• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Ioan Florea: ”Mulțumesc Agrointeligența și AFF că mi-ați salvat subvenția la final de an!”

    Roxana Dobre -

    Banii în cont pentru fermierul care risca să piardă o subvenție importantă achitată prin Direcția Agricolă. Vestea bună a fost transmisă redacției noastre de Ioan Florea din Focșani, județul Vrancea, legumicultorul care acum se poate baza pe plata achitată de stat pentru subvenția la usturoi.

    Fermierul Ioan Florea din Focșani, județul Vrancea a apelat la ajutorul Agrointeligența-AGROINTEL.RO și al Asociației Forța Fermierilor, al cărei membru este, atunci când s-a lovit la Direcția Agricolă de o problemă care îl putea lăsa fără sprijinul pentru ”Ajutorul de minimis privind aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”. Legumicultorul deține o casă de marcat nouă, conectată electronic la ANAF dar care nu poate emite mai mult de un bon fiscal tipărit.

    În condițiile în care bonul fiscal era un document justificativ obligatoriu pentru subvenția la usturoi, fermierul risca să rămână fără plata de  la stat.

    Articolul pe larg despre cazul legumicultorului, care nu era singur în această situație, aici: Fermierii fiscalizați riscă să rămână fără ajutor de minimis din cauza noilor case de marcat

    După apariția articolului, după demersurile întreprise de Forța Fermierilor și mai ales prin implicare Ministerului Agriculturii și a Direcției Agricole Județene Vrancea, fermierul Ioan Florea va putea să încaseze ajutorul de minimis pentru cultura de usturoi. Î

    ”În urma acestui articol, a demersurilor făcute de către Asociația noastră Forța Fermierilor pe lângă minister și a demersurilor personale de pe lângă DAJ Vrancea problema s-a rezolvat în sensul că îmi primesc banii. Mulțumesc colegelor din Asociație, și Angelicăi Lefter care a realizat articolul pentru Agrointeligența dar și celorlalte persoane pe care nu le cunosc și care au pus problema semnalată la minister. În săptămânile următoare vom continua demersurile de a simplifica și mai mult procedura de demonstrare a cantităților vândute în programele de minimis tomata, usturoiul”, a fost mesajul transmis de legumicultor. 

    Cum a soluționat DAJ Vrancea problema legumicultorului, la solicitarea Asociației Forța Fermierilor

    Pe 16 decembrie Direcția Agricolă a transmis că a soluționat petiția privind cazul fermierului iar aceasta și-a primit banii.

    ”La data de 15 decembrie PFA Florea P. Ioan a depus în vederea decontării 3 raporturi z (zet n.r) pe articole cu cantitățile vândute prin casa de marcat fiscalizata de ANAF în total de 1.075 kg. În vederea decontării sumelor aferente vânzarii producției de usturoi conform legislației relevante beneficiarul PFA Florea P. Ioan trebuie să prezinte la DAJ Vrancea dovada obținerii producției de usturoi astfel: bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare. După verificarea copiilor rapoartelor fiscale de închidere s-a decis trimiterea unei adrese către ANAF AJFP Vrancea în vederea confirmării înregistrărilor casei de marcat utilizate conform noilor prevederi legale fără a primi un răspuns, compartimentul juridic a decis recunoașterea raporturilor Z pe articole sip, pe cale de consecintță beneficiarul îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru plata ajutorului de minimis solicitat”, se arată într-un răspuns al DAJ Vrancea.

    În data de 16 decembrie DAJ Vrancea a virat suma necesară  în cont reprezentând ajutorul de minimis cuvenit către PFA Florea P.Ioan considerând că beneficiarul a îndeplinit condițiile legale de acordare, se mai precizează în răspunsul DAJ.

    În plus Direcția Agricolă subliniază că fermierii care vor accesa de anul viitor ajutoarele de minimis pentru legumicultură, pot folosi copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare ca dovadă pentru comercializarea legumelor obținute în program.

    ”Legalitatea acordării ajutorului de minimis în baza dovezilor prezentate urmează a fi reținută și în noul act normative în care se prezintă modificarea din proiectul de HG pentru aprobarea programului de susţinere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023,unde la capitolul condițiile de eligibilitate şi valoarea totală a ajutorului de minimis pentru susţinerea producției de tomate în spații protejate, art. 5 alin.5 se precizează: dovada obţinerii producției de tomate obţinute în spații protejate o constituie copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare”, se arată în proiectul de act normativ.

    Vă reamintim că dacă vă confruntați cu o problemă și credeți că Agrointeligența și Asociația Forța Fermierilor se pot implica pentru rezolvarea ei, ne puteți contacta la numărul de telefon al redacției 0744.311.359 sau puteți lua legătura cu AFF la 0733.528.655.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!