Comerţ alimentar

Smithfield România, pregătită să exporte carne de porc în China: Se așteaptă înregistrarea abatorului de către partenerii asiatici

Cea mai mare fermă de porci din România numără un efectiv de peste un milion de capete și este situată în județul Timiș, pe locul unde odată funcționa complexul Contim. Afacerea este deținută de compania Smithfield, un gigant al agriculturii mondiale, și și-a propus să exporte carne de porc inclusiv în China.

“Smithfield România va începe exporturile de carne de porc către China imediat ce autorităţile sanitar veterinare din China vor finaliza procedurile de înregistrare a abatorului, conform reglementarilor sanitar-veterinare în vigoare în China”, se arată într-un răspuns transmis Mediafax privind situaţia exporturilor către China.

Compania chineză WH Group, cel mai mare producător de carne de porc din lume, a preluat anul trecut compania americană Smithfield Foods, cu operaţiuni şi în România.

Smithfield Prod gestionează un abator propriu localizat în Timişoara, în incinta fostului Comtim, unul dintre cele mai mari abatoare din Europa, care produce în prezent aproximativ 30% din carcasele clasificate în România.

Capacitatea proiectată de abatorizare este de 600 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Smithfield.

Conform sursei citate, compania a investit până acum peste 600 milioane de dolari în România, în cadrul grupului de firme activând Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution. Totodată, Smithfield deţine 50% din activele Frigorifer Tulcea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu