• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful APIA a anunțat care sunt subvențiile care intră acum în conturile fermierilor

    Roxana Dobre -

    Subvențiile agricole și pe cap de animal care intră acum în conturi. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat fermierii care sunt cele mai recente sume pe care le-a transferat către conturile acestora.

    Directorul APIA, Adrian Pintea, a anunțat într-o postarea pe care a făcut-o vineri, 10 februarie, pe pagina sa de Facebook că în perioada 6-10 februarie a făcut noi autorizări la plată iar suma plătită fermierilor este de 119,34 milioane de euro.

    ”Săptămâna aceasta am continuat autorizarea la plată. Astfel, suma de 119,34 milioane de euro, autorizată în perioada 6-10 februarie 2023 va fi în conturile fermierilor”, a spus Adrian Pintea în mediului online.

    În continuare bilanțului pe care l-a făcut pentru fermieri acesta a amintit că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a organizat în perioada 08-09 februarie 2023, la Sibiu, conferința ”Lecții învățate în implementarea măsurilor delegate de către AFIR. eveniment dedicat atât echipei APIA, cât și fermierilor care au beneficiat de fonduri de dezvoltare rurală din PNDR 2014-2020.

    ”Conferința a avut ca scop o mai bună cunoaștere a dificultăților întâmpinate de fermieri în accesarea măsurilor delegate de AFIR către APIA în perioada de programare 2014-2020, lecțiile învățate, punctele forte și punctele care ar putea fi îmbunătățite în relația dintre fermieri și administrație în noua perioadă de programare. De asemenea, conferința a vizat promovarea oportunităților de finanțare prin intermediul intervențiilor care vor putea fi accesate prin noul Plan Național Strategic al României și intensificarea gradului de vizibilitate și conștientizare în rândul fermierilor cu privire la modul de accesare a acestora, prin diseminarea informațiilor relevante”, a transmis Adrian Pintea.

    Acesta a completat că evenimentul a beneficiat de prezența extraordinară a lui Petre DAEA, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, care s-a alăturat echipei APIA și fermierilor invitați cu noutăți și informații detaliate privind Planul Național Strategic și actele subsecvente de implementare a acestuia.

    Citiți și: ANT: 11,92 euro la hectar. Lista cu subvențiile APIA care au intrat la plată de astăzi!

    Scheme noi deblocate la plată din luna februarie

    Cele mai așteptate plăți în această perioadă sunt subvențiile achitate din bugetul de stat, pentru care APIA a demarat plata acum o săptămână. Este vorba despre Ajutoarele Naționale Tranzitorii, achitate atât pentru vegetal cât și cap de animal.

    Sumele care intră în conturile fermierilor sunt ANT 1 – culturi în teren arabil în cuantum de 11,9238 euro/ha, ANT 2-3 – in /cânepă pentru fibre în cuantum de 18,4310 euro/ha, ANT 4 – tutun în cuantum de 5.254,6083 euro/ha, ANT 5 – hamei în cuantum de 311,7692 euro/ha și ANT 6 – sfeclă de zahăr în cuantum de 180,6441 euro/ha.

    Pentru sectorul zootehnic, crescătorii de animale primesc în conturi în această perioadă următoarele scheme: ANTZ 7 – sector lapte bovine în cuantum de 19,3898 tona/lapte, ANTZ 8 – sector carne bovine în cuantum de 67,2574 euro/cap și ANTZ 9 – ovine / caprine în cuantum de 4,8947 euro/cap.

    Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 379/02 din 3 octombrie 2022.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA