• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Micii fermieri români boicotează firmele austriece. Zino Agha, AFF: ”Vor simți importanța noastră!”

    Roxana Dobre -

    Fermierii români sunt furioși după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen. După ce unul dintre cei mai mari mari producători agricoli din vestul țării a anunțat că va rupe toate colaborările cu firmele austriece care activează în țara noastră, și micii fermieri au început să ia primele decizii privind renunțarea la serviciile care au acționariat din Austria.

    Fermierul Zino Agha, Prim-vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor și Coordonator al Departamentului Ferma de Familie – Zootehnie, a anunțat că după ce a citit în Agrointeligența-AGROINTEL.RO apelul producătorului agricol, Dimitrie Muscă, de a renunța la serviciile austriece, a luat decizia de a întrerupe colaborarea cu Banca Comercială Română, membră a Erste Group din Austria.

    ”Azi am reziliat contractul cu POS-ul de la Global Payments BCR din cauza votului Austriei contra României! Am văzut articolul cu Dimitrie Muscă și nu am mai stat pe gânduri. Nu am alte servicii în colaborarea cu firme din Austria dar la această colaborare renunț fără să stau pe gânduri, i-am sunat imediat să vină să ia POS-ul. Și cred că orice român trebuie să facă asta. Poate la mine este un gest mic, care nu pare important, dar cred că ușor, ușor vor simți importanța noastră. Dacă suntem așa neînsemnați cum au spus, aș întreba de ce mai fac afaceri în România, de ce au nevoie de noi să le folosim serviciile? Deci cred că trebuie să le arătăm cine suntem cu adevărat”, a comentat Zino Agha, fondatorul Fermei Vâlsănești, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO. 

    Anterior, Dimitrie Muscă a anunțat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că începând de joi, 8 decembrie, nu va mai lucra cu BCR, după ce oficialii din Austria a anunțat că vor da un vot negativ pe privind aderarea României și Bulgariei la Schengen în ședința Consiliului JAI de joi, 8 decembrie.

    Despre acest subiect aici: Fermierul Dimitrie Muscă: Mi-am închis toate conturile la BCR. Banca e deținută de Erste Group din Austria

    Articolul publicat de Agrointeligența a stârnit un val de reacții și a fost distirbuit masiv în comunitatea agricolă românească. Mesajul transmis de ing, Muscă a fost preluat și de lideri politici importanți, chiar și de la Bruxelles. Pe rețelele de socializare curg comentariile în care fermierii se mobilizează pentru a boicota companiile cu acționariat austriac ce fac afaceri în agricultura noastră.

    Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen

    Eurodeputatul Dan Motreanu a anunțat joi, 8 decembrie, pe pagina sa de Facebook că Austria a blocat prin vot aderarea țării noastre la spațiul Schenegn, ceea ce în opinia oficialului european ”o nedreptate la adresa României și o dovadă de ipocrizie”.

    ”Guvernul Austriei a susținut că nu vrea extinderea spațiului Schengen, pe motiv că nu ar fi eficient, dar a votat pentru admiterea Croației. Este o decizie incorectă, o ticăloșie, care nu a avut la bază niciun argument logic, ci doar un pretext referitor la situația migrației ilegale. Românii merită să fie tratați cu respect, la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene. Ideea de solidaritate europeană primește o lovitură puternică”, a arătat Dan Motreanu în expunerea sa.

    Conform opiniei europarlamentarului, este absolut incorectă invocarea de către Austria a faptului că în aceasță țară au intrat 100.000 de migranți ilegali, deși datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, arată că migranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România.

    ”Un număr mai mare de migranți ilegali intră în Austria prin Croația, comparativ cu România. România îndeplinește, încă din 2011, condițiile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. Guvernul Austriei ignoră, de asemenea, poziția propriilor europarlamentari. Niciun europarlamentar din Austria nu s-a opus rezoluțiilor adoptate de PPE și de Parlamentul European privind aderarea României la spațiul Schengen. Pe 1 iunie anul acesta, delegația PNL, din care am făcut parte, a obținut sprijinul Partidului Popular European pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen, acest lucru fiind menționat explicit într-o Rezoluție de poziție. În luna octombrie, plenul Parlamentului European a adoptat o rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen. De asemenea, Comisia Europeană a invitat Consiliul să adopte deciziile care să permită României, Croației și Bulgariei să adere la spațiul Schengen, având în vedere că toate condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen sunt îndeplinite”, a conchis Dan Motreanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor