• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă meteo – ANM: Ninsori viscolite în 11 județe până miercuri dimineață

    Roxana Dobre -

    Meteorologii au anunțat ninsori viscolite, precipitații mixte și depuneri de polei în mai multe județe. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 14 decembrie, două avertizări de precipitații și ninsori viscoli, valabile până joi dimineața.

    Informare meteorologică de precipitații mixte și depuneri de polei

    Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 10
    Fenomene vizate: precipitații mixte și depuneri de polei

    În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

    Atenționare meteorologică de Cod Galben

    Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 08
    Fenomene vizate: ninsori viscolite

    Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h.

    Județele aflate sub Cod Galben de ninsori sunt: Alba, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Gorj, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Vâlcea, Caraș-Severin și Mehedinți.

    Conform meteorologilor, îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

    Cum va fi vremea până pe 9 ianuarie 

    O prognoză meteo care cuprinde vremea de Crăciun și Revelion a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii au anunțat că temperaturile vor crește din 26 decembrie când valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

    Conform meteorologilor, cantitățile de precipitați vor fi inițial excedentare urmând ca din 2 ianuarie să revină la valorile normale ale perioadei.

    Prognoza meteo luna decembrie 2022. Săptămâna 12 decembrie – 19 decembrie

    Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și local în cele sudice, estice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

    Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele sudice și centrale, dar și deficitar, local, în nord-estul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

    Prognoza meteo luna decembrie 2022. Săptămâna 19 decembrie – 26 decembrie

    Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

    Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

    Prognoza meteo lunile decembrie – ianuarie. Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie

    Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

    Prognoza meteo luna ianuarie 2023. Săptămâna 2 ianuarie – 9 ianuarie

    Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!