• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 10 lucrări de februarie în grădina de legume și în livadă

    Violina Gorcinschi -

    Lucrpri de februarie în grădina de legume și în livada de pomi fructiferi. Deși iarna încă nu a trecut și, la prima vedere, pare că nu este de muncă în grădină, există anumite lucrări necesare în această lună atât de mentenanță, cât și în ceea ce privește procesul de cultivare a anumitor plante.

    Iată 10 lucrări de februarie în grădina de legume și în livada de pomi fructiferi:

    o persoana care indeparteaza zapada de pe solar
    Îndepărtarea zăpezii de pe acoperișul solariilor (foto: greenhouseemporium.com)

    Lucrări în grădină în luna februarie: Îndepărtarea zăpezii

    Cele mai importante lucrări de februarie sunt legate de prezența zăpezii. Dacă aveți parte de o iarnă adevărată – cu zăpadă până la genunchi, nu uitați că trebuie să o îndepărtați din diverse locuri. Nămeții grei pot duce la deteriorarea acoperișului diferitelor construcții, în special a solariilor. Pentru a evita acest lucru, curățați în mod regulat toate acoperișurile de zăpadă. Nu uitați să scuturați și zăpada de pe copaci. Totuși, acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, pentru a nu deteriora ramurile, care devin casante din cauza înghețului.

    Zăpada de pe poteci și din locuri de unde nu se cultivă nimic poate fi adunată și pusă în solar sau în locul unde veți semăna straturile de legume în primăvară. în acest fel, veți asigura umiditatea viitoarelor culturi.

    Dacă în zona în care vă aflați a nins mai puțin, faceți tot posibilul pentru a economisi măcar acea cantitate mică de zăpadă pe care o aveți la dispoziție. Pentru a face acest lucru, aveți grijă să strângeți zăpada.

    Pentru a face acumularea de zăpadă mai eficientă, instalați scuturi de zăpadă în direcția din care suflă vântul.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Protejarea pomilor de îngheț

    Dacă se înregistrează temperaturi extrem de scăzute în februarie, mai ales în absența stratului de zăpadă, luați măsuri pentru a proteja copacii și arbuștii de îngheț.

    Pentru izolarea trunchiurilor și a ramurilor scheletice, legați-le cu pânză sau orice material respirabil. Acoperiți tufele de fructe de pădure cu un strat de ramuri de paie sau de molid. Dacă zăpada s-a topit devreme și gerul încă persistă, protejați trunchiurile pomilor. Pentru a face acest lucru, întindeți un strat din orice material de mulcire, cum ar fi turba.

    o persoana care da cu var un pom
    Văruirea pomilor în februarie

    Lucrări în grădină în luna februarie: Văruirea pomilor

    Primăvara, cu toții suntem obișnuiți să vedem rânduri de pomi cu trunchiuri albe. Cu toate acestea, văruirea în alb nu aduce cel mai mare beneficiu primăvara, ci iarna. Scopul este de a proteja copacul de fluctuațiile bruște ale temperaturii din timpul iernii. Un copac care nu este acoperit cu frunze este expus la lumina puternică a soarelui. În timpul zilei, trunchiul se încălzește, iar seara, cu o scădere bruscă a temperaturii, riscă să crape, iar în aceste fisuri vor pătrunde uțor agenții patogeni.

    Văruirea trunchiurilor de copac cu culoarea albă produce o reflecție razelor soarelui, iar scoarța nu se mai încălzește și nu crapă. Pe lângă protecția pomilor de arsurile solare, văruirea, care include substanțe speciale, protejează și trunchiul de rozătoare și de infecții. Copacii pot fi văruiți numai atunci când temperatura ambiantă nu este mai mică de 5 ° C. Este recomandat să efectuați această procedură toamna, dar dacă nu ați avut timp să faceți acest lucru sau o parte din vopsea a fost spălată de ploaie, aplicați un strat de var pe pomi într-o zi senină și uscată.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Semănatul căpșunilor pentru răsaduri

    Februarie este prima lună în care se pot semăna căpșuni pentru răsaduri. Dacă vă hotărâți să începeți o cultură de căpșuni sau să înmulțiți un soi, a doua jumătate a lunii feburarie este cea mai bună perioadă pentru acest proces. Începeți prin a decontamina solul. Pe suprafața solului dezinfectat cu o soluție de permanganat de potasiu, așezați semințele de căpșuni de grădină într-un singur strat și acoperiți-le cu o cârpă umedă. Pentru a crea cele mai bune condiții pentru semințe (temperatură și umiditate crescută) puneți recipientul sub un strat de folie de plastic. Umeziți materialul în mod regulat. Când apar primii lăstari, îndepărtați acoperirea. După semănatul din februarie, primele căpșuni vor apărea în iulie-august.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Cultivarea verdețurilor

    Verdețurile de grădină sunt încă departe de a fi recoltate, însă acum este momentul să începeți cultivarea acestora. Începeți cu culturi care nu sunt atât de sensibile la frig și pe care le puteți crește și în interior: spanac, ceapă, țelină, pătrunjel. Elementele de care are nevoie cultura în timpul creșterii sunt lumina, căldura și umiditatea. Dacă îi oferiți condițiile necesare, atunci la începutul verii veți avea primii lăstari.

    o persoana care tine seminte in mana
    Pregătirea semințelor în februarie (foto: gardeningknowhow.com)

    Lucrări în grădină în luna februarie: Pregătirea semințelor 

    La sfârșitul iernii, este important să avem grijă de recoltele viitoare, iar baza oricărei recolte sunt semințele. Pentru răsaduri puternice și sănătoase, fără boli sau dăunători, pregătiți semințele din timp. În funcție de cultură, procesul poate fi diferit. Unele semințe au nevoie de încălzire, altele, dimpotrivă, pot fi semănate direct după ce sunt calibrate, testate pentru germinare și dezinfectate.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Semănatul răsadurilor de legume

    Legumele au nevoie de timp pentru a produce prima recoltă, așa că se recomandă ca semănatul răsadurilor să înceapă cât mai devreme. În vazul vinetelor, veți avea probabil prima recoltă la 120 de zile de la momentul când ați pus sămânța în pământ. La ardei, perioada este mai scurtă, la fel și la roșii. Aceste plante sunt aproape întotdeauna cultivate în răsaduri. Începutul lunii februarie este cel mai bun moment pentru a semăna semințele de vinete pentru răsaduri. La o săptămână după ele, pot fi semănate și cele de ardei și apoi roșiile.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Achiziția semințelor de flori

    Există tentația de a cumpăra cât mai multe semințe, de diferite tipuri, odată zărite pe raft. Pentru a nu vă învinovăți mai târziu pentru cheltuieli nesăbuite (la urma urmei, s-au cheltuit prea mulți bani și nu există loc în grădină pentru atâtea flori, iar condițiile nu sunt potrivite pentru fiecare plantă), trebuie să faceți o listă cu ce vă doriți și ce aveți nevoie. Examinați înainte pliculețele de semințe pe care le aveți de anul trecut: în caz că unele dintre ele nu au expirat în timpul depozitării, ele pot fi semănate în acest an. Uitați-vă și pe grupurile în care fermierii fac schimb de semințe, pentru a face economii.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Semănatul semințelor de petunii pentru răsaduri

    Februarie este momentul potrivit pentru a semăna semințe de petunia. Această cultură are un sezon lung de creștere, iar luna februarie e perfectă pentru semănat dacă doriți să vedeți plantele înflorind în aprilie. Intervalul pentru semănare este a doua jumătate a lunii februarie și martie. Pe lângă petunie, în ultima lună de iarnă, puteți semăna semințele de lobelia, verbenă, panseluțe, gelenium, delphinium, crizantemă.

    Lucrări în grădină în luna februarie: Repicarea răsadurilor

    Pentru ca răsadurile să crească puternice, este nevoie de mult timp. Semănatul este doar jumătate din muncă. Răsadurile semănate în februarie au nevoie aproape întotdeauna de lumină suplimentară. Când răsadurile ajung să fie prea înghesuite, urmează următoarea etapă în creșterea răsadurilor – repicarea. Răsadurile pot fi plantate atât în ​​containere achiziționate, cât și în cele realizate manual – acest lucru va reduce semnificativ costul muncii.

    Acestea au fost cele 10 lucruri pe care le puteți face în luna februarie, înainte să înceapă sezonul intens din primăvară.


    Te-ar mai putea interesa

    Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Plantare bujori. Când și cum se plantează bujorii Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini