• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cadastru gratuit 2023. Primele comune unde s-a finalizat cadastrul gratuit – lista pe județe

  Roxana Dobre -

  Un număr de 9 localități se află pe lista zonelor unde a fost finalizat cadastrul gratuit în primele 2 luni ale anului 2023.

  Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliar (ANCPI) a anunțat astăzi, joi – 2 martie, că în primele 2 luni ale anului 2023, au fost finalizate, gratuit pentru cetățeni, lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor în nouă unități administrativ-teritoriale (UAT). În total, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară în 177 de localițăți și în 21.104 sectoare cadastrale.

  Citiți și: Șef APIA: Firmele de cadastru, în loc să măsoare în teren, ne cer identificarea parcelelor agricole

  Conform informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, lista celor 9 localități unde cadastrul a fost finalizat în primele 2 luni din 2023 este:

  1. Localitatea Șinca, județul Brașov;
  2. Localitatea Covăsânț, județul Arad;
  3. Localitatea Lerești, județul Argeș;
  4. Localitatea Sălătrucu, județul Argeș;
  5. Localitatea Voila, județul Brașov;
  6. Localitatea 23 august, judetul Constanța;
  7. Localitatea Giurgița, județul Dolj;
  8. Localitatea Liebling, județul Timiș;
  9. Localitatea Cransa, județul Gorj.

  Suprafața pentru care urmează să se deschidă noi cărți funciare

  Conform ANCPI, suprafața pentru care urmează să se deschidă noi cărți funciare este de peste 7,2 milioane de hectare. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

  Din cele 177 de localițăți în care au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților, 61 au beneficiat de fonduri europene prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat prin POR.

  Citiți și: Măsoară terenul pentru APIA

  Cadastru gratuit 2023: Lucrări în curs în 496 de comune

  În prezent, se desfășoară lucrări de cadastru sistematic, la nivelul întregii localițăți, cu finanțare europeană, în 496 de comune prin ANCPI, instituție publică care se află în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

  Din totalul de 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor APIA, au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 6,86 milioane de hectare (72%).

  Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

  ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

  Lista unde lucrările de cadastru gratuit au fost finalizate la nivel de UAT, poate fi descărcată aici: Anexa_1_A_B,C_si_D_Lucrari_finalizate_la_nivel_de_UAT_28.02.2023


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro APIA – anunț făcut astăzi pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre ANAF s-a răzgândit! Noua taxă pentru transport nu se va mai aplica pentru micii fermieri!