viu

    Roxana Dobre -

    Preț carne de vițel sau de mânzat. Crescătorii de taurine vând animalele în viu la abator la un preț pe care îl consideră încă scăzut în raport cu cheltuielile pe care le au cu creșterea animalelor.

    Ce preț are carnea de vițel direct din ferme, vândute în această perioadă. Crescătorii de animale au făcut pe grupurile de Facebook o adevărată ”bursă” a prețurilor privind sumele pe care le cer pentru carnea de vițel. Prețurile sunt ”dictate” de rasa animalului, vârsta dar și dacă se vinde în viu sau la carcasă.

    Pe Grupul Vacilor Bălțate Românești, o crescătoare de animale a întrebat fermierii la ce preț se vinde carne de vițel, pe zone. Crescătorii au dezvăluit că prețurile pentru un kilogram pornește de la 15 lei și ajunge și la 30 de lei, în cazul cărnii care se vinde la carcasă.

    Iată ce au răspuns crescătorii despre carnea de vițel:

    Preț carne vițel, mânzat – județul Buzău. Romulus Ștefan: ”24 de lei (pe kilogram n.r)”; Marian Ene: ”Fără 25 de lei, nu pleacă de la Buzău, cine nu vrea, să mănânce sănătos de la Kaufland cu sacoșa”;

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Sălaj. Gyenge Ianos: ”28 de lei, sacrificat”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Covasna. Petrica Oană: ”15 lei”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Vâlcea. Lavinia Belu: ”30 de lei kilogram”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Suceava. Sorin Macovei: ”Sub 30 de lei, se numește…donație. Să nu uităm, un vițel nu este un porc să-l crești spre vânzare cu granule pentru câini”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Iași. Alex Alin Pasaniuc: ”Eu am dat cu 25 anterior și 30 posterior”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Argeș. Oi Turcane Vali Argeș: ”25 lei”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Mureș. Costy Costy: ”23 lei sfert față 25 de lei spate”; Sandu Andone: ”25,30 lei”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Vaslui. Ion Dibu: ”18 lei”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Bihor. Sorin Bocioc: ”28 – 30, am dat la pachete de 10 kg depinde”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Timiș. Daniel Iri: ”25-30 de lei fără organe și cap”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Ialomița. Sorin Sandu: ”33 de lei la mine la abator carcasa de vițel”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Neamț. Viorel Bîrzoiu: ”Dacă e crescut bine merită peste 25 lei kilogram”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Prahova. Constantin Podaru: ”30 lei pachet”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Gorj. Marian Constantin Cojocaru: ”20 de lei la abator”.

    Preț carne de vițel, mânzat – județul Alba. Adi Maestru: ”Voi dați carnea la 25 lei și uleiul de la 5 lei s-a făcut 12 lei. Munciți că alții mănâncă bine!”.

    Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO scria în luna septembrie că fermierii au luat abatoarele cu asalt și încearcă să vândă vitele, din cauza anului secetos pe care l-au traversat.

    ”Nu putem face față ofertei care este la carnea de vită iar pe partea cealaltă a scăzut consumul. Comparativ cu anul trecut din partea pieței la noi putem spune că cumva s-a păstrat aceeași cerere pentru că avem magazine proprii iar din partea fermierilor cererea de abatorizare s-a triplat. Față de anul trecut prețurile au urcat cam cu 40 la sută, adică de la 14-15 lei/carcasa la 18-19-20 de lei/carcasa. Noi dăm încă aceste prețuri”, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO administratorul unui abator din județul Alba, pe 19 septembrie.

    Pe larg despre acest subiect aici: Abatoarele, luate cu asalt de fermieri. Administrator: Cererea pentru sacrificări s-a triplat față de anul trecut!


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”