• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Supermarketurile din Ucraina boicotează compania franceză Bonduelle

    Violina Gorcinschi -

    Mai multe lanțuri de retail ucrainene anunță că vor boicota Bonduelle deoarece s-ar fi aflat că aceasta oferă sprijin armatei ruse.

    Supermarketurile din Ucraina și-au făcut publică, pe paginile de Facebook, intenția de a scoate de pe raft produsele firmei franceze.
    Supermarketurile din Ucraina protestează împotriva companiei Bonduelle pentru că ar fi ajutat tabăra rușilor în război. Este vorba despre magazinele Novus, Varus, ATB și Auchan care refuză să mai vândă, în continuare, produsele comercializate de unul dintre cele mai mari operatori economici din industria alimentară europeană. Totul a pornit de la informația că Bonduelle ar ajuta rușii în războiul din ucraina prin furnizarea de hrană armatei.

    Supermarketurile din Ucraina penalizează Bonduelle pentru sprijinul acordat rușilor

    Lanțurile de retail Novus, Varus, ATB și Auchan refuză să vândă produsele companiei franceze Bonduelle din cauza sprijinului său pentru agresiunea rusă în Ucraina.

    Anunțurile relevante au fost postate pe paginile de Facebook ale retailerilor. Anterior, pe rețea, au apărut informații că Bonduelle furnizează seturi cadou armatei ruse.

    „Din motive cunoscute, scoatem produsele TM Bonduelle și Greenfield de pe rafturile Novus. Ei bine, renunțarea la brand este un motiv pentru a cunoaște producătorii ucraineni care fac produse de înaltă calitate și gustoase. De exemplu, produsele marca Novus și Marka Promo sunt o alternativă excelentă, la un preț bun”, a scris Novus pe Facebook.

    Unele dintre magazine au anunțat că au început deja să scoată din stoc produsele Bonduelle. Acestea mai adaugă și faptul că firma încă operează pe piața din Rusia, în ciuda agresiunilor comise de ruși în Ucraina, condamnate încă de la începutul războiului în spațiul public internațional. Refuzul boicotării economiei ruse de către Bonduelle a pus și mai multe paie pe foc după izbucnirea scandalului.

    „Rețeaua Varus a început deja să retragă produsele Bonduelle din supermarketurile sale. În ciuda negării de către Bonduelle a acuzațiilor despre ajutorul față de armata rusă, compania continuă să opereze pe piața țării agresoare. Prin urmare, Varus nu mai vinde produse Bonduelle”, explică rețeaua Varus.

    NAPC Ucraina cere sancțiuni pentru marele producător francez

    Ucrainenii nu vor mai găsi produse conservate și congelate marca Bonduelle în anumite supermarketuri.

    „Din 4 ianuarie 2023, achiziția produselor acestui brand a fost oprită. Dacă încă puteți vedea ceva pe rafturi, este revânzarea articolelor rămase care au fost achiziționate de rețeaua noastră”, a relatat ATB.

    Și compania Auchan Ucraina s-a alăturat boicotului.

    „În legătură cu această situație, compania Auchan Ucraina a hotărât să scoată de pe rafturi produsele mărcii Bonduelle. În acest moment, magazinele noastre pun în aplicare această decizie”, a informat, pe rețelele de socializare, lanțul de supermarketuri Auchan.

    Conform presei din Ucraina, Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina (NACP) a cerut, anterior, sancțiuni împotriva producătorului francez de legume congelate și conserve Bonduelle din cauza unui scandal legat de ajutorul umanitar acordat armatei ruse. După ce compania franceză a fost demascată, supermarketurile din Ucraina au luat măsuri drastice.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till