• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Gabriela Vila, Adama: ”Sunt adepta lucrului și a dorinței de a reuși împreună, idee pe care am pus-o în valoare în toată activitatea mea și în colaborarea cu fermierii, partenerii de afaceri, dar și cu colegii”

    agrointeligenta.ro -

    Gabriela Vila, director general al Adama pentru România și Republica Moldova, și-a construit cariera în agribusiness pas cu pas și de aproape doi ani se află în poziția de top a companiei care stabilește noi standarde în industrie și reușește să doboare mituri cu privire la produsele de protecția plantelor.

    Pentru Gabriela Vila, agricultura reprezintă ”mare parte din ceea ce suntem noi”. ”Agricultura este cea care ne oferă hrana, iar existența noastră nu ar fi posibilă fără aceasta. Și dacă e să mă uit în urmă, da o viață și o experiență frumoasă și pot spune că am fost omul potrivit la locul potrivit”, explică directorul general al Adama, în cadrul unui interviu acordat emisiunii Agrostrategia.

    Cu o carieră solidă construită cu profesionalism și dedicare, Gabriela Vila recunoaște că nu s-a gândit de la început pe parcurs va avea în agribusiness. A știut dintotdeauna însă că vrea să activeze în cadrul unei companii unde poate învăța, unde se poate dezvolta într-un mediu profesionist.

    ”Sunt adepta lucrului și a dorinței de a reuși împreună, idee pe care am pus-o în valoare în toată activitatea mea și în toată colaborarea pe care am avut-o cu fermierii, partenerii de afaceri, dar și cu colegii mei. Cu atât mai mult mă bucură astăzi atitudinea companiei Adama, care a identificat și a explorat potențialul de leadership al femeilor din agribusiness și lucrul ăsta este vizibil atât în România, dar și în alte geografii. Într-o industrie care până nu de mult a fost dominată, aș spune, de bărbați, abilitățile caracteristice femeilor, care au legătură cu inteligență emoțională, dar și cu organizarea, sunt din ce în ce mai necesare și pot să spun că să fii femeie în agricultură nu e cel mai ușor lucru, dar nici imposibil. Și vreau să cred că însă și parcursul meu, anii petrecuți în această industrie sunt dovada acestui lucru. Făcând o retrospectivă și uitându-mă în trecut, am parcurs mai multe roluri în în industrie, de la reprezentant de vânzări în zona de Sud-Est a României, la responsabil pentru distribuția națională, la director național de vânzări și astăzi sunt director general la Adama”, a declarat Gabriela Vila.

    Ca femeie în agribusiness, directorul general al Adama a învățat în timp că succesul este asigurat de o bună colaboare, de munca în echipă. ”Îmi place să cred că nu vorbim despre impunere, ci vorbim de acceptare, care a venit naturală, urmarea unui mix de ingredient e care vreau să cred, că mă definesc și care au legătură cu pasiunea, cu dedicația, corectitudinea, imparțialitatea, dar cel mai important, cu dorința și cu determinarea de a construi o echipă care astăzi este familia Adama și de care sunt foarte mândră. Altă rețetă pentru dezvoltare profesională și personală nu cred să existe”, spune Gabriela Vila.

    Compania Adama și-a propus să demonteze o serie de mituri legate de agricultură. Este o viziune nouă cu care Adama reușește, din nou, sp inoveze piața locală de produse fitosanitare.

    ”Aș face un pic referire la campania noastră de marketing și aș spune că este doar un mit în agribusiness că este o industrie masculină. În realitate însă, la nivel de industrie găsim un număr egal de femei și bărbați și cel puțin pot spune că aceasta este realitatea din din Adama. Nu consider astăzi însă că e nevoie de mai mult efort. Pot spune în momentul de față că am încredere în echipa care îmi este alături, aceasta fiind dedicată ascultării, înțelegerii și livrării de soluții către fermierii cu care interacționăm în activitatea de zi cu zi”, explică Gabriela Vila.

    ”Este clar că fiecare își pune amprenta personală în ceea ce face și că un sfat nu poate fi translatat fără niciun fel de amprentă personală. Dar cred că determinarea, capacitatea de a urmări obiective și de a găsi tot timpul soluții ca să-l atingi este un lucru foarte important. Mă duc către încredere, încrederea în propriile forțe și în echipa care îți este alături, bineînțeles, pe lângă pe lângă partenerii de afaceri cu care interacționăm și pe care ne bazăm. Este foarte adevărat, iarăși, un ingredient fără de care succesul nu nu poate avea loc. Și uitându-ne la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și la industria în care ne desfășurăm activitatea, cred că avem nevoie de curaj, curajul de a lua decizii rapid și de a rămâne relevant în în ceea ce face. Curajul de a fi inventiv și flexibil în același timp în rezolvarea situații lor, care câteodată pot fi și situații neplăcute. De ce să nu spunem adevărului pe nume, dar întotdeauna trebuie să ne gândim că în ceea ce facem și deciziile pe care le luăm trebuie să fim mereu alături de partenerii noștri”, credere directorul general al Adama.

    Cu gândul la începuturile sala în agribusiness, dar și la contextul actual, Gabriela Vila recunoaște că succesul poate fi atins într-un singur fel: prin muncă. ”E greu să dai sfaturi, dar m-aș duce către un citat celebru, cel al fostului șef de stat Tomas Jefferson, care spunea: cred cu tărie în noroc și cu cât muncesc mai mult, cu atât noroc mai mult am. Așa că poate singurul sfat pe care pot permite să-l dau este doar că acela prin muncă îți poți atinge obiectivele propuse. Și aș mai adăuga ceva ce într-adevăr caracterizează femeile: perseverența de care trebuie să dăm dovadă cu toții în activitatea de zi cu zi. Și doamnelor, mă uitați, femeile pot ținti orice rol în agricultură și ceea ce vă sfătuiesc eu este să nu renunțați să luptați pentru el pentru a-l atinge”, este mesajul Gabrielei Vila pentru tinerele care se află la început de carieră în agribusiness și nu numai.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale