• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Petre Daea: Preţul cărnii de porc în România – cel mai mic din Uniunea Europeană

    agrointeligenta.ro -

    Cât va costa un kilogram de carne de porc – o întrebare ce i-a fost adresată ministrului Agriculturii, Petre Daea, și la care șeful de la Agricultură a oferit un răspuns surprinzător.

    Petre Daea a evitat să se pronunțe concret cu privire la prețul pe care românii îl vor plăti de Sărbători pentru un kilogram de carne de porc. Ministrul Daea s-a rezumat doar să spună că prețul va fi unul accesibil în comparație cu prețurile practicate în alte state ale Uniunii Europene.

    Întrebat care va fi preţul cărnii de porc în perioada următoare, Daea a punctat: ”În orice caz, cel mai mic preţ din Uniunea Europeană”.

    Daea a subliniat că România nu este campioană la prețurile pentru mâncare ba chiar alimentele din țara noastră se comercializează la prețuri mult mai mici decât în alte țări ale UE.

    ”Nu suntem în primele ţări privind creşterea preţului, dar vă spun că este preţul cel mai mic la produsele agricole în România şi am făcut şi un calcul apropo de relaţia aceasta a preţurilor cu posibilităţile de cumpărare. Am putut observa că preţul la toate produsele este de 4-5 ori mai mare decât în România”, a declarat Petre Daea, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a participat astăzi la deschidere oficială a Târgului Indagra organizat la Romexpo, în București.

    Din cauza numeroaselor focare de pestă porcină africană, efectivele de porci din România au scăzut atât de mult încât, la acest moment, specialiștii estimează că numai 15% din consumul intern de carne este acoperit din producția națională, restul de 85% fiind asigurat de importuri care vin în special din alte state ale Uniunii Europene. În ultima perioadă au existat mai multe voci care au declarat că prețul cărnii de porc va exploda în preajma sărbătorilor de iarnă, mai ales că au scăzut foarte mult și efectivele din gospodării, iar costurile cu furajarea animalelor s-au majorate de câteva ori în acest an.


    Te-ar mai putea interesa

    Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect Guvernul a aprobat normele pentru ca Observatorul laptelui să devină funcțional INS: Numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut în noiembrie la bovine, ovine și la păsări

    Ultimele știri

    Ungaria introduce un sistem de control al calității pentru cerealele din Ucraina Fermierii care pierd subvenția-bonus la hectar. Lista cu cele 79 de localități excluse la APIA Guvernul a aprobat subvenția de 73 euro/vacă! Cererile se depun la APIA, în termen de 30 de zile