• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O nouă fabrică de tractoare în România! Prima comandă: 1.500 de unități

    Violina Gorcinschi -

    O nouă fabrica de tractoare care urmează să fie construită în localitatea Ghioroc, județul Arad și reprezintă un proiect cu investiții potențiale de peste 400 de milioane de euro. Noua fabrică va crea pe plan local aproximativ 600 de locuri de muncă. Deși s-a preconizat că primul tractor va ieși pe piață în toamna acestui an, planurile de construcție sunt întârziate.

    O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de muncă ar urma să fie construită în localitatea arădeană Ghioroc, investiţie austriacă de 400 de milioane de euro, primarul comunei afirmând că documentaţiile în vedere emiterii autorizaţiei de construire sunt în lucru.

    Citiți și: O nouă fabrică de tractoare în România! 400 de mașini agricole vor fi produse anual în vestul țării!

    Lucrările la noua fabrică de tractoare vor începe în primăvară

    Investiţia a fost anunţată iniţial în primăvara anului 2022, de către reprezentanţii unei companii austriece, care spuneau că primul tractor va ieşi pe piață în octombrie 2023, însă lucrările la halele de asamblare ar urma să înceapă abia în acest an.

    „Compania Syn Trac a reuşit, între timp, să înfiinţeze firma din România şi ne-a transmis că lucrează în prezent la documentaţiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizaţia de construire. Iniţial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentaţiilor. Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, aşa cum au promis investitorii, pentru că această investiţie ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci şi judeţului”, a declarat astăzi, marţi – 21 februarie, pentru Agerpres, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

    Primarul a precizat că fabrica va funcţiona într-un parc industrial care este în curs de dezvoltare în Ghioroc, unde au fost anunţate alte trei investiţii străine.

    „Vor mai exista un depozit regional de medicamente, care este în faza cea mai avansată de implementare, o fabrică de conserve şi un service pentru vehicule de transport marfă. Parcul industrial va avea aproximativ 15 hectare”, a adăugat edilul.

    Citiți și: Programul ”Rabla pentru tractoare”, implementat de o firmă privată pentru a-i sprijini pe micii fermieri

    Capacitatea de producție: 400 de tractoare pe an

    În aprilie 2022, managerul consorţiului de firme care ar urma să își înceapă activitatea la Ghioroc, Patrick Monac, declarase, în cadrul unei conferinţe de presă, că în viitoarea fabrică se vor crea anual circa 400 de tractoare, care vor fi vândute cu preponderență în Europa de Est. Acesta spunea, la acea vreme, că primul tractor va ieşi de pe linia de asamblare în octombrie 2023.

    „Producţia din România va fi concentrată pe toate ţările de est ale Europei şi pe Orientul Mijlociu. În acest an (2022 – n.r.) vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză. Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1.500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, declarase Patrick Monac.

    El precizase că aceeaşi companie produce în Austria tot în jur de 400 de tractoare pe an, cu un număr de 85 de angajaţi, în condiţiile în care fabrica de acolo este una robotizată.

    Poziționarea mai eficientă pentru motorul noilor tractoare

    Patronul Syn Trac, Stefan Putz, declarase, în aceeaşi conferinţă de presă, că modelul de tractor care va fi asamblat la Ghioroc poate atinge viteza de 110 kilometri pe oră are capacităţi unice de lucru, beneficiind de tehnologii brevetate.

    „De 30 de ani construiesc maşini care se găsesc acum în toată lumea. Sunt şi un mic inventator şi am găsit ceva nou la aceste tractoare, care sunt unice. De exemplu, aceste utilaje nu au motorul în faţă, ca toate utilajele, ci sub podea, iar asta ne dă posibilitatea să facem legături cu mecanisme în faţă şi spate. În 60 de secunde se face trecerea de la agricultură la lucrări comunale, la curăţenie de păduri sau alte activităţi”, spunea Stefan Putz.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA