• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tânărul fermier Alin Luculeasa a câștigat la Bruxelles premiul pentru ”Cel mai bun proiect digital”

    agrointeligenta.ro -

    Un tânăr fermier din România a câștigat premiul pentru Cel mai bun proiect digital în cadrul Congresului Tinerilor Fermieri organizat la Bruxelles, de Partidul Popular European din Parlamentul European.

    Tânărul alin Luculeasa a fost premiat pentru ”Cel mai bun proiect digital”, primind o recunoaștere oficială pentru tehnologia pe care a implementat-o în ferma EVEL-H COMPANY, fondată de unchiul său, Dan Hurduc, în județul Vaslui.

    ”PPE este singurul partid care sprijină tinerii fermieri. Un proiect din România a fost premiat la congresul tinerilor fermieri organizat de PPE. La Congres au fost prezenți comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola (PPE). Premiul de 5.000 de euro pentru cel mai bun proiect digital a fost decernat tânărului Alin Luculeasa pentru agricultura de precizie dezvoltată la EVEL-H COMPANY din Vaslui. Digitalizarea inovativă a permis reducerea aplicării de îngrășăminte cu 15% și cea de pesticide cu până la 80%”, a anunțat europarlamentarul Dan Motreanu.

    La rândul său, Daniel Buda, un susținător continuu al tinerilor fermieri din România, l-a felicitat pe tânărul Luculeasa, dar și pe toți cei tinerii care se implică în agricultură. ”Astăzi a avut loc cel de-al optulea Congres European al Tinerilor Fermieri la care am participat cu drag, alături de tinerii fermieri din Europa dar și o delegație de tineri fermieri români dedicați și ambițioși. România, prin fermierul Alin Luculeasa a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect digital. Lumea are nevoie de fermieri, ei sunt coloana vertebrală a comunităților rurale și este de datoria noastră, pentru un viitor sigur, să îi sprijinim. Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală am apărat mereu interesele agriculturilor europeni și îmi doresc ca prin fiecare decizie luată să insipirăm tot mai mulți tineri să se alăture sectorului agricol, iar România să devină un punct de reper pentru Europa din acest punct de vedere!„, a spus Daniel Buda.

    În cadrul Congresului s-au oferit trei categorii de premii pentru tinerii fermieri concurenți din 16 state membre:
    – Cel mai bun proiect digital
    – Proiectul cel mai rezilient
    – Cel mai bun proiect privind îmbunătățirea zonelor rurale

    Conform datelor prezentate la Bruxelles, întinerirea generațiilor de fermieri este esențială pentru asigurarea securității alimentare în viitor. În ultimul deceniu s-a pierdut o treime din fermierii sub 40 de ani, aproape 1,1 milioane.

    ”Cu acest Congres, am urmărit să încurajăm cooperarea între generați, să promovăm inversarea tendinței de îmbătrânire și să facilităm succesiunea în ceea ce privește tinerii fermieri, pentru o producția alimentară sigură în UE. Politica Agricolă Comună 2023-2027 este mai echitabilă, mai verde și mai orientată către tinerii fermieri. Planul Strategic al României, care a fost aprobat astăzi de către Comisia Europeană, prevede ca 67 de milioane de euro să fie redistribuite exclusiv tinerilor fermieri ca și sprijin complementar pentru venit. În plus,170 de milioane de euro sunt rezervate investițiilor care sprijină dezvoltarea întreprinderilor tinerilor fermieri iar alte 250 de milioane de euro sunt dedicate pentru măsura de instalare a tinerilor fermieri. Cel puțin 36.000 de tineri fermieri din România vor beneficia de acești bani europeni”, a mai precizat europarlamentarul Dan Motreanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!