• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ploi, burniță și lapoviță. Alertă ANM în vigoare în 10 județe

  Roxana Dobre -

  Meteorologii anunță precipitații mixte sub formă de ploaie, burniță și lapoviță în perioada următoare, pentru 10 județe.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 12 ianuarie, o alertă meteo de Cod Galben pentru perioada 12 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 6:00. Fenomenele vizate sunt depuneri de polei și precipitații slabe mixte (ploaie, burniță și lapoviță).

  Conform meteorologilor, în intervalul menționat, în Moldova și în nord-estul Munteniei temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, burniță și lapoviță) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

  Județele aflate sub alertă de Cod Galben sunt: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Brăila.

  ”Precipitații mixte și depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse și în restul Munteniei, în nordul Dobrogei și în Transilvania”, mai notează ANM.

  Cum va fi vremea până pe 22 ianuarie, pe regiuni 

  Banat 

  Valorile de temperatură, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 0…1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor de 2…3 grade.

  Probabilitatea de precipitații va fi scăzută.

  Crișana

  Valorile termice, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 6…9 grade și ale minimelor de 0…2 grade.

  Probabilitatea de precipitații va fi scăzută.

  Transilvania

  Temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade. Temperaturile minime medii, în prima săptămână vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între -1 și 3 grade, iar în doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între -2 și 0 grade.

  Probabilitatea pentru precipitații scade după 12 ianuarie.

  Maramureș

  Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 5…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad.

  Probabilitatea de precipitații va rămâne scăzută.

  Moldova

  În cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6…8 grade, iar ale minimelor de 0…4 grade. Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional.

  Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

  Dobrogea

  Intervalul de prognoză va debuta cu vreme deosebit de caldă raportat la normele specifice regiunii, apoi se va răci, astfel că în zilele de 12, 13, 14 și 15 ianuarie va fi doar ușor mai cald decât normal, după care iar se va încălzi în cea mai mare parte a regiunii. În aceste condiții, mediile valorilor maxime vor varia între 8 și 12 grade, iar ale celor minime între 3 și 7 grade.

  Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 12 ianuarie, apoi acestea se vor semnala doar pe alocuri și trecător.

  Muntenia

  Valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6..8 grade în zilele de 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade în a doua zi din interval și din nou în perioda 16…20 ianuare. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade, valori mediate regional.

  În 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută.

  Oltenia

  Regimul termic se va situa în general peste cel climatologic specific perioadei, însă temperaturile vor avea totuși variații de la cele mai mici valori, cu media maximelor de 6 grade la debut, precum și în 12 ianuarie, până spre 10 grade în intervalul 16…19 ianuarie. Minimele vor avea și ele variații, între 0 și 4 grade, cu cele mai calde nopți între 10 și 13 ianuarie și din nou între 18 și 21 ianuarie.

  Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 19, 20 și 21 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala trecător și izolat.


  Te-ar mai putea interesa

  Lege votată în Senat: Tractoarele se pot conduce și cu permis pentru alte categorii de vehicule Meteo: Ninsori și lapoviță în toată țara, cu depuneri de polei și vânt puternic până vineri Violeta Mușat, MADR: Final avans APIA – 88,05% procentul de fermieri autorizați la plată

  Ultimele știri

  De 11 ani în echipa Nufarm, Nina Cîrstei aduce soluțiile în fermele din România Agenție de plăți: S-au epuizat banii pentru fermierii din zona montană! Egiptul a contractat săptămâna aceasta 600.000 de tone de grâu din Ucraina și Rusia