• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Răsturnare de situație! Francezii de la Tereos au vândut fabrica de zahăr din Luduș către doi români

    Oana Timar -

    Răsturnare de situație! Francezii de la Tereos care dețin fabrica de zahăr de la Luduș au decis să semneze contractul de vânzare a unității cu proprietara fabricii de zahăr de la Bod, Mihaela Neagu. Aceasta face achiziția fabricii din județul Mureș împreună cu Mihail-Daniel Matache, ambii fiind prezentați în comunicarea Tereos ca investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.

    ”Tereos este încântat că a găsit astăzi un cumpărător pentru situl industrial Ludus, pe care Grupul a anunțat că intenționează să îl închidă în 2021”, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi de francezii de la Tereos.

    „Este un proiect curajos pe care l-am întreprins în acest an cu obiectivul de a revigora producția de zahăr din țară. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece în apropiere urmează să fie contractată sfecla de zahăr pentru campania de toamnă 2023, în regiunea Ludus. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și, de asemenea, vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a spus Mihaela Neagu, investitor independent.

    „Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă perpetuarea locurilor de muncă și menținerea activității zahărului în bazinul Ludușului”, a declarat și Gérard Clay, Președintele Consiliului de Administrație.

    Finalizarea tranzacției ar trebui să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

    Vă reamintim că astăzi, miercuri – 1 februarie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat în exclusivitate că grupul de cultivatori de sfeclă care erau în discuții să cumpere fabrica de la Luduș au fost anunțați de proprietarul francez că unitatea a fost deja vândută.

    Cine este Mihaela Neagu, noua proprietară a fabricii de zahăr de la Luduș

    Mihaela Neagu, una dintre cei doi investitori care preiau fabrica de zahăr de la Luduș, a fost și deținătoarea afacerii Best Achiziții, o companie care are ca domeniu principal de activitate comerțul cu echipamente medicale (măști, teste Covid, combinzoane, termomentre cu infraroșu). Aceasta a preluat anul trecut și fabrica de zahăr de la Bod, județul Brașov, unde producția ar urma să fie reluată din acest an, în prezent sub brandul Bod fiind comercializat numai zahăr din Ucraina.

    Conform bzb.ro, Best Achiziţii, cu cod CAEN de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, este deţinută de Mihai Vlad Alexandru Cristescu (27 ani) – fiul Mihaelei Neagu, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Pe platforma de achiziţii publice SICAP se arată că perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2022 a făcut 857 de contracte cu statul.

    „Din anul 2018, firma a început să desfăşoare şi activităţi de comerţ cu ridicata de produse de igienă şi alimentare. Începând cu anul 2020, firma şi-a extins portofoliul prin vânzarea de produse tip dispozitive medicale, încadrate în clasele I şi II. Pe piaţa echipamentelor medicale ne-am autorizat la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Din România (ANMDM), la ISO/13485 – import, comercializare si distribuţie de dispozitive medicale“, se arată pe site-ul companiei Best Achiziţii.

    Recordul financiar al Best Achiziții a fost în anul pandemiei, 2022, când firma a avut o cifră de afaceri de 241.610.034 de lei și 62.746.532 profit net. În 2021, cifra de afaceri a scăzut la 178.233.276 de lei, cu 22.268.447 de lei.

    Cine sunt francezii de la Tereos

    Grupul francez Tereos se prezintă ca unul dintre liderii în zahăr, alcool și „amidon”. Angajamentele societale și de mediu ale Grupului contribuie la performanța companiei pe toată durata acesteia și îi consolidează contribuția ca jucător responsabil. ”Un grup cooperativ, Tereos reunește 12.000 de membri cooperatori asociați și are un know-how recunoscut în prelucrarea sfeclei, trestiei, cerealelor și cartofilor. Datorită celor 44 de site-uri industriale, prezenței în 13 țări și angajamentului celor 19.800 de angajați, Tereos își susține clienții cât mai aproape de piețele lor cu o gamă largă și complementară de produse. În 2021/22, Tereos a realizat o cifră de afaceri de 5,1 miliarde de euro”, se arată în comunicatul companiei.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”