• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Programul World Vision România, Mândru să fiu Fermier, susținut de BNP Paribas Leasing Solutions: 10 licee agricole au primit granturi de 15.000 de euro

    agrointeligenta.ro -

    Zece licee agricole din țară au achiziționat echipamente moderne și au organizat vizite la unele dintre cele mai performante ferme agricole în cadrul unui proiect organizat de Fundația World Vision România și susținut de BNP Paribas Leasing Solutions prin granturi în valoare totală de 15.000 euro. Proiectul a oferit șansa ca peste 500 de liceeni să învețe care sunt noile tehnologii în agricultură, dar și ce înseamnă un agribusiness sustenabil.

    Liceele agricole au obținut granturile în cadrul competiției Agricultura 4.0, parte a proiectului Mândru să fiu Fermier, implementat de World Vision România. Liceele provin din județele: Brașov, Galați, Iași, Botoșani, Bacău, Cluj și Hunedoara.

    Cele zece licee au achiziționat echipamente pentru experimente și demonstrații precum: stații meteo, aparate pentru testare pH, umiditate, temperatură sol/aer, senzori pentru măsurarea temperaturii, salinității și a nutrienților solului etc.

    De asemenea, aceste granturi au permis liceelor să organizeze vizite de studiu și experiențe inedite de învățare atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în ferme sau agribusiness-uri care aplică tehnologii inovatoare și sustenabile.

    Astfel, peste 500 de liceeni au beneficiat de lecții despre Agricultura 4.0 și agricultura durabilă, iar 180 de liceeni au vizitat 14 ferme agricole care folosesc tehnologii moderne: mașini agricole care fac tratamente de precizie, pivoți autonomi care asigură irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți, tractoare de ultimă generație.

    “Cu ocazia acestui proiect am învățat lucruri noi care țin de problemele actuale din domeniul agriculturii. Am observat că acest domeniu a evoluat foarte mult comparativ cu ce știam eu că înseamnă agricultura, lucru ce mă bucură pentru că voi avea ocazia să lucrez când finalizez studiile în medii digitalizate, cu tehnologii moderne și grijulii cu natura”, a spus Maria B., elevă în cadrul unui liceu agricol.

    „Copiii au văzut întregul proces: de la semănat până la recoltatul și transportul cartofilor. Au văzut cum trebuie folosit tractorul și mașina agricolă, dar și o exploatație pentru creșterea taurinelor. Le-a plăcut foarte mult. Mi-au spus că ar vrea să facă mai multe astfel de vizite”, a afirmat Mădălina Grigoraș, profesoară în cadrul unui liceu agricol.

    „De cincisprezece ani sustinem fermierii romani cu solutii de finantare flexibile pentru achizitionarea de echipamente agricole moderne. Prin colaborarea cu cei de la Word Vision dorim sa revitalizam interesul tinerilor pentru sectorul agricol. Suntem increzatori ca prin modernizarea salilor de curs, vizitele de lucru in fermele partenerilor nostri si contactul cu noile tehnologii, elevii vor fi un pas mai aproape de o cariera de succes in agribusiness in Romania”, a declarat Adrian Oprica, CEO BNP Paribas Leasing Solutions România.

    „Este important să pregătim tinerii pentru Agricultura 4.0, familiarizându-i cu noile tehnologii încă din liceu (de altfel robotica și programarea sunt în curricula de liceu în multe țări). Aplicațiile super-tehnologiilor vor atrage tineri cu idei, mai bine pregătiți către agricultură. Prin noile dotări și vizitele la unele dintre cele mai performante ferme din România finanțate prin acest proiect, elevii și profesorii au văzut cum drona înlocuieste sapa!”, a declarat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager în cadrul Fundației World Vision România.

    World Vision România, în cadrul Consorțiului Creștem prin Educație Agricolă, a elaborat un modul educațional inovator despre Agricultura durabilă și Agricultura 4.0. Planurile de lecție, însoțite de filme și prezentări familiarzează elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii învață despre cum bunele practici de management în agricultură influențează producția de hrană reducând impactul asupra mediului și îmbunătățind calitatea vieții oamenilor. Pachetul educațional poate fi găsit pe site-ul Programului ”Creștem prin Educație Agricolă”: https://educatieagricola.ro/programe-si-resurse/resurse/.

    BNP Paribas Leasing Solutions – lider european în domeniul finanțării echipamentelor si utilajelor profesionale

    Ca lider european în domeniul finanțării echipamentelor si utilajelor profesionale, BNP Paribas Leasing Solutions susține creșterea clienților și partenerilor săi din România, oferind soluții adaptate de finanțare pentru achizitionarea de echipamente și software profesionale.

    BNP Paribas Leasing Solutions oferă companiilor soluțiile de finanțare și flexibilitatea de care au nevoie pentru a-şi menține competitivitatea şi pentru a crește într-un mod durabil.

    În 2021, BNP Paribas Leasing Solutions a finanțat 343.000 de proiecte pentru un volum total de 14,7 miliarde de euro în 20 țări, în Europa, dar și în China, Statele Unite şi Canada.

    Pentru mai multe informații, vizitați www.leasingsolutions.bnpparibas.ro/


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte