• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cazeină artificială pentru brânzeturile viitorului provenite din Franța

    Angelica Lefter -

    Cazeină produsă în laborator va fi sursa de proteină pentru viitoarele brânzeturi franțuzești.

    Grupul Bel din Franța, una dintre cele mai mari companii care activează în industria producătoare de brânzeturi, și startup-ul Standing Ovation lansează un parteneriat pentru a include proteina cazeină în ofertele alternative de brânzeturi, conform agroportal.ua.

    Potrivit unui comunicat al Grupului Bel, în septembrie, compania a achiziționat un pachet de acțiuni la Standing Ovation, iar împreună au stabilit să pună în practică inovația.

    Cazeina produsă ”artificial”, are aceleași proprietăți ca proteina animală

    Conform informării companiei, diversificarea resurselor de proteine de calitate este esențială pentru a hrăni o populație în creștere, estimată să ajungă la 10 miliarde până în 2050.

    ”Standing Ovation a dezvoltat un proces inovator de fermentare de precizie care produce cazeine de origine non-animală. Aceste proteine sunt identice cu proteinele naturale din lapte și oferă toate calitățile nutriționale, funcționalitatea și gustul tradițional al brânzei. Proteina de cazeină de la Standing Ovation deschide calea pentru produse cu un impact mai mic asupra mediului și o accesibilitate mai mare”, a explicat compania într-un comunicat.

    Cazeina produsă separat, prin fermentare, va fi folosită la producția de brânzeturi

    Ca parte a colaborării, Standing Ovation își va prezenta capacitatea de a produce cazeină prin fermentare, în timp ce Bel își va prezenta expertiza sa unică în producția de brânzeturi și capacitatea de a integra inovația în produsele și procesele sale.

    ”Cazeinele sunt importante pentru calitatea brânzeturilor – sunt hrănitoare și oferă fermitate, textură și topire. Tehnologia Standing Ovation combinată cu cunoștințele noastre despre relațiile structură-funcție va permite toate aceste funcții și multe altele. Experiența noastră unică în producția de brânzeturi ne va permite să punem în practică aceste realizări. Acest parteneriat deschide multe oportunități de a crea rețete și produse de brânză în viitor, combinând calitatea nutrițională, accesibilitatea și responsabilitatea”, a explicat directorul de cercetare și aplicații al Grupului Bel, Ann Pitkowski.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Ce s-a decis azi la MADR pentru condițiile la GAEC 8 și ecoschema PD-04 Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

    Ultimele știri

    Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE