• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Stripper headerul cu tambur dublu Slavyanka UAS, preferat în agricultura convențională, tehnologii No-Till și Strip-Till

    agrointeligenta.ro -

    Datorită recoltatului, eficient și economic, stripper headerul Slavyanka UAS satisface la 100 % cerințele agricultorilor care au acordat încredere headerului cu tambur dublu. Producătorii de cereale care implementează tehnologia No-Till și Strip-Till pe terenurile cultivate, aleg tot mai mult acest headerul cu „efect de vid“, acesta fiind – Slavyanka UAS.

    Header-ul joacă un rol important pentru păstrarea umidității în sol prin resturile vegetale rezultate în urma seceratului. Este folosit și de mulți fermieri, care se bazează pe tehnologia standard de prelucrare a solului.

    Stripper headerul este un tip de header care recoltează semințele direct de pe spic, lăsând paiele în picioare pe câmp.

    Slavyanka UAS poate recolta grâu, orz, triticale, secară, ovăz, sorg, in și altele. S-ar putea agrega la toate tipurile de combine, fără excepții. Header-ul poate recolta cereale cu umiditate normală și ridicată. Lățimile de lucru oferite sunt 5, 6, 7, 9 m.

    Avantaje economice:

    – Principiul de treierat al header-ului permite reducerea consumului de combustibil pe tona de cereale cu minim 40%;
    – Minimizează costurile de operare datorită designului simplificat și numărului mic de piese și module supuse uzurii;
    – Gradul ridicat de puritate al boabelor de buncăr reduce costurile de operare legate de prelucrarea ulterioară a acestora.

    Avantaje de exploatare:

    – Header de treierat universal. Poate fi folosit la seceratul multor culturi cerealiere, furajere și tehnice;
    Slavyanka UAS se distinge prin productivitate ridicată și viteză mare de lucru, ceea ce permite scurtarea semnificativă a perioadei de secerat;
    – Header-ul recoltează eficient terenurile unde culturile sunt culcate;
    – Acțiunea mecanică minimă asupra boabelor asigură un grad minim de spărturi sau semințe deteriorate.

    Avantaje tehnice:

    -Simplitate în comanda și structura utilajului;
    -Nu este nevoie de reglaje și setări în timpul funcționării;
    -Durabilitate și fiabilitate sporite.

    Cum ajută acest header la păstrarea umidității în sol?

    Header-ul recoltează boabele direct de pe spic, lăsând paiele/miriștea sus, în comparație cu header-ul convențional care taie la baza paiului, sub spic. Temperatura la nivelul solului unde spicele au fost tăiate mai sus este cu cel puțin 10 grade mai scăzută decât cea din miriștea cu spicele tăiate scurt. Resturile vegetale înalte formează umbră și nu permit evaporarea rapidă a umidității, menținând-o pentru o perioadă mai lungă după căderea precipitațiilor.

    Totodată, paiele tăiate mai lung previn evaporarea rapidă a umidității în condiții de vânt puternic. Miriștea înaltă, lăsată de Slavyanka UAS, protejează solul de eroziunea de apă și eoliană, prevenind astfel pierderea fertilității solului. În plus, iarna, zăpada căzută este reținută și este distribuită uniform pe teren.

    Pieptene treierat Stripper (Stripper fingers) la utilajul Slavyanka UAS

    Unii fermieri, după secerat, seamănă o a două cultură – porumb sau floarea-soarelui, sau culturi de acoperire datorita umidității disponibile din sol. Stripper header-ul Slavyanka UAS poate fi folosit și în tehnologia convențională, urmată de prelucrare pentru tratarea reziduurilor vegetale, dar prelucrarea solului trebuie realizată imediat după secerat sau maxim în câteva zile după secerat.

    Viteza combinei care recoltează cu un header Slavyanka UAS“ este până la 9-10 km/h, fără pierdere de boabe, la un randament de până la 8,6 tone/hectar, rentabilitatea fiind de 3,5 – 5,0 hectare/oră, nefiind folosit sistemul de tocare al combinei. La o viteză de peste 10-12 km/h sunt înregistrate pierderi minime. Vitezele peste 12 km/h nu sunt recomandate. În cazul culturilor culcate, viteza recomandată este de 2-4 km/h.

    Fermierii, care folosesc stripper headerul Slavyanka UAS  înregistrează economii importante de combustibil și cu întreținerea combinei. În plus, aceștia își recoltează cerealele de pe câmp de două ori mai repede: cu cât mai producție este recoltată mai repede, cu atât mai mici vor fi pierderile de boabe datorate reducerii umidității în procesul de recoltare, mai ales în zilele foarte toride.

    Întrebările uzuale ale fermierilor: De ce „Slavyanka UAS“ este echipat cu doi tamburi și creează „efect de vid“?

    Când tamburul de treierat intră în contact cu spicele, boabele pot cădea prin gravitație, mai ales în cazul în care umiditatea boabelor este scăzută sau din cauza unor particularități asociate soiului (de exemplu grâul nearistat, fără mustăți). Tamburul de aer previne căderea cerealelor și le introduce în melc. De asemenea, ajută la recoltarea tuturor tărâțelor și a semințelor mici din vârful spicului, precum și la recoltarea culturilor latente. În plus, ajută la recoltarea tuturor fraților și a boabelor mici de pe vârful spicului, precum și la seceratul culturilor culcate.

    De ce header-ul este acționat prin lanț de distribuție și rotații constante ale tamburului?

    Acționarea prin lanț de distribuție și turațiile constante ale celor două tambure din header-ul „Slavyanka UAS“ ajută la recoltarea mai bună a culturilor chiar și la deplasarea cu viteză mai mică a combinei și pentru fiabilitatea mai bună a header-ului. La seceratul cu Slavyanka UAS, header-ul nu necesită o viteză mare de deplasare a combinei, pentru a funcționa, de exemplu – seceratul are loc la viteza de 2 km, 5 km sau 9 km/h, turațiile ambelor tambure sunt constante, adică turațiile tamburelor nu depind de viteza combinei.

    De ce pe spatele carcasei „Slavyanka UAS“ sunt prezente plase, iar carcasa nu este complet închisă?

    Plasa de pe spatele carcasei permite evacuarea aerului, vizibil din planșa menționata mai sus cu construcția utilajului.

    Aș putea începe seceratul dimineața devreme și a continua seceratul până târziu seara cu Slavyanka UAS?

    La seceratul cu Slavyanka UAS umiditatea tulpinilor culturilor recoltate nu este importantă pentru recoltarea boabelor, întrucât header-ul recoltează boabele, iar resturile vegetale nu intră în interiorul combinei, din aceste motive seceratul ar putea începe cu câteva ore mai devreme decât de obicei.

    Aș putea folosi Slavyanka UAS la combinele rotor sau doar la cele scuturătoare de paie?

    Slavyanka UAS funcționează excelent la ambele tipuri de combine.

    La ce nivel de umiditate al cerealelor ași putea secera cu Slavyanka UAS?

    Slavyanka UAS“ poate recolta boabele cu umiditate normală, dar și cele cu umiditate ridicată.

    După câte hectare parcurse trebuie schimbate pieptenele tamburilor Slavyanka UAS?

    „Slavyanka UAS“ are instalate 9 rânduri de piepteni de treierat la tamburul de treierat (care participă la procesul de recoltare) și 6 rânduri de piepteni la tamburul de aer (tambur, care produce aerul necesar pentru obținerea efectului de vid, dar care nu are contact direct cu spicele). Pieptenii de pe ambii tamburi nu sunt afectați de uzură și nu trebuie schimbați, iar la contactul cu pietrele nu se sparg, ci doar se îndoaie.

    Ce piese trebuie schimbate la headerul Slavyanka UAS?

    Cu o funcționare corectă și ungere a punctelor specificate după anumite ore de funcționare, nu se schimbă nimic până la 10 ani, cu excepția lanțurilor, care trebuie schimbate la fiecare 1.000 de hectare parcurse. După 10 ani trebuie schimbați 6 rulmenți (2 rulmenți la tamburul mic, 2 rulmenți la tamburul mare și 2 rulmenți la melc).

    Se produc vibrații la nivelul tamburilor Slavyanka UAS?

    Construcția tamburilor este proiectată în așa fel încât după setare și echilibrare de fabrică, tamburele nu vibrează în condiții normale de funcționare.

    Ce se va întâmpl dacă intră un corp străin în interiorul headerului Slavyanka UAS?

    În primul rând, este prezentă protecție (ambreiaj cu alunecare cu discuri ferodo), care previne producerea defecțiunilor. Doi, se primește memento la bordul de control al utilajului. Elementul străin, fie piatră, obiect metalic sau de altă natură, se blochează în carcasa sau între cei doi tamburi și trebuie scos de acolo. În practică, nu există niciun caz în care un element străin a intrat în combină.

    Câte hectare ar putea fi secerate într-o zi de lucru cu header 7 m Slavyanka UAS?

    Este foarte relativ, întrucât depinde de factori, precum – mărimea și panta terenurilor, existența culturilor culcate, transportul cerealelor la unitatea agricolă, programul de lucru, etc., dar am putea firma liniștit că într-o zi de lucru ar putea fi secerate 50 de hectare cu header 7 m Slavyanka UAS.

    Buruienile nu intră în combină!

    În perioada de recoltare, tulpinile buruienilor prezintă o umiditate ridicată (peste 40%). Cu tehnologia tradițională buruienile intră des în combina. La penetrarea acestora, masa vegetală umedă înfundă tamburul, iar piesele de evacuare nu pot face față cu funcțiile sale. Din acest motiv, boabele și paiele nu sunt separate în mod corespunzător, rezultând pierderi inacceptabil de mari. La seceratul cu „Slavyanka UAS“ această problemă nu mai există.

    Unic la seceratul sorgului!

    Slavyanka UAS“ este singurul stripper header care poate recolta sorgul. În scopul acesta „pieptenele“ sunt schimbate cu unele special destinate culturii de sorg. Astfel sunt economisite costuri suplimentare pentru achiziționarea unui header nou.

    Header-ul prezintă și multe alte avantaje legate de protejarea solului și creșterea randamentului la Agricultura regenerativă!

    În funcție de tehnologia, solul va fi prelucrat imediat după secerat, miriștile vor fi lăsate până în primăvară sau o a doua cultură, sau o cultură intermediară de acoperire, va fi însămânțată imediat.

    Pentru mai multe informații, prețuri, modalități de livrare, etc.:


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini