• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plăți subvenții APIA. Fermierii care nu-și pot încasa banii până la finalul acestui an

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii care nu pot intra la plata subvențiilor contactează zilnic redacția Agrointeligența pentru a ne întreba dacă avem informații noi despre dosarele blocate și care nu pot fi autorizate la plată. Nu doar că acești fermieri nu au beneficiat de avans, dar sunt șanse mari ca o parte dintre ei să nu beneficieze de niciun sprijin nici până la finalul anului.

    Plata integrală a subvențiilor APIA a demarat de ieri, luni – 5 decembrie, când Agrointeligența a publicat și o listă a sumelor care se autorizează la plată până la finalul acestui an. Din păcate, nu toți fermierii vor putea beneficia de bani înainte de Sărbători întrucât o serie de probleme fac imposibilă deblocarea dosarului lor pentru plată.

    Pentru a veni în sprijinul fermierilor care citesc Agrointeligența – AGROINTEL.RO și nu au încasat încă nimic din subvențiile APIA pe acest an, vă prezentăm care sunt posibilele situații care fac imposibilă plata pentru anumite exploatații agricole. Așa cum precizăm și direct fermierilor care ne contactează telefonic la 0744.311.359 sau care ne scriu la adresa redactia@agrointel.ro, motivul pentru care cererea dumneavoastră ar putea fi blocată la plată îl puteți afla luând direct legătura cu funcționarul care vă instrumentează cererea. Dacă funcționarul nu cunoaște motivul și vă îndrumă să luați mai departe contact cu APIA Central, numărele la care puteți suna pentru informații sunt 021.30.54.802 / 021.30.54.832.

    Fermierii care nu au încasat niciun ban din subvențiile APIA pe 2022

    Fermierii aflați la control clasic și la care procedurile nu au fost finalizate. Din anumite motive, raportul de control în cazul unor exploatații nu a fost finalizat. Fie există încă neclarități, fie fermierul a contestat raportul, cert este că până situația nu este lămurită, plata subvențiilor nu va fi efectuată.

    Fermierii aflați la control prin teledetecție. Cei mai mulți agricultori care nu au încasat subvențiile sunt cei care au ferma la teledetecție. În aceste situații, cazul se complică întrucât, din anii trecuți, știm că până nu se soluționează situațiile pentru toate parcelele dintr-un lot aflat la teledetecție, toți fermierii care au teren acolo sunt blocați la plată. Mai mult, sunt situații în care și fermierii care sunt vecini cu o fermă la teledetecție au dosarul blocat până când nu se finalizează procedura de control a vecinului.

    Fermierii aflați în litigiu cu APIA. Dacă aveți pe rol în proces cu APIA, atunci sumele ce vi se cuvin sunt suspendate până când instanța emite o decizie finală și irevocabilă.

    Fermierii care înregistrează debite către APIA. Oricât ar fi de mică datoria cu care figurați în sistem – de multe ori ea nu este din vina dumneavoastră, ci un rezultat al unui calcul eronat – cererea dumneavoastră de plată va fi blocată. Luați legătura cu funcționarul APIA pentru a afla la cât se ridică acest debit, cum a apărut și ce soluții există pentru a rezolva situația. Dacă apreciați că debitul este din vina APIA, puteți acționa agenția de plăți în judecată.

    Fermierii care au doar Ajutor Național Tranzitoriu. Aceste subvenții achitate de la bugetul de stat se achită începând cu anul viitor pentru anul de cerere în curs. La nivel național sunt circa 40.000 de fermieri care beneficiază doar de ANT, iar în cazul acestor beneficiari, plățile sunt blocate până după 1 ianuarie.

    Fermierii care beneficiază de anumite măsuri compensatorii. Mai mulți fermieri care au solicitat în cererea APIA sumele pentru Măsura 11 (agricultură ecologică) sau Măsura 10 (agro-mediu și climă), ne-au transmis la redacție că aceste scheme nu le-au fost încă deblocate de APIA. Ele se achită dintr-un buget separat de restul plăților directe, iar procedura de plată implică și o autorizare din partea AFIR. Dacă aveți scheme compensatorii și ați intrat la plata APIA, vă recomandăm să luați legătura cu funcționarii APIA pentru a afla mai multe detalii, dar și când vi se poate autoriza dosarul la plată.

    Fermierii care nu au contul bancar valid. În anumite situații, fermierii se pot trezi că nu le mai funcționează contul declarat la APIA. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, luați legătura cu banca pentru a debloca contul, iar dacă acest lucru nu este posibil, puteți deschide alt cont, luând apoi legătura cu APIA pentru a-l declara pe cel nou. În această ultimă situație trebuie să știți că sumele cuvenite este posibil să întârzie cât se procesează modificarea contului cu care figurați în sistemul informatic al APIA.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!