• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Când vine primăvara. Prognoza ANM pentru intervalul 27 februarie – 12 martie

  Roxana Dobre -

  Meteorologii anunță când se încălzește vremea și cum vor fi primele săptămâni din martie, prima lună de primăvară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza de specialitate pentru intervalul 27 februarie – 12 martie.

  Potrivit meteorologilor, sub aspect termic, în această perioadă va predomina o vreme în general normală, în aproape toate zonele de cultură. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între -2…9°C, limite apropiate de normele climatologice, pe întreg teritoriul agricol.

  Temperatura maximă a aerului se va situa între 3…12°C, în aproape toată ţara. Temperatura minimă a aerului va oscila între -7…5°C în majoritatea regiunilor, valorile cele mai scăzute fiind posibile în zonele depresionare, producându-se îngheț la sol.

  Se întrevăd precipitații predominant sub formă de ploi locale, dar şi mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), în aproape toate regiunile, acestea fiind însoțite de intensificări ale vântului.

  Citiți și: Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, până pe 20 martie

  Ultimele zile calendaristice de iarnă vor fi caracterizate de vreme rece

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Banat

  Ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime în medie cuprinse între 3 și 5 grade. Ulterior, în restul intervalului deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 10 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2 și 2 grade.

  În data de 27 februarie vor fi precipitații posibil moderate cantitativ, dar local și temporar acestea pot apărea în mare parte și din restul intervalului de referință.

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Crișana 

  Vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în medie între 2 și 4 grade. Ulterior, în restul intervalului, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 9 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3 și 0 grade.

  Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

  Citiți și: Cum va fi vremea în prima lună de primăvară. Prognoza meteo pentru martie

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Transilvania 

  În cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai
  coborâte în anumite nopți.

  Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Maramureș 

  Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 7 grade, exceptând ziua de 27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în nopțile din perioada 1-3 martie.

  Vor fi precipitații, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și după data de 4 martie până la finalul intervalului de referință.

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Moldova

  Până în jurul datei de 2 martie vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2…4 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor mai crește și vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheț și se vor situa în medie între -4 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți.

  Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Dobrogea

  În data de 27 februarie, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5…7 grade. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de 1 și 4 grade, posibil mai scăzute în nopțile din perioada 2-4 martie.

  Local și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales în intervalele 27 februarie – 2 martie și între 6 și 12 martie.

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Muntenia

  Vremea va fi caldă în data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 12 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5…6 grade. În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie ale minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2 grade.

  Local și temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului de referință.

  ANM: Vremea în intervalul 27 februarie – 12 martie pentru Oltenia

  Până în jurul datei de 3 martie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4 și 7 grade, apoi vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8 și 10 grade. Valorile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie a minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2…3 grade.

  Local și temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a intervalului de referință.


  Te-ar mai putea interesa

  Stropirea roșiilor după copilire – tratamente de protecție Despăgubirile de secetă au fost adoptate de Guvern. Cuantum: 335 lei/ha la culturile calamitate integral Subvențiile agricole care se plătesc în luna iunie. Calendar termene pentru fermieri

  Ultimele știri

  ICDP Mărăcineni testează îmbunătățirea producției de căpșuni cu biostimulatorii Daymsa Alertă ANM: Ploi torențiale în mai multe județe. Cantităţile de apă vor depăși 50 l/mp Bursă orz 2023, recolta nouă. Prețuri pe tonă la fermieri în câmp și în portul Constanța