• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul reducerii TVA la pâine: 90 de milioane de euro au rămas în buzunarele populației

    agrointeligenta.ro -

    Premierul Victor Ponta a anunțat că miercuri, în ședința de Guvern, vor fi analizate efectele reducerii TVA la pâine și că aceasta analiză va fi baza unor discuții ulterioare pentru scăderea TVA și pentru alte categorii de produse agro-alimentare. După ce Victor Ponta a spus în mai multe ocazii că ia în calcul reducerea TVA la legume-fructe sau produsele bio, la acest sfârșit de săptămână premierul a precizat că și în cazul cărnii, TVA-ul scăzut este o prioritate. Singura atenținare pe care primul ministru a făcut-o este că nu îi plac negocierile agresive și ultimative, un apropo către lobby-ul intens pe care reprezentanții sectorului de carne și produse de carne îl fac în ultima perioadă.

    Controale suplimentare pentru reducerea evaziunii fiscale

    La rândul său, vicepremierul Daniel Constantin a spus, pentru Agrointeligența, că analiza privind efectele reducerii TVA la pâine și produse de panificația este încurajatoare. ”Nu doresc să dau foarte multe detalii acum. Însă vă pot spune că în urma reducerii TVA, 90 de milioane de euro au rămas disponibile populației pentru alte cheltuieli, ceea ce înseamnă consum suplimentar, taxare suplimentară. Sigur, dacă vorbim strict de veniturile din TVA la pâine, încasările sunt mai mici, acum cu 9% față de cum era cu 24%. Avem însă o strategie pentru a rezolva și acest lucru, prin măsuri suplimentare de control, pentru reducerea și mai mult a evaziunii fiscale” a declarat Daniel Constantin.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români