• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Directorul APIA, Adrian Pintea, a anunțat noile plăți în conturile fermierilor

    Roxana Dobre -

    Subvențiile care au ajuns în conturile fermierilor în această săptămână au fost anunțate direct de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

    Directorul general al APIA a anunțat într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook astăzi, vineri – 20 ianuarie, că fermierii au primit în conturi 22,46 milioane de euro în săptămâna care se încheie.

    ”Săptămâna aceasta am continuat autorizarea la plată a fermierilor. Astfel, un număr de 1.923 de fermieri vor avea în conturi suma de 22,46 milioane de euro, sumă autorizată în perioada 16-19 ianuarie 2023”, a transmis Adrian Pintea fermierilor.

    Potrivit acestuia, pregătirile pentru noile subvenții care vor fi achitate din campania 2023 sunt în plină desfășurare iar împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, a efectuat mai multe întâlniri cu fermierii pentru popularizarea schemelor din Planul Național Strategic (PAC).

    ”Am participat la Conferința Regională ”Planul Național Strategic 2023-2027” prezidată de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, eveniment ce a avut loc la Palatul Astra din Sibiu. A fost un prilej de a fi în mijlocul fermierilor și de a-i asigura și de aceasta data de sprijinul instituției pe care o coordonez. Pentru că prioritatea noastră este implementarea intervențiilor din Planul Național Strategic 2023-2027 (PNS) al Românei, aprobat de către Comisia Europeană în decembrie 2022, am creat pe site-ul instituției la adresa www.apia.org.ro o secțiune specifica dedicată intervențiilor pe care APIA le gestionează”, a mai spus Adrian Pintea.

    Fermierii așteaptă plata pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii 

    O plată pe hectar și cap de animal așteptată de fermieri este subvenția pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT). Proiectul care prevede plafoanele alocate pentru anul 2022 a fost lansat în dezbatere publică de MADR dar încă nu a intrat pe ordinea de zi a Guvernului.

    Citiți și: Document MADR: Cuantumurile la plata ANT pentru bovine, ovine/caprine și lapte

    Pentru bugetari urmează o mini-vacanță de 4 zile, dedicată Zilei Unirii Principatelor Române,  și vor reveni la lucru miercuri, 25 ianuarie. Doar după această dată se va desfășura o nouă ședință de Guvern iar proiectul ar putea fi aprobat. Pentru banii fermierilor documentul care conține plafoanele trebuie publicat și în Monitorul Oficial iar după acești pași APIA poate calcula cuantumurile pe hectar și cap de animal și poate începe plățile.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a făcut un calcul minim pentru subvenția pe hectar achitată din bugetul național iar cuantumul rezultat pentru campania 2022 este de 11,94 euro/ha, raportat la suprafața pe care fermierii au solicitat-o la plată de 7.140.018,24 hectare. Suma este similară celei din campania 2021 când fermierii au primit 11,94 euro/ha.

    Despre acest subiect aici: Agrointeligența a calculat subvenția estimată la ANT culturi agricole: aproape 12 euro/ha

    Pentru ANTZ vaci de lapte și carne plata estimată este de 65 euro/cap și 16 euro/tona de lapte. Calculele făcute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, aici: Subvenția mică la vaci: 65 euro/cap și 16 euro/tona de lapte – estimări Agrointeligența

    Pentru subvenția ANT la oi și capre suma estimată pe cap de animal pentru campania 2022 este de 4,75 euro. Mai multe pe acest subiect, aici: Cuantum estimat pentru subvenția ANT la oi și capre: 4,75 euro/cap de animal


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”