• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Start pentru cea de-a doua ediție Antreprenor în Agricultura 4.0: ”Avem nevoie să acționăm diferit, gândind diferit”

    Angelica Lefter -

    Antreprenor în Agricultura 4.0 – a doua ediție. Programul derulat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este dedicat administratorilor de ferme, celor care doresc să se perfecționeze în managementul business-urilor lor agricole.

    Lansarea celei de-a doua ediții a programului Antreprenor în Agricultura 4.0 a avut loc astăzi, marți – 22 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat în București și la care au participat atât reprezentanți ai CFRO, cât și fermieri veniți din toată țara, începători și cu experiență, dar și manageri de diverse departamente ale unor unități mari din companii de agribusiness, interesați de performanță în profesia pe care o desfășoară.

    Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români

    Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români: ”În programul ”Antreprenor în Agricultura 4.0” aspectele practice sunt urmărite cu prioritate”

    Programul de perfecționare managerială își propune să ofere informații utile tuturor fermierilor performanți la nivel național, atât în scopul menținerii competitivității propriei afaceri agricole în perioada aferentă reformei Politicii Agricole Comune, cât și a informării și oferirii unor indicatori multidisciplinari specifici realizării tranziției către industria alimentară sau dezvoltarea acestui sector de activitate, după caz, în scopul transformării într-un business sustenabil.

    Deschiderea oficială a evenimentului de lansare a fost făcută de directorul executiv al Clubului Fermierilor Români, Florian Ciolacu, care le-a urat bun-venit cursanților și a menționat că întregul program se structurează pe trei direcții: informație, networking și parteneri stabili.

    De asemenea, Florian Ciolacu a menționat că ”Antreprenor în Agricultura 4.0” este un proiect conectat cu ”Tineri Lideri în Agricultură”, unul dintre programele la care au participat mulți fermieri înscriși acum în ediția a doua ”Antreprenor în Agricultura 4.0”.

    ”Trăim vremuri excepționale și avem nevoie să acționăm diferit, gândind diferit. În vremurile de criză, probabil cea mai importantă capacitate care trebuie să activată este capacitatea de a căuta, de a selecta, de a analiza informații și de a lua decizii. Și ele nu trebuie luate chiar dacă arde casa, repede, ci trebuie luate bine. Și pentru acest lucru este nevoie de informație, este nevoie de network și este nevoie de parteneri stabili. Programul ”Antreprenor în Agricultura 4.0” a pornit cu aceste răspunsuri la nevoia de a gestiona informația, de a crea o comunitate, o rețea, un network, de a identifica partenerii pornind de la început cu această idee. Vremurile pe care astăzi le trăim au schimbat și gândirea noastră în program (…) în sensul că aspectele practice sunt urmărite cu prioritate, unele modele, eșecurile și succesele sunt puse în discuție împreună cu formatorii. Temele alese și momentul în care ele sunt susținute de către formatorii grupurilor de lucru din care veți face parte, au fost schimbate în raport cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, a menționat în deschiderea programului ”Antreprenor în Agricultura 4.0”, Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români.

    Lansarea Programului de perfecționare managerială ”Antreprenor în Agricultura 4.0”.

    Directorul executiv al Clubului Fermierilor Români, a vorbit viitorilor cursanți despre conceptul care se află în spatele acestui program făcând referire la nevoia de competitivitate și de creștere a performanțelor.

    ”În spatele acestui program de formare se află un concept, iar conceptul acesta a fost de la început gândit să facă totul prin proiecte, țintit spre competitivitate. Nu suntem o organizație de mediu, respectăm și promovăm modele de creștere a performanței prin respectarea mediului, punem în centru oameni care trebuie să aibă, în opinia noastră, fler în afaceri, atitudine de antreprenor și puterea să-i motiveze și pe alții. De aceea în toate programele pe care le găsiți, inclusiv în ”Antreprenor în Agricultura 4.0” veți participa la cursuri care vă vor ajuta, spunem noi, să vă implicați în viața cetății, adică: de vorbit în public, de înțeles în cadrul unor negocieri pe care le purtați, modul în care să vă folosiți mai bine argumentele, să vă folosiți mai bine puterea de a influența. Pe lângă aspectele tehnice identificate pentru formarea voastră, sunt aspectele informale pe care noi le-am pus acolo și care sunt la fel de importante, pentru că într-o afacere și într-o carieră profesională, inteligența emoțională am învățat că valorează cel puțin la fel de mult precum capacitatea pe care școala ne-a dat-o prin cunoștințele și deprinderile pe care ni le-a format”, a mai menționat directorul executiv al Clubului Fermierilor Români.

    Nicolae Apopi, președintele Clubului Fermierilor Români

    Nicolaie Apopi, președintele Clubului Fermierilor Români, mesaj către cursanți: ”La finalul cursului o să să vedeți o altă persoană din punct de vedere al educației în domeniul agribusiness”

    Nicolaie Apopi, președintele Clubului Fermierilor Români, fost cursant al Programului de perfecționare managerială, a precizat că noul curs vine să marcheze un stil de interacțiune permanentă între exterior și cursant.

    ”O să fiți și dumneavoastră la fel de surprinși ca și mine și la finalul acestui curs o să să vedeți cu siguranță o altă persoană din punct de vedere al educației în domeniul agribusiness-ului. Provocările sunt multe și eu cred că trebuie să găsim soluții și aceste cursuri care sunt organizate de Clubul Fermierilor Români ne vor aduce cu siguranță mult ajutor în viitorul care ne așteaptă. (…) Să tratați cu seriozitate acest curs pentru că, cu siguranță, vă va fi de folos”, a declarat președintele Clubului Fermierilor Români.

    Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români

    Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români: ”Vremurile se schimbă și avem atât de multe crize suprapuse, sunt multe provocări și trebuie scăzut factorul limitativ”

    Prezent la eveniment, Dan Hurduc, cel care a fost implicat încă de la început în crearea organizației Clubului, a opinat că fermierii trebuie să învețe să facă față unor vremuri în schimbare, cu multe crize care se suprapun. Acesta a vorbit și despre factorii limitativi care trebuie să fie cât mai joși, dar și de răbdarea de care trebuie să dea dovadă managerii fermelor.

    ”Vremurile se schimbă, dacă vremurile se schimbă avem atât de multe crize suprapuse, pe lângă schimbarea Politicii Agricole Comune, pe lângă volatilitatea internațională a produselor agricole, criza geopolitică, toate aceste lucruri fac ca în permanență să avem numai factori limitativi în cadrul business-ului nostru. Eu vin din Moldova, din județul Vaslui, după cum știți este o zonă foarte încercată natural și în permanență îmi pun întrebarea: la câți factori limitativi voi avea nul acesta și la ce nivel vor fi factorii limitativi. Nu mă gândesc la performanță, cât mă gândesc prima dată cum să îmi scad factorii limitativi. Atâtea provocări avem, Pactul Ecologic European, tendința către ecologie a Uniunii Europene, face ca noi să fim foarte atenți, să fim foarte dinamici și să încercăm să rezistăm pentru că după cum știm foarte bine, noi folosim mult mai puține tehnologii și ne referim și la aceste două, strategia Farm to Fork și biodiversitate, folosim atât de puține pesticide față de ei, dar voiam să vă spun că noi știm foarte bine și suntem atât de profesioniști, ne cunoaștem foarte bine țara, ne cunoaștem foarte bine zona și considerăm de multe ori că nu mai avem ce învăța sau chiar că nu mai putem schimba anumite lucruri în fermă, uneori sunt deznădăjduit că nu mai știu ce să mai schimb ca să fac ca factorul limitativ să fie cât mai jos și atunci noi, la club, ne-am gândit în cadrul acestui program  ”Antreprenor în Agricultura 4.0” că putem să ne reducem factorii limitativi prin anumite cunoștințe, prin digitalizare, de exemplu, prin introducerea tinerilor, deci avem ce învăța”, a menționat Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români.

    Bogdan Chiripuci, manager Politici și Programe pentru Agricultură în echipa Clubului Fermierilor Români

    Coordonatorul programului, Bogdan Chiripuci către cursanți: ”Am pregătit traineri multidisciplinari pentru ca la finalul programului să puteți vedea diferit agricultura”

    La cea de-a doua serie a Programului de perfecționare managerială ”Antreprenor în Agricultura 4.0”, coordonat de Bogdan Chiripuci, manager Politici și Programe pentru Agricultură în echipa Clubului Fermierilor Români, s-au înscris 38 de fermieri, administratori de ferme și nu numai, persoane care au legătură cu managementul în agricultură. Mesajul coordonatorului de program a fost scurt, dar concis, iar concluzia îi vizează pe participanți, care la final vor vedea altfel agricultura din ferma lor și din țară.

    ”Vă mulțumesc tuturor pentru că ați crezut în acest proiect, mă refer cu precădere la cei din seria I care sunteți prezenți astăzi alături de noi și mai ales în speranța cu care veniți dumneavoastră, cursanți ai seriei a II-a ai Programului de perfecționare managerială ”Antreprenor în Agricultura 4.0”. Sunteți persoane diferite de ambele genuri, din toate regiunile țării, cu experiențe diferite, cu informații de transmis și de receptat. Am pregătit pentru dumneavoastră traineri multidisciplinari. Traineri care vă pot ajuta să vedeți, la finalul programului, diferit agricultura. Să puteți vedea diferit agricultura din zona în care vă desfășurați activitatea și agricultura României în ansamblu”, a menționat Bogdan Chiripuci, coordonatorul Programului de perfecționare managerială ”Antreprenor în Agricultura 4.0”.

    Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români, Nicolae Apopi, președintele Clubului Fermierilor Români, Jabbar Kanani, fondatorul Grupului Agricover și Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români

    La lansarea noii ediții a programului CFRO pentru managerii fermelor a luat parte și Jabbar Kanani, fondatorul Grupului Agricover, care i-a salutat pe fermieri. Una dintre somitățile prezente în această zi de lansare a programului ”Antreprenor în Agricultura 4.0” a fost diplomatul, Petru Dumitriu, fost ambasador al României, care s-a alăturat echipei Clubului Fermierilor Români.

    ”Mi se pare că face acest Club ceva absolut formidabil, într-o lume în care suntem înecați în promisiuni și falsuri și impostură, Clubul face ceva care are o viziune pe termen lung și mi-a făcut mare plăcere. După un an de colaborare am avut numai confirmarea importanței acestui Club. Mi-a plăcut foarte mult. (…) Noi, (n.r ambasadorii, diplomații), suntem ascultători de profesie. Această înclinație mi-a prins foarte bine aici pentru că întotdeauna v-am ascultat cu atenție și am auzit atât de multe lucruri bune…”, a declarat diplomatul Petru Dumitriu.

    Diplomatul Petru Dimitriu, fost ambasador al României

    Rând pe rând, cursanții sosiți din mai multe județe ale țării, au fost invitați să ia cuvântul, mai ales că mulți dintre aceștia au participat la un alt program susținut de Clubul Fermierilor Români, Tineri Lideri în Agricultură, absolvit cu succes.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!