• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lista pe județe cu fermierii care vor primi subvenția de 73 euro la vaca de lapte

  Roxana Dobre -

  Lista pe județe a fermierilor care vor încasa plata de 73 euro pe cap de vacă adultă, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Campania de depunere a cererilor s-a încheiat oficial pe 23 martie, dar agenția pregătește o nouă sesiune pentru fermierii care nu au reușit să acceseze sprijinul. Între timp, și crescătorii de vaci de carne ar putea primi o subvenție similară.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a cerut direct de la APIA situația privind depunerea cererii pentru subvenția de 73 euro/cap de animal, care se acordă fermierilor care au livrat lapte în 2022. Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat însă că se va mai organiza o sesiune de accesare a sprijinului, după ce mai multe reguli de eligibilitate sunt schimbate în Parlament, în favoarea fermierilor, astfel încât crescătorii de animale să ia plata în număr cât mai mare.

  Citiți și: Victorie Agrointeligența pentru fermieri! MADR schimbă OUG pentru subvenția de 73 euro/vacă!

  Între timp, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sugerat că fermierii care au vaci de carne vor primi un ajutor similar celui care se derulează în prezent pentru taurinele de lapte și care are un cuantum de 73 euro.

  Citiți și: MADR: Ajutor de 73 euro/cap de vacă pentru crescătorii cu minim 10 bovine. Condiții, termen, cerere

  Top 3 județe după numărul de cereri depuse la APIA pentru subvenția de 73 euro la vaca de lapte

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a cerut la APIA lista pe județe cu fermierii care au depus cereri până la 23 martie. Numărul final pentru această sesiune de depuneri este de 13.171 beneficiari și 296.731 capete solicitate la plată.

  Iată top 3 județe unde s-au depus cele mai multe cereri:

  Fermierii au solicitat la APIA subvenția de 73 euro/cap de vacă adultă

  Top 3 județe unde fermierii au depus cele mai puține cereri

  Conform datelor APIA sunt și județe unde au fost înregistrat un număr mic de cereri pentru plata de 73 euro/cap de animal:

  Lista completă pe județe este următoarea:

  Citiți și: Peste 13.000 de fermieri la plata subvenției de 73 euro/cap de vacă. Șeful APIA: Va exista și a doua sesiune!

  Vaca de carne ar putea primi o subvenție similară ajutorului pentru vaca de lapte

  Petre Daea la Agrostrategia: Intră și vaca de carne (la plată)

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat miercuri – 8 martie, că fermierii care cresc vaci de carne vor primi un ajutor de stat similar celui pentru care se depun în prezent cereri la vaca de carne.

  ”Eu le-am spus tuturor că mă ocup de ce trebuie. Intră și vaca de carne (la ajutorul de circa 73 euro/cap de animal n.r). Dar eu nu promit acum ce înseamnă ajutorul. Nu le spun nimic crescătorilor de taurine de carne, nu le promit nimic. Să aștepte rezultatul”, a spus ministrul Agriculturii”, a spus Petre Daea, în premieră pentru emisiunea Agrostrategia, de miercuri, 8 martie, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

  Citiți și: Șeful APIA confirmă! MADR va acorda ajutor de stat și pentru crescătorii de vaci de carne

  Vacile de carne vor primi un ajutor similar celui pentru vacile de lapte

  Reamintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat această informație încă din 16 februarie, în premieră. Forma de sprijin a fost discutată și anunțată chiar de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul unei întâlniri cu crescătorii de animale, la Sibiu. Ministrul le-a spus celor prezenți că este în lucru un proiect de act normativ, iar sprijinul ce ar putea fi acordat este de 70 de euro pe cap de animal.

  Nu au fost oferite mai multe detalii privind condițiile de accesare sau pentru ce animale se achită suma, doar că sprijinul va veni să compenseze pierderile pe care fermierii le au la vaca de carne, în mod similar cu sprijinul de 73 de euro acordat crescătorilor de vaci de lapte.

  În altă ordine de idei, în prezent APIA derulează campania pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de 73 de euro/cap de vacă adultă, care se adresează doar fermelor de vaci de lapte. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 25 martie 2023.

  Citiți și: APIA astăzi: 23 martie, termen limită la subvenția pentru minim 5 vaci adulte

  Informația privind ajutorul pentru vacile de carne a fost confirmată și de șeful APIA, Adrian Pintea, care a anunțat luni – 20 februarie, că sprijinul va fi extins și pentru crescătorii care au taurine de carne.

  Emisiunea AgroStrategia se difuzează de luni până joi, pe TVR 1, de la ora 10:00 și este o coproducție TVR și Agrointeligența – www.agrointel.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Amendă uriașă încasată de un fermier de la Garda de Mediu pentru că avea prea mulți porci Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole! Înălțimea maximă a gardului dintre vecini. Prevederi în lege

  Ultimele știri

  Românii își pot recupera garanția de 50 bani/sticlă la punctele de colectare din magazinele Carrefour Echipa Nufarm: Dorin Pricope, omul din spatele cifrelor Subvenții APIA 2023 – calendar cu plățile pentru fermieri până la finalul anului