• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noile subvenții pentru fermierii din Germania – mai mari decât subvențiile fermierilor români

    Roxana Dobre -

    Subvențiile agricole pe care le primesc din acest an fermierii din Germania sunt mai mari decât sumele de care beneficiază agricultorii și crescătorii de animale din România.

    Din 2023, noua Politică Agricolă Comună (PAC) modifică în mare parte plățile directe pe care le primesc fermierii din Germania. Cuantumurile subvențiilor din Pilonul 1 sunt acum uniforme la nivel național, potrivit unei analize publicate de jurnaliștii de la Agrarheute.com.

    Germania: 156 de euro/ha pentru plata de bază pe suprafață

    Așa -numitul sprijin pentru venitul de bază înlocuiește prima de bază și prima de ecologizare în Germania. Sprijinul de bază estimat pentru 2023 este de aproximativ 156 euro/ha, conform estimărilor Ministerului Agriculturii, Mediului și Protecției Climei din Brandenburg (MLUK). Fermierii români primesc circa 96,47 euro/ha pentru aceeași plată, conform estimărilor care se regăsesc pentru anul 2023 în Planul Național Strategic (PNS).

    Germania: Subvenții mai mari pe hectar și pentru alte scheme

    Subvenția redistributivă s-a păstrat în noua PAC. Fermierii germani primesc din acest an o plată redistributivă pentru primele 40 de hectare la un cuantum de 69 euro, iar pentru pentru următoarele 41 – 60 de hectare, plata scade la 41 euro/ha. În cazul fermierilor români, sprijinul redistributiv pentru venit se va acorda sub forma unei plăți decuplate anuale per hectar eligibil iar beneficiarii vor avea dreptul la o plată pentru exploatațiile agricole cuprinse între 1-50 ha. Cuantumul estimat pentru agricultorii români va fi în 2023 de 50,61 euro/ha.

    Subvenția pentru tineri fermieri se aqchită din acest an în Germania până la un plafon maximal de 120 de hectare, un plafon ridicat de la 90 de hectare cât a fost în vechiul exercițiu financiar. Plata pe hectar la subvenția tinerilor fermieri este de 116 euro/ha. În România, acest sprijin se achită numai pentru primele 50 de hectare eligibile, iar cuantumul estimat pentru anul de cerere 2023 este de 46,00 euro/ha.

    în Germania, subvențiile din sectorul zootehnic, au cuantumuri de 35 euro/cap de animal pentru oi si capre, sumă mai mare de asemenea comparativ cu 24 de euro cât vor primi ciobanii din România. Crescătorii nemți de vaci încasează din acest an o plată de 78 euro/animal.

    Ecoscheme în Germania

    Reglementările pentru climă și mediu (ecoscheme) din pilonul I sunt voluntare și se aplică timp de un an în Germania. Ecoschemele sunt uniforme la nivel național. În funcție de măsură, sunt posibile plăți foarte diferite.

    Există:

    Pentru suprafața împădurită a sistemelor agrosilvice, în schimb, sunt 60  euro/ha, pentru o varietate de specii pomicole 40 euro/ha. Diverse tipuri de fructe se referă la o rotație a culturilor în cinci părți fără rată obligatorie.

    Care este diferența dintre măsurile de agromediu și eco scheme?

    Pe lângă ecoschemele din Pilonul 1, există măsurile de agromediu. Acestea sunt, de asemenea, măsuri voluntare care sunt menite să aibă un efect benefic asupra naturii și climei. Acestea sunt perene și pot diferi în funcție de statul federal, deoarece sunt cofinanțate de statele federale prin finanțare FEADR.

    Care sunt cerințele pentru a aplica pentru finanțare?

    Cerințele de bază pentru aplicarea fondurilor din Pilonul 1 și 2 conțin până la 16 măsuri (cerințe de bază pentru managementul afacerii, cunoscute și sub denumirea de eco-condiționalitate).

    În plus, există GAEC de la 1 la 9 (Standarde pentru o bună stare agricolă și ecologică a terenurilor). Acestea combină reglementările anterioare și specificațiile de ecologizare și includ un total de 25 de criterii.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”