• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plată APIA. Cum pot afla fermierii dacă au intrat în cont subvențiile

    Roxana Dobre -

    Cum afli dacă au intrat banii de subvenție de la APIA. Fermierii au la dispoziție o metodă sigură pentru a afla dacă cererea lor de plată a fost autorizată pentru plata avansului APIA sau la plata integrală a subvențiilor APIA.

    Plata avansului pentru subvenții se află pe final iar ultimele sume vor fi transferate în conturile fermierilor până marți, 29 noiembrie, inclusiv. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat oficial fermierii cum pot afla care este stadiul de plată a subvenției pentru campania 2022.

    Fermierii au solicitat lămuriri privind plata subvențiilor direct pe pagina de Facebook gestionată de APIA. Producătorii agricoli au întrebat cum pot verifica stadiul plăților pentru avansul care a demarat la 16 octombrie, având în vedere că nu există o bază de date în care să se poată ține o evidență a celor care au încasat banii.

    Cum pot afla fermierii dacă au intrat la plata APIA

    În răspunsul dat de APIA, beneficiarii de subvenții sunt sfătuiți să ia legătura cu centrul agenției unde au depus cererea unică pentru subvenții în campania 2022 sau să trimită un e-mail la APIA Central.

    ”Perioada de efectuare a plăților în avans pentru toate județele țării este 16 octombrie – 30 noiembrie! În perioada menționată se efectuează plata avansului și pentru Sprijinul Cuplat în sectorul zootehnic. Pentru a afla stadiul autorizării la plată pentru dosarul dvs. luați legătura cu centrul local APIA care vă gestionează cererea unică sau transmiteți o solicitare scrisă cu datele dvs. de identificare pe adresa de e-mail: relatii.cu.publicul@apia.org.ro”, este mesajul transmis de APIA pentru fermierii care vor să afle dacă au intrat la plată.

    Numărele de telefon pentru relații cu publicul la APIA Central sunt 021.30.54.802 și 021.30.54.832. 

    1,24 de miliarde euro, în conturile fermierilor până la 20 noiembrie

    Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat pe pagina sa de Facebook, duminică, 20 noiembrie, că suma autorizată la plată pentru fermieri este de 1,24 miliarde de euro iar numărul producătorilor agricoli cu banii în conturi este de 693.986 de fermieri din cei 790.108 de beneficiari pentru schemele în avans.

    ”Am autorizat la plata în avans suma de 1,24 miliarde de euro pentru un număr de 693.986 de fermieri. A fost un efort susținut din partea colegilor mei, cărora le mulțumesc pentru profesionalism și implicare. Procesul de autorizare continuă până la termenul limită de 30 noiembrie”, a transmis Adrian Pintea.

    Când începe plata pentru a doua tranșă de subvenții

    Directorul agenției, Adrian Pintea, a anunțat că oficial plățile pentru fermieri vor începe de luni, 5 decembrie, după ce bugetarii, băncile și Trezoreria vor intra într-o mini-vacanță de Ziua Națională a României, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie.

    Pe 5 decembrie vom începe plata finală”, a anunțat Adrian Pintea. Conform acestuia, plățile pentru avans se vor face până la sfârșitul lunii noiembrie chiar dacă funcționarii APIA a transferat banii în conturile a peste 85 la sută dintre fermierii eligibili la subvențiile agricole și zootehnice.

    Sumele care vor intra la plata aici: Tranșa a doua din subvenții. Șeful APIA a anunțat data la care se transferă banii în conturi


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun”