Incendiu puternic izbucnit la o mare fermă din România
Roxana Dobre -Incendiu puternic izbucnit la o mare fermă din România. Flăcările au cuprins hala unei exploatații agricole, iar din primele estimări, valoarea investiției a fost de 1,7 milioane de lei, iar partea salvată de către pompieri are o valoare de aproximativ de 500.000 de lei.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someş” a anunțat miercuri, 7 decembrie, că un incendiu uriaș a izbucnit la o crescătorie de găini din județul Satu Mare. Incendiul a pornit din zona de producţie a halei şi s-a extins la întreaga hală în suprafaţă de 1000 mp, fiind arsă în totalitate.
Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 12 cadre militare.
Pompierii au fost alertați de la primele ore ale dimineții
Pompierii au primit alerta la ora 06:15 și au intervenit prompt pentru stingerea flăcărilor. ”Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș ” al județului Satu Mare a fost anunțat să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o crescătorie de găini în localitatea Unimăt, județul Satu Mare. La locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solicitându-se și sprijinul SVSU – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență”, se arată în informarea remisă de pompieri.
La fața locului salvatorii au găsit o hală care ardea violent cu posibilitate de propagare la următoarea hală. S-a intervenit pentru oprirea răspândirii focului. Valoarea investiției de la Unimăt a fost de 1,7 milioane lei, iar partea salvată de către pompieri are o valoare de aproximativ de 500.000 lei.
În hală erau 9.000 de găini ouătoare
Din declarațiile proprietarului, citat de www.presasm.ro, în momentul izbucnirii incendiului în hală erau în jur de 9.000 găini ouătoare. Nicio pasăre nu a supraviețuit, din păcate. Hala avea o dimensiune de aproximativ 1000 de metri pătrați. Apelul la 112 a fost făcut de către proprietarul halei.
Incendiul a izbucnit în zona de producție a fermei. În momentul de față se intervine pentru degajarea elementelor/materialelor combustibile din hală.